Новини влади. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

16 вересня 2023, 17:57

В Гостомелі росія втратила багато «елітних» військових фахівців – ГУР

Під час боїв у Гостомелі російські окупанти зазнали значущих втрат, втративши 200 елітних фахівців, які мали захопити летовища та аеропорти. Про це повідомив командир підрозділу спецпризначення, офіцер-розвідник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони, який брав участь у битві за Київ.
15 вересня 2023, 20:26

Президент провів чергове засідання Ставки

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 15 вересня, провів чергову Ставку головнокомандувача. Був заслуханий звіт про завершені спеціальні операції та приділена увага плануванню майбутніх дій. Крім того, розглядалися питання постачання зброї, боєприпасів та всього необхідного для фронту.
15 вересня 2023, 18:59

Повітряні Сили показали як та чим б’ють по російським кораблям

Повітряні сили з успіхом знищують ворожі цілі, використовуючи британські авіаційні крилаті ракети Storm Shadow та французькі Scalp. "В авіації Повітряних сил є два типи крилатих ракет, надані партнерами для протистояння окупанту. Британські Storm Shadow ми встановлюємо під лівим крилом Су-24М, французькі Scalp - під правим".
15 вересня 2023, 13:01

Проєкт державного бюджету на 2024 рік ухвалено Урядом

Кабінет міністрів ухвалив проєкт державного бюджету на 2024 рік із власними доходами загального фонду бюджету в розмірі 1 трлн 560 млрд грн та видатками загального фонду на суму 3 трлн 108 млрд грн. "Ми збільшимо наш арсенал зброї та техніки, включаючи дрони, боєприпаси та ракети. Щорічні податки громадян та бізнесу будуть спрямовані на підтримку наших збройних сил та забезпечення оборони".
14 вересня 2023, 16:52

Успіхи ЗСУ в Андріївці на Бахмутському напрямку - Маляр

Село Андріївка на Бахмутському напрямку було визволено Україною. Про це 14 вересня повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. "На Бахмутському напрямку ми рухаємось вперед. На північному флангу ворог намагається відбити втрачені позиції. А на південному ми успішно просуваємось".
14 вересня 2023, 16:35

ЗСУ офіційно підтвердили удар по комплексу ППО С300/400 «Тріумф» в Євпаторії

Вночі 14 вересня була проведена спеціальна операція в районі Євпаторії, виконана спільними зусиллями військової контррозвідки, Служби безпеки України та Військово-морських сил України. Відбулась серія потужних вибухів в місці розташування російського ракетного комплексу "земля-повітря". Про вибухи в районі Євпаторії стало відомо близько 5 ранку. Вони відбувались поруч із військовою частиною окупантів.
13 вересня 2023, 17:22

ЗСУ офіційно підтвердили удар по порту Севастополя

Українські збройні сили вчинили удар по Севастополю, який зараз тимчасово перебуває під окупацією, у середу, 13 вересня. Сьогодні вночі в самому Севастополі були зафіксовані чисельні вибухи. Пізніше міністерство оборони російської федерації повідомило про атаку, під час якої було запущено 10 крилатих ракет на судноремонтний завод імені С. Орджонікідзе, що призвело до пошкоджень двох кораблів.
12 вересня 2023, 14:41

Зеленський наклав вето на закон №9534 про декларування з закритими реєстрами

Президент України Володимир Зеленський вирішив використати право вето і заблокував законопроєкт щодо відновлення обов'язкового електронного декларування для чиновників, який передбачав закриті реєстри ще на один рік. «Декларації мають бути відкритими. Одразу».
11 вересня 2023, 21:12

Рустем Умєров вперше провів телефонну розмову з главою Пентагону

Міністр оборони Сполучених Штатів, Ллойд Остін, вперше провів телефонну розмову з міністром оборони України, Рустемом Умєровим. Остін і Умєров також обговорили порядок денний майбутнього засідання контактної групи з питань оборони України, яке заплановане на наступний тиждень на авіабазі "Рамштайн".
11 вересня 2023, 13:05

