Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

09 жовтня 2023, 14:24

Проти України та Ізраїлю однаково жахливе зло – Зеленський на сесії ПА НАТО

Суть агресії проти України та Ізраїлю вважається однаковою, відмінність лише в тому, що в першому випадку напала на нашу країну терористична держава, а о єврейській державі – терористична організація. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час виступу на сесії Парламентської асамблеї НАТО у Данії 9 жовтня.
06 жовтня 2023, 18:44

Боротьба з дезінформацією виходить на новий рівень

Медіарегулятори Латвії, Литви, Польщі, Румунії та України 4 жовтня у Варшаві підписали Декларацію про співпрацю і взаємну підтримку в боротьбі з дезінформацією. Таким чином вони скріпили свої наміри разом докладати зусиль, щоби протидіяти впливу пропаганди, найперше російської, у суспільствах цих країн.
05 жовтня 2023, 21:23

Німеччина готує додаткову систему ППО Patriot для України - Шольц

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що Німеччина працює над наданням Україні додаткової системи протиповітряної оборони Patriot на зимовий період. Про це він заявив під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським на III саміті Європейської політичної спільноти в Гранаді.
04 жовтня 2023, 17:25

Зеленський провів тривалу нараду з Кирилом Будановим

Президент Володимир Зеленський провів щоденну селекторну нараду, в рамках якої відбулася тривала розмова з керівником Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони, Кирилом Будановим. Також вислухав звіти розвідки та поточні результати діяльності нашої контррозвідки від СБУ. Було представлено звіт міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка щодо ліквідації наслідків нічних обстрілів.
03 жовтня 2023, 20:37

Зеленський з робочим візитом у Харкові, де провів безпекову нараду

Сьогодні Президент Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Харкова, де провів нараду щодо безпекової ситуації в районі Куп'янськ – Лиман. Президент заслухав доповідь командувача оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця Олександра Сирського щодо оборони на Харківщині та наступальних дій на Бахмутському та інших напрямках.
03 жовтня 2023, 15:47

Зеленський відвідав військових на Куп'янсько-Лиманському напрямку

Президент України Володимир Зеленський відвідав військові бригади Збройних Сил, які зараз воюють на Куп'янсько-Лиманському напрямку та провів зустрічі з бійцями 103-ї окремої бригади територіальної оборони, 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша та 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади.
02 жовтня 2023, 17:02

Зеленський підписав закон про передачу зарплат полонених їхнім родинам

Президент України, Володимир Зеленський, підписав закон про посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб. Закон № 9638, який було прийнято парламентом 6 вересня, передбачає передачу зарплат полонених та зниклих безвісти внаслідок особливих обставин їхнім родинам. Важливо відзначити, що це не стосується тих, хто здався у полон добровільно.
02 жовтня 2023, 14:02

Ударні дрони атакували російський авіазавод, де виробляли ракети Х-59 – ГУР

Дрони, що здійснили удари на Смоленський авіазавод, де виготовляють ракети Х-59 на росії, завдали збитків та пошкодили виробництво на підприємстві, порушивши процес випуску зброї. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Андрій Юсов. Згідно з підтвердженими даними, три з чотирьох дронів влучили в ціль, завдавши значних пошкоджень виробничих потужностей військового підприємства.
01 жовтня 2023, 13:27

Валерій Залужний привітав захисників і захисниць зі святом

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний привітав захисників та захисниць України зі святом. У своєму зверненні він висловив повагу та вдячність кожному, хто стоїть на захисті рідної землі, а також впевненість у майбутній перемозі над ворогом: "Сьогодні та повсякчас дякую всім, хто стоїть на захисті нашої країни, дає гідну відсіч окупантам та наближає Перемогу. Слава Україні! Слава захисникам і захисницям!".
01 жовтня 2023, 13:09

Сьогодні, 1 жовтня, відзначається День захисників і захисниць України

З нагоди Дня захисників і захисниць України, який з цього року відзначається 1 жовтня, Президент України Володимир Зеленський висловив подяку всім, хто взявся захищати нашу рідну землю: "Слава всім, хто бʼється й боронить Батьківщину! Слава нашим захисникам і захисницям! Слава українському народові! Слава Україні!"
30 вересня 2023, 13:53

Зеленський повідомив про створення альянсу оборонних індустрій. 13 світових компаній вже долучились

