Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

24 січня 2024, 17:19

Офіційна заява Генштабу щодо інформації про російський Іл-76

Українські військові заявили про намір продовжити нищити терористичну загрозу, зокрема на напрямку Бєлгородсько-Харківського регіону. Таку заяву оприлюднив Генеральний штаб ЗСУ на тлі події та інформації про падіння російського літака Іл-76. Генеральний штаб ЗСУ підтвердив, що вживаються всі необхідні заходи для захисту України та її громадян.
21 січня 2024, 15:45

Голова розвідки України назвав найбільшого постачальника зброї на росію

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, Кирило Буданов, у своєму інтерв'ю для Financial Times, опублікованому в неділю, 21 січня, розглянув роль Північної Кореї в постачанні зброї на росію та її вплив на війну в Україні. За його словами, росіяни витрачають на війні в Україні більше боєприпасів, ніж можуть виробити, та шукають додаткові резерви у зброї, звертаючись до інших країн.
21 січня 2024, 14:34

Зеленський про потреби у масштабній мобілізацій

Президент України Володимир Зеленський, в інтерв'ю телеканалу Channel 4 News, висловив свою думку щодо можливості мобілізації до армії півмільйона людей та акцентував увагу на важливих аспектах цього питання. Глава держави також відзначив, що фінансове забезпечення мобілізованих є також важливим фактором.
21 січня 2024, 13:49

Оголошено у розшук Петра Симоненка

Служба безпеки України оголосила у розшук екслідера забороненої в Україні Комуністичної партії, Петра Симоненка, чиє ім'я з'явилося у базі розшуку Міністерства внутрішніх справ. За офіційною інформацією, його зникнення в системі датується 19 серпня 2023 року.
20 січня 2024, 13:54

Президент України вшанував пам'ять "Кіборгів"

Президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять «Кіборгів» – захисників Донецького аеропорту, які виявили велику силу духу та відданість принципам. За даними Збройних сил України, у період з вересня 2014 по січень 2015 року загинуло 109 військових. Слово «Кіборги» у значенні «захисники Донецького аеропорту» вперше вжив у вересні 2014 року невідомий проросійський бойовик.
19 січня 2024, 19:37

Критично важливу допомогу Україні надали ОАЕ – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський здійснив телефонну розмову з президентом Об’єднаних Арабських Еміратів шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нагаяном. Лідери двох країн обговорили можливість отримання довгострокової фінансової підтримки від ОАЕ та співпрацю в реалізації Формули миру. Президент також висловив вдячність ОАЕ за гуманітарну допомогу.
19 січня 2024, 13:46

Коментарі від ГУР щодо ударів українськими БпЛА по пороховому заводу та нафтобазі на росії

Головне управління розвідки Міністерства оборони (ГУР МО) продовжує здійснювати важливі та ефективні спецоперації на території країни-агресорки. У ніч на 19 січня українські безпілотники провели атаку на російські військові об’єкти: Тамбовський пороховий завод та нафтобазу в Клинцях Брянської області.
18 січня 2024, 13:43

Питання виділення €50 млрд Україні: Шмигаль планує зустрітись із Фіцо

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль планує провести зустріч з главою уряду Словаччини Робертом Фіцо для усунення можливих перешкод у зв'язку з отриманням 50 млрд євро допомоги від ЄС для України. Шмигаль зазначив, що програма Ukraine Facility передбачає не лише надання фінансової допомоги на суму 50 млрд євро, але й системну трансформацію України на шляху до ЄС.
17 січня 2024, 13:26

Про ситуацію у Північній операційній зоні від Командування об'єднаних сил ЗСУ

Війна з росією охопила не лише схід та південь України. Північна операційна зона також не є виключенням. В прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей (так як й на всій території країни) діє правовий режим воєнного стану. Щодня ворог наносить по тим територіям вогневе ураження. Противник використовує різні види зброї, включаючи авіацію, артилерію, міномети та гранатомети, залучає диверсійні групи.
16 січня 2024, 20:01

Внесено зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних працівників

Уряд вніс зміни до Постанови №76 від 27 січня 2023 року, якою регулюються питання бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану. Відтепер підприємства оборонно-промислового комплексу зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю та без врахування рівня дефіцитності їх військової спеціальності.
12 січня 2024, 16:39

