Новини влади. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

05 вересня 2023, 20:57

Україна виплатить 500 тисяч доларів пілоту, який передав Мі-8 – ГУР

28-річний Максим Кузьмінов, пілот гелікоптера Мі-8, який був переміщений до України, отримає винагороду в розмірі 500 тисяч доларів за цей крок. Інформацію про це підтвердив Андрій Юсов. Існує відповідне законодавство, яке було підписано президентом України у квітні 2022 року, що передбачає компенсацію для осіб, які переходять на бік України разом із технікою.
05 вересня 2023, 17:43

Верховна Рада відновила електронне декларування, головний законопроєкт прийнято в цілому

Закон про внесення змін до деяких законів України про визначення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування в умовах воєнного стану (№9534) отримав підтримку 329 депутатів. Згідно з текстом закону, реєстр декларацій залишиться закритим ще на один рік.
05 вересня 2023, 14:47

Верховна Рада підтримала звільнення Олексія Резнікова

Верховна Рада підтримала рішення щодо звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. У засіданні 5 вересня за це рішення проголосували 327 народних депутатів. Третього вересня президент Володимир Зеленський підтвердив свій намір відправити Олексія Резнікова у відставку і призначити на посаду міністра оборони голову Фонду Державного майна України Рустема Умєрова.
04 вересня 2023, 21:53

Зеленський відвідав бойові бригади, які захищають Україну на Донецькому напрямку

Під час робочої поїздки на Донеччину Президент Володимир Зеленський побував у командних пунктах військових з’єднань, які боронять суверенітет і територіальну цілісність України у складі оперативно-тактичного угруповання «Донецьк». Президент подякував військовим за силу, хоробрість і результативність у боротьбі з російськими окупантами.
04 вересня 2023, 13:10

Міністр оборони України подав у відставку

Олексій Резніков, подав заяву про відставку зі своєї посади голові Верховної Ради, Руслану Стефанчуку. Цю новину оголосив сам глава Міністерства оборони на своїй офіційній сторінці Facebook у понеділок, 4 вересня. Нагадаємо, напередодні Зеленський підтвердив звільнення Резнікова з поста міністра оборони та назвав його наступника.
03 вересня 2023, 22:22

Резнікова звільнять з посади міністра оборони України – офіційно

Президент Володимир Зеленський підтвердив звільнення Олексія Резнікова з посади міністра оборони України. Після останніх скандалів з закупівлями Міноборони у медіа почали все частіше говорити про відставку міністра оборони Олексія Резнікова. Осінь – час для посилення...
03 вересня 2023, 15:42

Українські захисники прорвали першу лінію оборони росіян – Тарнавський

Українські сили рішуче прорвали першу лінію оборони росії неподалік від Запоріжжя після тривалого процесу розмінування та очікують швидкого просування. Про це заявив генерал Олександр Тарнавський, командувач угруповання військ «Таврія». Українські сили наразі знаходяться між першою та другою лініями оборони та активно розширюють свій контроль на захопленій ворогом території.
02 вересня 2023, 21:56

Цієї суботи свій день відзначають три міста, без яких не уявити Україну – Зеленський

Одеса. Наша опора на півдні, на Чорному морі. Місто, яке разом з Україною має та завжди матиме глобальне значення. Суми. Наш форпост на північному сході. Щороку в другу суботу вересня відзначає свій день. І буде відзначати завжди вільним, завжди українським. Лисичанськ. Місто, яке Україні ще належить повернути разом з усією Луганщиною.
02 вересня 2023, 20:46

Коломойського заарештували на 60 діб з можливістю внесення застави в понад 509 млн гривень

Ігор Коломойський прибув до Шевченківського райсуду Києва, де йому обрали запобіжний захід за підозрами в шахрайстві й відмиванні грошей. Олігарх попросив провести засідання у закритому режимі, на що суддя погодився. Про це повідомив кореспондент "Радіо. Свобода" із зали суду.
01 вересня 2023, 20:51

Зеленський провів засідання Ставки. Головна тема – фронт

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 1 вересня, провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, яке було повністю присвячене ситуації на передовій. "Робимо все можливе, щоб дати більше сил нашим воїнам" - повідомив президент.
01 вересня 2023, 18:16

Якщо злочин доведуть відповідні органи, то імена ухилянтів будуть оприлюднені - Данілов

