Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

29 лютого 2024, 13:40

Удар по скупченню російських окупантів в Оленівці прокоментували в ГУР

Удар українських військ по скупченню росіян в Оленівці Донецької області був відмінно спланованою операцією. Про це заявив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов та пояснив, що це результат систематичної роботи українських сил безпеки й оборони та ефективного використання наявних розвідувальних засобів.
28 лютого 2024, 13:12

Зеленський та Еді Рама підписали Договір про дружбу та співробітництво між Україною та Албанією

Президент України, Володимир Зеленський, зустрівся з прем’єр-міністром Албанії, Еді Рамою, у місті Тирані. Про це глава держави повідомив у своєму офіційному акаунті у соціальній мережі. Під час зустрічі сторони підписали договір про дружбу і співпрацю між Україною та Албанією. В рамках цього візиту він також планує взяти участь у саміті "Україна — Південно-Східна Європа".
26 лютого 2024, 17:50

Президент підписав закон про демобілізацію строковиків

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 26 лютого, затвердив закон про демобілізацію військовослужбовців-строковиків. Згідно з прийнятим документом, військові не можуть бути призвані на службу під час мобілізації протягом 12 місяців після звільнення в запас.
25 лютого 2024, 13:28

Головком Сирський та міністр оборони Умєров прибули на передову

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський разом з міністром оборони Рустемом Умєровим відвідали передові командні пункти військових частин і підрозділів у районі ведення бойових дій. Сирський підкреслив, що ситуація складна на багатьох напрямках фронту і потребує постійного контролю. Ворожі сили регулярно атакують позиції українських військ.
24 лютого 2024, 14:41

Подробиці знищення другого російського ДРЛО А-50 – ГУР

Другий літак дальнього радіолокаційного виявлення ВКС рф А-50У було знищено 23 лютого біля міста Приморсько-Ахтарск на Азовському морі. Після цієї видатної події ще п’ять рашистських літаків були відкликані з бойових завдань. За даними розвідки, останній свій зліт А-50У здійснив вчора о 15:50 з аеродрому Ахтубінск та мав виконувати терористичні завдання росії поблизу населених пунктів Приморсько-Ахтарск – Зерноґрад.
23 лютого 2024, 16:58

Підписано безпекову угоду між Україною та Данією

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен уклали угоду про співробітництво в галузі безпеки та довгострокову підтримку між нашими країнами. Договір укладено за змістом положень Спільної декларації, ухваленої Україною та членами «Групи семи» у Вільнюсі 12 липня 2023 року.
23 лютого 2024, 13:19

У Верховній Раді ухвалено Закон про демобілізацію строковиків

Парламент України ухвалив законопроєкт №11035 про демобілізацію військових строкової служби. Голосування за основу законопроєкту підтримали 317 народних депутатів, а в цілому – 319. У законопроєкті зі змінами та доповненнями встановлено додатково норму щодо термінів, протягом яких строковиків не можуть призвати.
22 лютого 2024, 13:04

До Верховної Ради внесли законопроєкт про демобілізацію строковиків

Президент Володимир Зеленський вніс законопроєкт до Верховної Ради, який передбачає звільнення в запас строковиків після завершення їхнього терміну військової служби під час дії воєнного стану. Президент вважає цей законопроєкт невідкладним і вже направив його на розгляд у профільний парламентський комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки.
21 лютого 2024, 21:15

У прикордонній зоні на Сумщині будуть діяти додаткові обмеження – ОВА

У 5-кілометровій зоні від державного кордону Сумської області з 26 лютого будуть діяти додаткові обмеження особливого режиму. Також раніше було повідомлено, що прикордонники додатково встановлюють камери цілодобового відеоспостереження на північному кордоні України.
20 лютого 2024, 13:41

Зеленські вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні

Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська встановили лампадки біля пам'ятного хреста на місці загибелі активістів на Алеї Героїв Небесної Сотні в центрі Києва. У церемонії вшанування пам'яті Героїв взяли участь також представники дипломатичних установ.
19 лютого 2024, 14:54

