Новини влади. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

06 лютого 2024, 14:33

Продовження воєнного стану та мобілізації підтримано Комітетом Верховної Ради

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував продовжити воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні на 90 днів. Як передбачається, воєнний стан та мобілізацію планується продовжити з 14 лютого 2023 року до 13 травня 2024 року. Верховна Рада України дев’ять разів продовжувала термін дії воєнного стану та загальної мобілізації з початку війни.
06 лютого 2024, 13:40

До Верховної Ради надійшла заява Безуглої про вихід з фракції «Слуга Народу»

Народний депутат Мар'яна Безугла оголосила про своє рішення вийти з фракції "Слуга народу", до Верховної Ради України надійшла відповідна заява. Безугла вже 11 січня зазначила про свій намір вийти з фракції та партії "Слуга народу". Вона заявила, що вже подала відповідну заяву і, попри вихід з партії, продовжить підтримувати президента.
04 лютого 2024, 16:55

Зеленський відвідав передову у селі Роботине Запорізької області

Президент Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських захисників у Запорізькій області, зокрема у районі села Роботине. Глава держави зустрівся з українськими військовими та нагородив їх за відвагу. "Всі адекватні люди у світі розуміють, що у вас найскладніша робота, і всі українці вами пишаються!".
04 лютого 2024, 13:49

Зеленський відвідав Національний інститут раку та зустрівся з дітьми, які проходять лікування

Президент Володимир Зеленський відвідав Національний інститут раку у Всесвітній день боротьби з раком та провів час та поспілкувався з пацієнтами. Про це повідомлено у Телеграм-каналі та інших офіційних ресурсах глави держави. Також президент висловив подяку лікарям, медичним сестрам та всім медикам, які надають допомогу.
03 лютого 2024, 17:03

Знищений російськи корабель «Івановєц»: Зеленський нагородив бійців ГУР МО

Президент України Володимир Зеленський особисто вручив державні нагороди військовослужбовцям Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України за успішне знищення російського ракетного катера "Івановєц".
03 лютого 2024, 16:25

На росії розстріляли командира бомбардувальника Ту-95, що атакував українські міста

На росії розстріляли командира стратегічного бомбардувальника Ту-95, майора олега сергійовича стегачова, який перебував у базі українського "Миротворця" та вважається військовим злочинцем. Російський пілот стегачов народився 23.06.1983 року, служив на авіабазі "Енгельс" (військова частина 06987) брав участь у ракетних ударах, які росія вчиняла проти цивільних об'єктів в Україні та призвели до смерті українців.
02 лютого 2024, 17:46

Президент України провів зустріч з главою МЗС Канади

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з міністром закордонних справ Канади Мелані Жолі. Співрозмовники приділили увагу підготовці двостороннього документа з Канадою про безпекові гарантії Україні, щоб укласти його вже невдовзі. Зеленський також інформував міністра про заходи з реалізації Формули миру та підготовки й проведення Глобального саміту миру.
02 лютого 2024, 14:25

Глава розвідки України розповів про знищення російського катера Івановець

Українські військові, за даними начальника головного управління розвідки Кирила Буданова, успішно провели спеціальні операції та знищили російський ракетний катер "Івановєц" за допомогою морських дронів Магура V5. Морськими дронами керував спецпідрозділ безпілотників Group 13-ї групи ГУР.
01 лютого 2024, 13:56

Знищено російський ракетний катер, «Івановєц» на дні – ГУР

У ніч з 31 січня на 1 лютого, воїни спецпідрозділу Group 13 Головного управління розвідки Міноборони України знищили ракетний катер "Івановєц" Чорноморського флоту рф. Військовики зазначили, що вороже судно перебувало на рейді озера Донузлав у тимчасово окупованому Криму. Вартість втраченого військового корабля російських загарбників, за даними військових, оцінюється приблизно в $60-70 мільйонів доларів.
31 січня 2024, 14:57

Ще 207 українців повернули з російського полону до України

У середу, 31 січня, повернулися додому з російського полону ще 207 українських захисників. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.
29 січня 2024, 13:53