«Вишки Бойка» повернуті під контроль України – ГУР

Українські військові здійснили операцію із повернення під свій контроль бурових газо- та нафтовидобувних платформ недалеко від узбережжя Криму в Чорному морі, які також відомі як "вишки Бойка". Також повідомлено, що під час операції спецпризначенці захопили цінні трофеї, включаючи запаси вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет) та РЛС Нева, яка може відстежувати рух суден у Чорному морі.
09 вересня 2023, 14:15

Зеленський провів Ставку. Обговорили захист енергетики і портів

У суботу, 9 вересня, Президент Володимир Зеленський провів чергову Ставку верховного головнокомандувача, на цей раз присвячену захисту об’єктів енергетики та портів. На цьому засіданні були вислухані доповіді прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, міністра енергетики та керівників компаній Укренерго, Укргідроенерго, Нафтогазу, а також Генерального штабу Збройних Сил України.
09 вересня 2023, 13:48

Помічено модернізацію росіянами дронів-камікадзе – Ігнат

Речник Повітряних сил ЗСУ, Юрій Ігнат, надав інформацію про роботу росії над модернізацією дронів-камікадзе «Shahed» та покращенням керованих авіаційних бомб. Він зазначив, що рф активно модернізує іранські дрони, зробивши їх менш помітними для українських радіолокаційних систем.
08 вересня 2023, 21:05

Уряд призначив Андрія Даніка тимчасово виконувати обов’язки голови ДСНС України

У п'ятницю, 8 вересня, Кабінет міністрів на своєму засіданні призначив тимчасово виконувати обов'язки голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Андрія Даніка.
08 вересня 2023, 17:41

У Раді зареєстрували законопроєкт про покарання за образу військових

У Верховній Раді з'явився законопроєкт, який пропонує введення нового виду покарання за проявлення неповаги до військовослужбовців — штраф від 3400 до 5100 гривень або арешт до 15 діб. Згідно з цим законопроєктом, запропоновані зміни передбачають доповнення Кодексу України про адміністративні правопорушення статтею 185, яка визначає неповагу до військовослужбовців та інших представників правоохоронних органів.
07 вересня 2023, 21:18

Зеленський привітав зі святом військовослужбовців ГУР, нагородив та подякував за відвагу

Президент України Володимир Зеленський, відзначаючи День військової розвідки, провів зустріч з військовослужбовцями Головного управління розвідки Міністерства оборони. Глава держави вручив військовим державні нагороди та висловив подяку розвідникам від себе особисто та від усіх українців за їхню складну, небезпечну та дуже важливу роботу, багато з елементів якої залишаються в таємниці.
07 вересня 2023, 18:31

Росіяни формують штурмові загони для окупації Куп’янська – глава Харківської ОВА

Російські військовослужбовці нині активно формують штурмові групи та планують спробу окупації міста Куп'янськ, що розташоване в Харківській області.
07 вересня 2023, 15:15

Зеленський присвоїв Буданову звання генерал-лейтенанта у День воєнної розвідки

Президент України Володимир Зеленський призначив Кирила Буданова, начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони, генерал-лейтенантом. Уранці цього ж дня, Кирило Буданов, який є 37-річним головою Головного управління розвідки Міноборони, привітав розвідників у відеозверненні.
07 вересня 2023, 13:20

Зеленський представив нового міністра оборони України

Президент Володимир Зеленський офіційно представив керівництву Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України та керівникам відповідних підрозділів новопризначеного міністра оборони Рустема Умєрова.
06 вересня 2023, 17:20

Голова Верховної Ради, Руслан Стефанчук, прибув до Токіо з робочим візитом

Голова Верховної Ради, Руслан Стефанчук, прибув до Токіо з робочим візитом для участі у парламентському саміті G7. Стефанчук також розповів, що під час його візиту до Японії відбудуться важливі двосторонні зустрічі з головами парламентів країн G7.
06 вересня 2023, 16:23

Верховна Рада призначила Рустема Умєрова новим міністром оборони

Рустема Умєрова призначено новим міністром оборони замість Олексія Резнікова. Рішення підтримали 338 депутатів, і всі фракції висловили свою підтримку. Рустем Умєров раніше очолював Фонд держмайна. Він відомий своєю роботою над організацією "зернового коридору" і участю в обміні полоненими. Також входив до складу української делегації, яка брала участь у переговорах з росією навесні 2022 року.