Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

10 грудня 2023, 20:02

Володимир Зеленський провів зустрічі з лідерами Парагваю, Уругваю та Еквадору.

Президент Володимир Зеленський, перебуваючи в Аргентині для участі в інавгурації новообраного президента Хав’єра Мілея, провів додатково зустрічі з лідерами Парагваю, Уругваю та Еквадору. Зеленський зазначив, що сподівається на участь якомога більшої кількості країн Латинської Америки у наступній зустрічі Радників, яка відбудеться вже у січні 2024 року.
09 грудня 2023, 13:39

Верховна Рада призначила Юрчишина новим головою комітету з питань свободи слова

Верховна Рада призначила народного депутата Ярослава Юрчишина, представника фракції «Голос», на посаду голови Комітету з питань свободи слова. Згідно з проєктом постанови №10296, за це рішення проголосували 247 народних депутатів на пленарному засіданні в суботу.
09 грудня 2023, 13:20

Верховна Рада України схвалила звернення до країн Євросоюзу

Верховна Рада закликала Євросоюз ухвалити рішення про початок переговорів щодо членства України в ЄС на засіданні Євроради. Звернення отримало підтримку в Раді 292 голосами. У зверненні Верховна Рада закликала національні парламенти та уряди держав-членів Європейського Союзу, інституції ЄС, підтримати прагнення України про вступ до ЄС та ухвалити рішення про початок переговорів на засіданні Європейської ради 15 грудня.
08 грудня 2023, 17:21

Трьох народних обранців позбавлено депутатського мандату

Верховна Рада прийняла рішення позбавити депутатських повноважень трьох народних обранців. Зокрема, парламент припинив депутатські повноваження Дмитра Шпенова (позафракційний), Максима Єфімова (депутатська група Відновлення України) та Віталія Данілова (фракція Батьківщина). Це призвело до зменшення чисельності народних обранців у Верховній Раді до 401, встановивши новий антирекорд.
08 грудня 2023, 13:42

Перша за 79 днів атака росіян на Київ з Ту-95МС, збито всі ворожі ціли засобами ППО

Сьогодні вранці столицю України атакували крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Це сталося вперше за 79 днів, повідомили в пресслужбі Київської міської військової адміністрації. Сили та засоби протиповітряної оборони зуміли успішно збити усі ракети, що летіли у напрямку Києва. Вони були знищені ще на підльоті до столиці.
07 грудня 2023, 13:28

З 18 сіл на Сумщині виїхали майже всі мешканці – ОВА

Майже всі жителі 18 сіл на Сумщині виїхали з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це у середу, 7 грудня, повідомив голова Сумської ОВА. Важливо зазначити, що за потреби місцевим жителям дозволено вільно відвідувати власні домоволодіння та знаходитись на території цих сіл.
06 грудня 2023, 13:47

День Збройних сил Украйни: Зеленський подякував та привітав воїнів

Хоробрість, відвага, самопожертва наших воїнів – героїв різного віку, із різних регіонів України – дає нашій державі змогу стояти, битися, відповідати ворогу й досягати успіху в боях, у захисті українців. Пам’ятаємо про це й дякуємо всім захисникам і захисницям України!
06 грудня 2023, 12:53

Командування об'єднаних сил ЗС України подякувало всім захисникам та захисницям за їх титанічний труд

Сьогодні вся Україна відзначає та вшановує особливий день — День Збройних сил України! Своє привітання українським військовим з цієї нагоди висловив Командувач об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.
06 грудня 2023, 12:12

Залужний у день Збройних Сил України подякував всім захисникам за їх важку роботу

Головнокомандувач Збройних сил України, Валерій Залужний, висловив своє привітання українським військовим з нагоди Дня Збройних сил України та подякував усім, хто зараз виконує свою важку та вкрай відповідальну роботу. "Україна не здається – завдяки вам. І завдяки вам я знову і знову переконуюсь – як би важко нам не було, але точно не буде соромно. Дякую за службу!"
05 грудня 2023, 20:06

Українців можуть змусити обов’язково носити з собою військовий квиток

У Верховній Раді планують можливість внесення законодавчих змін, щоб зобов'язати українців носити військовий квиток. В Україні, враховуючи нинішню ситуацію з повномасштабним вторгненням росії, вже введено та багаторазово продовжено загальну мобілізацію.
04 грудня 2023, 16:35