Секретар РНБО України, Олексій Данілов, оголосив про намір публічно оприлюднити імена осіб, які ухилялися від призову до військової служби та лікарів військово-лікарських комісій, які їм надавали допомогу (якщо доведуть відповідні органи, що був скоєний злочин). Він зазначив це під час ефіру телемарафону у п’ятницю, 1 вересня.
01 вересня 2023, 17:06

Україна екстрадує з-за кордону військовозобов’язаних, які незаконно виїхали – Арахамія

Україна може екстрадувати військовозобов'язаних громадян, які незаконно покинули країну, представивши фальшиві довідки про непридатність до служби, повідомив народний депутат Давид Арахамія. Цей процес передбачає звернення України до інших країн із проханням про екстрадицію цих осіб. В будь-якій країні світу правоохоронні органи можуть прийти та зробити запити на екстрадицію таких людей.
31 серпня 2023, 22:15

Зеленський про «бавовну» на росії: справедливість здійснюється

Президент України Володимир Зеленський заявив, що "бавовна", яка відбувається на території росії, може надавати українцям відчуття справедливості. З'являються нові повідомлення про різноманітні випадки, які відбуваються на території, що вважається агресором. Зокрема, деякі інциденти висвітлюються дуже гучно, тоді як інші — менше помітні.
31 серпня 2023, 21:00

ГУР про доставку ядерної зброї до Білорусі та можливість її використання

Російська федерація вже передала Білорусі перші ядерні боєголовки, це стало відомо "кілька днів тому". Цю інформацію поширив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов. За його словами, наявність ядерної зброї на території Білорусі варто розглядати як частину складної "геополітичної гри", яка містить різноманітні аспекти стримування та регулювання міжнародних відносин.
31 серпня 2023, 20:32

180 000 переселенців позбавлять виплат – Верещук

Близько 180 тисяч українців помилково отримують виплати як внутрішні переселенці. Ця ситуація стала об'єктом уваги віцепрем'єр-міністра – міністра із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Верещук. Вона повідомила про це в ефірі телемарафону, який відбувся 31 серпня.
31 серпня 2023, 16:15

Успішно застосовано власну далекобійну зброю на відстані за 700 кілометрів – Зеленський

Україна вдало застосувала далекобійну зброю, яка дійшла цілей на відстань за 700 кілометрів. Про це в четвер, 31 серпня, повідомив президент Володимир Зеленський через свій Telegram-канал після проведення селекторної наради. Також Володимир Зеленський вислухав доповідь головкома генерального штабу ЗСУ Валерія Залужного, щодо ситуації на передовій, зокрема, оборонних та наступальних дій.
30 серпня 2023, 20:31

Зеленський провів засідання РНБО: рішення щодо ВЛК

Президент України Володимир Зеленський, сьогодні, 30 серпня, провів засідання РНБО. Тематика — військово-лікарські комісії. Підсумки перевірки всієї системи ВЛК по країні. Доповіді щодо порушень. Кроки для унеможливлення будь-якої корупції у сфері ВЛК.
30 серпня 2023, 17:17

Деталі для російського флоту роками виробляли в Конотопі – СБУ

Служба безпеки України розкрила докладні подробиці щодо націоналізації підприємства "Мотордеталь - Конотоп" у Сумській області. Цей завод, який спеціалізується на виготовленні гільз циліндрів для двигунів, мав важливу роль у виробництві комплектуючих для російських кораблів.
28 серпня 2023, 18:33

Зеленський провів чергову Ставку: обговорювались важливі питання

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача, під час якого були розглянуті актуальні питання стосовно ситуації на фронті та підготовки до майбутнього зимового періоду. Під час засідання була висвітлена також тема забезпечення критичної енергетичної інфраструктури.
28 серпня 2023, 17:21

Окупаційна «влада» на Запоріжжі отримала дрон у вікно - ГУР

У місті Кам’янка-Дніпровська Запорізької області 24 серпня відбулася локальна вибухова подія. Український дрон-камікадзе проник у вікно будинку, де проживав олександр реймер, «заступник голови» окупаційної адміністрації. Після вибуху, пораненого реймера встигли доставити до лікарні. Ця операція була проведена в рамках спільної дії воєнних розвідників та представників руху опору.