Президент Володимир Зеленський анонсував створення альянсу оборонних індустрій, до якого можуть приєднатися виробники зброї та військової техніки із різних куточків світу. Перші 13 компаній вже приєдналися до цієї ініціативи, яка була оголошена під час Форуму оборонних індустрій.
27 вересня 2023, 14:23

ЗСУ підтвердили, що фіксують повернення на фронт «вагнерівців»

Група бойовиків, відомих як "вагнерівці", повернулася до бойових дій на сході України, як повідомлено начальником пресслужби Східного угруповання Збройних Сил України, Іллею Євлашем. Він також вказав, що ці бойовики, які раніше перебували на території Білорусі, зараз присутні на сході України та переукладають свої контракти з російським міністерством оборони.
27 вересня 2023, 14:00

Зеленський про успіхи ЗСУ на Донецькому напрямку

За інформацією, отриманою від військових Збройних Сил України (ЗСУ), зафіксовано продовження просування вперед на Донецькому напрямку. Про це президент України Володимир Зеленський був проінформований під час щоденного селектора. Він також наголосив на тому, що українські військові виконують інші стратегічні завдання, які були визначені раніше.
27 вересня 2023, 13:00

Зеленський підписав закон про новий вид кримінального покарання

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який ставить пробаційний нагляд на перший план серед видів кримінального покарання, замінюючи на нього арешт у більшості випадків. Ця нова форма покарання передбачає вплив на засудженого без його ізоляції від суспільства на строк від одного до п'яти років (для неповнолітніх — від одного до двох років).
26 вересня 2023, 14:15

Зеленський провів чергову Ставку після тривалого закордонного відрядження

Зеленський провів чергову Ставку після тривалого закордонного відрядження. Про це стало відомо з офіційного Telegram-каналу Глави держави у вівторок, 26 вересня. Зеленський заслухав доповіді від Головкома Залужного про ситуацію на фронті, та від керівника розвідки Буданова про плани противника. Також, на засіданні був присутній новий Міністр оборони України – Рустем Умєров, який звітував про стан забезпечення фронту всім необхідним.
25 вересня 2023, 15:29

Зеленський підтвердив, що перші ABRAMS вже в Україні

Україна вже отримала перші американські танки Abrams, що підтвердив президент Володимир Зеленський за результатами наради з урядом та військовими в понеділок, 25 вересня. "Абрамси вже в Україні та готуються підсилити наші бригади. Вдячний союзникам за виконання домовленостей! Шукаємо нові контракти, розширюємо географію постачання" - Володимир Зеленський
24 вересня 2023, 19:42

ГУР повідомили про вдалу роботу «невідомих диверсантів» та знищену техніку росіян

У військових містечках московської та калузької областей сталися цікаві вибухові події, під час яких "невідомі диверсанти" завдали шкоди кільком одиницям військової техніки. Цей інцидент відбувся у ніч на 24 вересня, а відео та фото «бавовни» обіцяють опублікувати пізніше з міркувань безпеки. Варто зазначити, що 20 вересня Головне управління розвідки Міноборони України вперше повідомило про роботу "невідомих диверсантів".
24 вересня 2023, 12:53

Повітряні Сили ЗСУ підтвердили, що ракети «ATACMS» будуть

Речник Повітряних сил ЗСУ, Юрій Ігнат, висловив переконання, що Україна скоро отримає далекобійні ракети ATACMS. Він поділився цією думкою в ході телемарафону, який відбувся 24 вересня. "Ми розраховуємо не лише на ATACMS, а й на інше озброєння. Ми розуміємо, що крім ракет ATACMS, німецькі крилаті ракети Taurus також є надзвичайно важливими для нас." - Юрій Ігнат
22 вересня 2023, 17:24

В Україні дозволили писати «росія», «москва», «московія», «державна дума рф» з малої літери

Написання назв «російська федерація», «росія», «москва», «московія», «московське царство», «російська імперія», «державна дума рф» тощо з малої букви відтепер можна не кваліфікувати як відхилення від норм української мови в неофіційних текстах. Таке рішення ухвалила Національна комісія зі стандартів державної мови.
22 вересня 2023, 16:34

В ЗСУ офіційно підтверджено удар по штабу Чеорноморського флоту рф у Севастополі

«Сили оборони України близько 12:00 у п’ятницю, 22 вересня, завдали успішного удару по штабу командування Чорноморського флоту країни-агресора росії у тимчасово окупованому Севастополі», – підтвердили у Страткомі ЗСУ. В соціальних мережах з'явилися фотографії та відео, на яких видно стовп чорного диму над штабом Чорноморського флоту рф, а також пошкоджені будівлі.