Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

17 січня 2024, 13:26

Про ситуацію у Північній операційній зоні від Командування об'єднаних сил ЗСУ

Війна з росією охопила не лише схід та південь України. Північна операційна зона також не є виключенням. В прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей (так як й на всій території країни) діє правовий режим воєнного стану. Щодня ворог наносить по тим територіям вогневе ураження. Противник використовує різні види зброї, включаючи авіацію, артилерію, міномети та гранатомети, залучає диверсійні групи.
16 січня 2024, 20:01

Внесено зміни до порядку бронювання військовозобов’язаних працівників

Уряд вніс зміни до Постанови №76 від 27 січня 2023 року, якою регулюються питання бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану. Відтепер підприємства оборонно-промислового комплексу зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю та без врахування рівня дефіцитності їх військової спеціальності.
12 січня 2024, 16:39

Підписано історичну безпекову угоду між Україною та Британією

У п'ятницю, 12 січня, Україна та Велика Британія офіційно заклали фундамент для нового етапу стратегічного партнерства, підписавши угоду у сфері безпеки. Цей історичний крок був зроблений під час візиту британського прем'єр-міністра Ріші Сунака до Києва, де він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським. Сунак також оголосив про новий значущий пакет військової допомоги Україні на суму 2,5 мільярда фунтів стерлінгів.
11 січня 2024, 14:20

Законопроєкт про мобілізацію Рада повернула Кабміну на доопрацювання

Верховна Рада прийняла рішення повернути на доопрацювання законопроєкт щодо мобілізації, про що повідомив лідер фракції "Слуга народу". Законопроєкт №10378, спрямований начебто на вдосконалення мобілізації та військового обліку, викликав широкі обговорення та занепокоєння в суспільстві.
10 січня 2024, 15:00

Литва, Латвія, Естонія, Молдова можуть бути наступними, якщо ми не витримаємо – Зеленський

Президент Володимир Зеленський висловив занепокоєння можливою загрозою союзницьким країнам, вказавши, що росія може напасти на Литву, Латвію, Естонію та Молдову у разі, якщо Україна програє у війні. Про це сказав президент України на спільній пресконференції з президентом Литви Ґітанасом Науседою у Вільнюсі.
10 січня 2024, 14:36

Консульство України в Лондоні просить українських чоловіків встати на військовий облік

Консульство України в Лондоні закликало українських громадян стати на військовий облік, якщо вони планують вибути за кордон України на строк понад три місяці. Чинним законодавством не передбачено обмежень для чоловіків призовного віку щодо отримання консульських послуг. Зокрема, інформація, що для отримання паспорта або інших документів потрібні документи з військкомату, не відповідає дійсності.
10 січня 2024, 13:52

Проєкт про мобілізацію планують розглянути у Верховній Раді вже завтра

11 січня, Верховна Рада України має розглянути у першому читанні законопроєкт щодо мобілізації. Документ буде розглянутий із пропозиціями Комітету з національної безпеки. Зазначено, що це не означає автоматичного прийняття законопроєкту в тому вигляді, в якому він був внесений до Ради. Документ буде направлений на доопрацювання до другого читання.
09 січня 2024, 14:22

До Ради внесено п’ять законопроєктів про мобілізацію

На ранок вівторка, 9 січня, зареєстровано п'ять законопроєктів у Верховній Раді щодо мобілізації. Зараз триває закрите обговорення законопроєкту головою Верховної Ради та представниками фракцій. Також комітет з питань оборони почав засідання о 10:00 ранку. Після обіцянок депутатів врахувати зауваження та переписати законопроєкт, 8 січня Комітет Ради з питань антикорупційної політики визначив корупційні ризики у цьому законопроєкті.
08 січня 2024, 19:59

ГУР повідомили, що отримали секретну інформацію з росії

Україна отримала 100 гігабайтів секретних даних, що оцінюються у $1,5 млрд. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони. Ці дані стосуються російського підсанкційного підприємства "ООО Специальный технологический центр" (СТЦ), яке займається виробництвом дронів «Орлан» та декількох його модифікацій, низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, а також іншу військову продукцію.
08 січня 2024, 13:33

Речник Повітряних Сил пояснив меншу кількість збитих ракет

Відсоток знищення російських ракет залишається стабільним та не зменшується, попри інтенсивні російські атаки. Однак, важливо зазначити, що під час останньої атаки лише ЗРК Patriot мав можливість збити балістичні ракети. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону в понеділок, 8 січня. Важливо відзначити, що сьогодні силами підрозділів ППО знищено 18 ракет та 8 "шахедів".
04 січня 2024, 17:43