Зеленський відвідав передові позиції ЗСУ на Куп'янському напрямку

Президент України Володимир Зеленський здійснив візит до позицій ЗСУ на Куп'янському напрямку у Харківській області, де вручив нагороди та відзнаки захисникам.
19 лютого 2024, 13:28

Зеленський провів переговори з президентом Мавританії

Президент України Володимир Зеленський заявив про проведення переговорів з президентом Мавританії Мухаммедом ульд аш-Шейх аль-Газуані. Президент висловив надію, що головування Мавританії сприятиме реалізації цілей Африканського союзу та забезпечить сталий та мирний розвиток країн Африки.
17 лютого 2024, 13:24

Головнокомандувач Сирський про вихід з Авдіївки: перехід до оборони на більш вигідних рубежах

Збройні сили України здійснили виведення військ з Авдіївки. Про це поінформував головнокомандувач ЗСУ. Сирський підкреслив, що українські військовослужбовці зробили все можливе для знищення противника і завдали йому значних втрат у живій силі та техніці. Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський також підтвердив виведення військ з Авдіївки та їх перехід на нові позиції оборони.
16 лютого 2024, 18:34

Між Україною та Німеччиною підписано безпекову угоду

Президент України Володимир Зеленський і канцлер ФРН Олаф Шольц уклали двосторонню угоду про безпекову співпрацю між країнами. В угоді зафіксована чітка позиція Німеччини щодо санкцій проти агресора, трибуналу, заморожених активів. Угода також передбачає механізм екстрених консультацій у разі можливого майбутнього збройного нападу росії на Україну.
14 лютого 2024, 12:26

Відео знищення російського корабля «Цезар Куніков» показали в ГУР

Російський великий десантний корабель «Цезар Куніков» був знищений ударними морськими дронами Magura V5 поблизу берегів тимчасово окупованого Криму неподалік від Алупки. Про це інформує Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Зазначається, що операцію знищення успішно провели спецпризначенці Групи 13 ГУР Міноборони України.
12 лютого 2024, 13:05

Польські фермери посилили блокаду на кордоні з Україною

Повідомляється, що польські фермери розпочали акції протесту біля пунктів пропуску Зосін та Долгобичув, а також знову заблокували рух вантажівок в ПП Медика – Шегині. Нагадаємо, що 9 лютого польські фермери почали новий масштабний страйк, який триватиме до 10 березня.
12 лютого 2024, 12:24

Зеленський продовжив дію воєнного стану та загальної мобілізації

Президент України Володимир Зеленський затвердив закон №10456 щодо продовження воєнного стану та закон №10457 про продовження строку проведення загальної мобілізації. Обидва терміни продовжено з 14 лютого 2024 року на 90 днів, тобто до 13 травня 2024 року.
11 лютого 2024, 14:38

Зеленський провів важливі кадрові зміни у керівництві ЗСУ

Президент України, Володимир Зеленський, у неділю, 11 лютого, оголосив про нові призначення у вищих командних посадах. Зміни стосуються Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ, Сил територіальної оборони та Об'єднаних сил.
11 лютого 2024, 13:17

ГУР прідтвердили про наявність Starlink у росіян на фронті

Головне управління розвідки Міністерства оборони України у неділю, 11 лютого, підтвердило факт використання російськими військовими систем супутникового зв’язку Starlink на фронті та опублікувало перехоплення розмови росіян. Радіоперехоплення розмови ворога свідчить про встановлення терміналів Starlink.
10 лютого 2024, 13:50

Президент змінив склад Ставки та РНБО, тепер без Залужного

Президент України Володимир Зеленський здійснив зміни у складі Ради національної безпеки та оборони та Ставки верховного головнокомандувача. Відповідні укази були підписані 9 лютого та опубліковані на сайті глави держави. Указом № 68 зі складу РНБО були виведені колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та колишня міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна, а також введений новий головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.