Зеленський про мобілізацію представниками ТЦК на вулицях

Президент України Володимир Зеленський висловив свою незгоду з використанням "силових" методів працівниками Територіальних центрів комплектування (ТЦК) та вважає їх неприйнятними під час мобілізації в країні. Він зазначив, що просив військових та народних депутатів забезпечити в новому законопроєкті про мобілізацію неможливість працівників ТЦК ходити по вулицях.
27 січня 2024, 13:57

Футбольну команду не випустили за кордон через відсутність необхідних документів

Державна прикордонна служба України не пропустила через кордон футбольну команду "Покрова АМП" через відсутність необхідних документів, повідомила пресслужба ДПСУ. Зазначається, що керівництво команди не дотрималося всіх необхідних процедур для узгодження дозволів для виїзду команди за межі країни.
26 січня 2024, 16:54

До України вдалось повернути тіла 77 загиблих захисників

На контрольовану урядом України територію вдалося повернути тіла 77 захисників держави. Зазначається, що робота щодо підготовки до репатріаційного заходу велася протягом тривалого періоду. Повернення тіл було здійснено за участю Об'єднаного центру при СБУ, МВС, ЗСУ, ДПС, Головного управління ДСНС у Сумській області та інших відомств.
26 січня 2024, 13:05

Виплати внутрішньо переміщеним особам скоротять — Верещук

Міністерство соціальної політики України найближчим часом готує зміни до постанови №709, які стосуються грошової допомоги внутрішнім переселенцям. Уряд був змушений переглянути умови виплати допомоги через зменшення доходів бюджету.
25 січня 2024, 15:14

У ГУР повідомили хто мав летіти російським літаком Іл-76

На борту Іл-76, який зазнав катастрофи в Бєлгородській області, мали перебувати важливі військово-політичні діячі рф. Проте, згідно з інформацією представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрія Юсова, ФСБ в останній момент заборонила їм сідати на літак. Представник ГУР також зазначив, що до місцевого моргу в Бєлгороді доправили лише п'ять тіл.
24 січня 2024, 17:19

Офіційна заява Генштабу щодо інформації про російський Іл-76

Українські військові заявили про намір продовжити нищити терористичну загрозу, зокрема на напрямку Бєлгородсько-Харківського регіону. Таку заяву оприлюднив Генеральний штаб ЗСУ на тлі події та інформації про падіння російського літака Іл-76. Генеральний штаб ЗСУ підтвердив, що вживаються всі необхідні заходи для захисту України та її громадян.
21 січня 2024, 15:45

Голова розвідки України назвав найбільшого постачальника зброї на росію

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, Кирило Буданов, у своєму інтерв'ю для Financial Times, опублікованому в неділю, 21 січня, розглянув роль Північної Кореї в постачанні зброї на росію та її вплив на війну в Україні. За його словами, росіяни витрачають на війні в Україні більше боєприпасів, ніж можуть виробити, та шукають додаткові резерви у зброї, звертаючись до інших країн.
21 січня 2024, 14:34

Зеленський про потреби у масштабній мобілізацій

Президент України Володимир Зеленський, в інтерв'ю телеканалу Channel 4 News, висловив свою думку щодо можливості мобілізації до армії півмільйона людей та акцентував увагу на важливих аспектах цього питання. Глава держави також відзначив, що фінансове забезпечення мобілізованих є також важливим фактором.
21 січня 2024, 13:49

Оголошено у розшук Петра Симоненка

Служба безпеки України оголосила у розшук екслідера забороненої в Україні Комуністичної партії, Петра Симоненка, чиє ім'я з'явилося у базі розшуку Міністерства внутрішніх справ. За офіційною інформацією, його зникнення в системі датується 19 серпня 2023 року.
20 січня 2024, 13:54

Президент України вшанував пам'ять "Кіборгів"

Президент України Володимир Зеленський вшанував пам'ять «Кіборгів» – захисників Донецького аеропорту, які виявили велику силу духу та відданість принципам. За даними Збройних сил України, у період з вересня 2014 по січень 2015 року загинуло 109 військових. Слово «Кіборги» у значенні «захисники Донецького аеропорту» вперше вжив у вересні 2014 року невідомий проросійський бойовик.