Підписано історичну безпекову угоду між Україною та Британією

У п'ятницю, 12 січня, Україна та Велика Британія офіційно заклали фундамент для нового етапу стратегічного партнерства, підписавши угоду у сфері безпеки. Цей історичний крок був зроблений під час візиту британського прем'єр-міністра Ріші Сунака до Києва, де він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Сунак також оголосив про новий значущий пакет військової допомоги Україні на суму 2,5 мільярда фунтів стерлінгів.
11 січня 2024, 14:20

Законопроєкт про мобілізацію Рада повернула Кабміну на доопрацювання

Верховна Рада прийняла рішення повернути на доопрацювання законопроєкт щодо мобілізації, про що повідомив лідер фракції "Слуга народу". Законопроєкт №10378, спрямований начебто на вдосконалення мобілізації та військового обліку, викликав широкі обговорення та занепокоєння в суспільстві.
10 січня 2024, 15:00

Литва, Латвія, Естонія, Молдова можуть бути наступними, якщо ми не витримаємо – Зеленський

Президент Володимир Зеленський висловив занепокоєння можливою загрозою союзницьким країнам, вказавши, що росія може напасти на Литву, Латвію, Естонію та Молдову у разі, якщо Україна програє у війні. Про це сказав президент України на спільній пресконференції з президентом Литви Ґітанасом Науседою у Вільнюсі.
10 січня 2024, 14:36

Консульство України в Лондоні просить українських чоловіків встати на військовий облік

Консульство України в Лондоні закликало українських громадян стати на військовий облік, якщо вони планують вибути за кордон України на строк понад три місяці. Чинним законодавством не передбачено обмежень для чоловіків призовного віку щодо отримання консульських послуг. Зокрема, інформація, що для отримання паспорта або інших документів потрібні документи з військкомату, не відповідає дійсності.
10 січня 2024, 13:52

Проєкт про мобілізацію планують розглянути у Верховній Раді вже завтра

11 січня, Верховна Рада України має розглянути у першому читанні законопроєкт щодо мобілізації. Документ буде розглянутий із пропозиціями Комітету з національної безпеки. Зазначено, що це не означає автоматичного прийняття законопроєкту в тому вигляді, в якому він був внесений до Ради. Документ буде направлений на доопрацювання до другого читання.
09 січня 2024, 14:22

До Ради внесено п’ять законопроєктів про мобілізацію

На ранок вівторка, 9 січня, зареєстровано п'ять законопроєктів у Верховній Раді щодо мобілізації. Зараз триває закрите обговорення законопроєкту головою Верховної Ради та представниками фракцій. Також комітет з питань оборони почав засідання о 10:00 ранку. Після обіцянок депутатів врахувати зауваження та переписати законопроєкт, 8 січня Комітет Ради з питань антикорупційної політики визначив корупційні ризики у цьому законопроєкті.
08 січня 2024, 19:59

ГУР повідомили, що отримали секретну інформацію з росії

Україна отримала 100 гігабайтів секретних даних, що оцінюються у $1,5 млрд. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони. Ці дані стосуються російського підсанкційного підприємства "ООО Специальный технологический центр" (СТЦ), яке займається виробництвом дронів «Орлан» та декількох його модифікацій, низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, а також іншу військову продукцію.
08 січня 2024, 13:33

Речник Повітряних Сил пояснив меншу кількість збитих ракет

Відсоток знищення російських ракет залишається стабільним та не зменшується, попри інтенсивні російські атаки. Однак, важливо зазначити, що під час останньої атаки лише ЗРК Patriot мав можливість збити балістичні ракети. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону в понеділок, 8 січня. Важливо відзначити, що сьогодні силами підрозділів ППО знищено 18 ракет та 8 "шахедів".
04 січня 2024, 17:43

Знищено ще один російський літак Су-34: відео як горить винищувач показало ГУР

Головне управління розвідки офіційно оголосило про ліквідацію бомбардувальника Су-34 на російському аеродромі в Челябінську та оприлюднило відео події. "У ніч на 4 січня 2024 року на російському аеродромі Шаґол (м. Челябінськ) згорів тактичний бомбардувальник Су-34. Бойовий літак належав до складу авіаційного полку 21-ї змішаної авіадивізії ПКС ЗС рф".
03 січня 2024, 15:57

Пенсії, допомоги платитимемо вчасно – є внутрішні ресурси! – Шмигаль

Уряд України обіцяє вчасно виплачувати пенсії та допомогу у поточному році. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів у середу, 3 січня. Він, що з 1 січня 2024 року в Україні зросли та оновились деякі соціальні стандарти, включаючи мінімальну зарплату та прожитковий мінімум.