Україна отримала сучасні комплекси ППО – Зеленський

Україна отримала від західних партнерів передові системи протиповітряної оборони та ракети для ППО. Володимир Зеленський оголосив про це після селекторної наради 4 листопада. Президент підкреслив, що важливим кроком - є також розвиток власного виробництва зброї.
03 грудня 2023, 13:54

Побиття Дубінського у СІЗО не підтверджено – Поліція

Правоохоронці не підтвердили факт побиття народного депутата Олександра Дубінського у СІЗО. Про це у неділю, 3 грудня, повідомила поліція Києва після проведення внутрішньої перевірки. Зазначено, що до поліції Києва надійшло повідомлення від адвоката про те, що протягом двох діб його підзахисному Дубінському, раніше затриманому СБУ за підозрою у державній зраді, під час перебування у слідчому ізоляторі завдано тілесних ушкоджень.
02 грудня 2023, 18:22

Обміни військовополоненими з росією продовжуються, часто прямо на полі бою – Зеленський

Президент Володимир Зеленський відзначив, що обміни військовополоненими між Україною та росією продовжуються, проте вони відбуваються непублічно та часто проходять прямо на самому полі бою. В інтерв'ю Associated Press він поділився деталями цього процесу. Спроби відновлення обмінів полоненими з росією тривають, хоча рф тимчасово заморозила цей процес.
02 грудня 2023, 14:14

Підготовлено другу групу українських операторів ЗРК Patriot у Німеччині

Друга група українських військових успішно завершила навчання з експлуатації зенітно-ракетного комплексу Patriot у Німеччині. Про це повідомляє генерал-лейтенант Андреас Марлов, командувача багатонаціонального тренувального командування. За його словами, 70 українських солдатів та офіцерів пройшли шеститижневе навчання на одній з німецьких військово-повітряних баз.
02 грудня 2023, 13:37

Партизани знищіли російських окупантів та воєнну техніку в Мелітополі – ГУР

Сили українського опору у Мелітополі знищили кілька російських окупантів та пошкодили ворожий паливозаправник. Про це повідомило Головне управління розвідки у суботу, 2 грудня. Вдала операція сприяла виведенню з ладу військової техніки ворога. Адміністрація окупаційного режиму у Мелітополі намагається замовчувати наслідки атаки через страх перед можливими репресіями з боку кремлівських спецслужб.
01 грудня 2023, 20:55

Важливе засідання Ставки, питання щодо змін процесу мобілізації

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховнокомандувача у п'ятницю, 1 грудня, де було обговорено питання щодо змін у процесі мобілізації. У рамках засідання командувачі з фронту розповіли про ситуацію на передовій, а також було представлено інформацію щодо постачання боєприпасів та зброї.
01 грудня 2023, 14:07

Олексій Кузнєцов: «Функціонування англійської мови в Україні має вийти на новий рівень!»

Верховна Рада України підтримала проєкт закону про застосування англійської мови в Україні (законопроєкт № 9432) за основу. Народний депутат України, голова Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Кузнєцов пояснив, чому також підтримав цей законопроєкт та чим його ухвалення корисне для країни.
30 листопада 2023, 13:34

Зеленський здійснив візит до бійців ЗСУ під Куп’янськом

Президент Володимир Зеленський відвідав Куп'янський напрямок у Харківській області та перебував безпосередньо на передовому командному пункті. Глава держави провів нараду з військовими, зустрівся з воїнами, які беруть участь у захисті Харківської області, та відзначив державними нагородами.
29 листопада 2023, 12:53

Зеленський прибув до Одеської області з робочим візитом

Президент Володимир Зеленський прибув до Одеської області з робочим візитом, про що він повідомив у своєму каналі в Telegram у середу, 29 листопада. Глава держави розповів, що робоча нарада розпочалась із доповідей військових, а також обговорення питань щодо безпеки регіону. Зеленський також провів зустріч з військовослужбовцями Збройних Сил України та вручив їм державні нагороди.
28 листопада 2023, 16:47

Президент України підписав державний бюджет на 2024 рік

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо державного бюджету на 2024 рік. Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, документ №10000 був повернений до парламенту із підписом глави держави.