Знищено ще один російський літак Су-34: відео як горить винищувач показало ГУР

Головне управління розвідки офіційно оголосило про ліквідацію бомбардувальника Су-34 на російському аеродромі в Челябінську та оприлюднило відео події. "У ніч на 4 січня 2024 року на російському аеродромі Шаґол (м. Челябінськ) згорів тактичний бомбардувальник Су-34. Бойовий літак належав до складу авіаційного полку 21-ї змішаної авіадивізії ПКС ЗС рф".
03 січня 2024, 15:57

Пенсії, допомоги платитимемо вчасно – є внутрішні ресурси! – Шмигаль

Уряд України обіцяє вчасно виплачувати пенсії та допомогу у поточному році. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів у середу, 3 січня. Він, що з 1 січня 2024 року в Україні зросли та оновились деякі соціальні стандарти, включаючи мінімальну зарплату та прожитковий мінімум.
02 січня 2024, 15:30

Лубінець: росія робить все, щоб цивільні страждали та гинули

рф обстрілює українські міста, чим порушує право на життя, зазначив український омбудсмен після чергової ракетної атаки, яка сталася сьогодні 2 січня.
01 січня 2024, 13:53

Ліквідовано офіцера Слідчого комітету рф у Бєлгороді – ГУР

Під час атаки на Бєлгород 30 грудня було ліквідовано офіцера Слідчого комітету рф старшого лейтенанта Михайла Конопіцина. Інформацію про це оприлюднили у Головному управлінні розвідки Міноборони України. Зазначається, що у листопаді 2023 року Конопіцина було відправлено до Бєлгорода для роботи у складі військового слідчого відділу Слідчого комітету рф. До цього він брав участь у бойових діях проти України як командир взводу протитанкових ракет.
30 грудня 2023, 18:45

Зеленський озвучив наслідки масованої атаки Росії

Внаслідок вчорашньої російської ракетної атаки, кількість жертв в Україні зросла до 39. Про це повідомив президент Володимир Зеленський. Зафіксовано, що постраждало майже 120 міст і сіл, зруйновано сотні цивільних обʼєктів. Зеленський також висловив вдячність світовим лідерам, політикам та громадським діячам, які засудили російську атаку.
29 грудня 2023, 16:05

Зеленський звільнив очільника Тернопільської ОДА

Президент України Володимир Зеленський оголосив про рішення звільнити Володимира Труша з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації. Посадовець подав заяву про відставку, яку також підтримав Кабінет міністрів України. Володимир Труш очолював Тернопільську ОДА з березня 2020 року. До цього він очолював Рогатинську районну державну адміністрацію.
26 грудня 2023, 16:48

Мар’їнка протрималась майже два роки, але її більше не існує – Залужний

Збройні сили України вирішили залишити Мар'їнку в Донецькій області, що фактично свідчить про окупацію міста російськими загарбниками. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на пресконференції. Марʼїнка протрималася майже два роки. Станом на сьогоднішній день наші війська ще знаходяться у північній його частині. Наші війська підготували оборонний рубіж поза цим населеним пунктом.
25 грудня 2023, 16:18

Привітання Президента України: Різдво задає правильний настрій на наступний рік

Президент України Володимир Зеленський привітав українців у понеділок, 25 грудня, з Різдвом Христовим, та висловив подяку бійцям за успішне ліквідування ворожих загроз, за всі збиті ворожі цілі та всім, хто наближає перемогу над російськими окупантами, і зауважив, що різдвяні досягнення українських захисників визначають настрій на наступний рік.
24 грудня 2023, 18:26

Зеленський привітав українців з Різдвом

Президент Володимир Зеленський у Святвечір привітав українців з Різдвом Христовим! Головним проханням у молитві на Святвечір буде те, щоби повернулися живими всі захисники України, та щоб вони повернулися переможцями.
23 грудня 2023, 15:14

Зеленський впровадив в дію ще два санкційні рішення РНБО

Президент Володимир Зеленський впровадив в дію ще два рішення Ради національної безпеки і оборони України з питань введення економічних санкцій. Один з указів реалізує рішення РНБО щодо введення персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних санкцій відносно восьми фізичних осіб, а також 15 юридичних осіб. Підсанкційним особам буде заблоковано активи на території України.