Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

28 листопада 2023, 16:47

Президент України підписав державний бюджет на 2024 рік

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо державного бюджету на 2024 рік. Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, документ №10000 був повернений до парламенту із підписом глави держави.
28 листопада 2023, 13:34

Суд арештував нардепа Лабазюка за масштабну корупцію в сфері відновлення

На два місяці Вищий антикорупційний суд відправив у СІЗО Сергія Лабазюка, народного депутата від групи "За майбутнє", дозволивши внести заставу у розмірі 40 мільйонів гривень. Депутата раніше спіймали на факті передачі хабаря міністру розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександру Кубракову та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафі Найєму.
27 листопада 2023, 14:06

Під Куп'янськом помічено присутність "вагнерівці" - Сирський

На Куп'янському напрямку зафіксовано присутність колишніх "вагнерівців", яких використовують у штурмових операціях, повідомив генерал-полковник Олександр Сирський, командувач Сухопутних військ ЗСУ. На Лиманському напрямку російські загарбники намагаються штурмувати район Серебрянського лісу, активно використовуючи бомбардувальну, винищувальну авіацію та вертольоти вогневої підтримки.
26 листопада 2023, 16:55

ЗСУ немає претензій до The Sun з Reuters за публікацію роботи ППО у Києві

Повітряні сили ЗСУ не висловили претензій до міжнародних видань Reuters та The Sun за публікацію відеоматеріалів, на яких показана робота протиповітряного оборонного комплексу (ППО) у Києві. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ, Юрій Ігнат, під час телемарафону.
25 листопада 2023, 17:39

Командувач Сухопутних військ Сирський відвідав позиції ЗСУ

Генерал-полковник Олександр Сирський, командувач Сухопутних військ, відвідав розташування позицій військових на Куп'янському та Бахмутському напрямках. Під час зустрічі з командирами частин і підрозділів він вислухав доповіді про хід виконання поставлених завдань і обговорив проблемні питання та шляхи їх вирішення.
25 листопада 2023, 17:06

Президент з першою леді та іноземними лідерами вшанували пам’ять жертв Голодомору

Президент України, Володимир Зеленський, разом із першою леді, Оленою Зеленською, прийняли участь у заходах, присвячених 90-річчю Голодомору 1932-1933 років — трагедії, яка визнана геноцидом українського народу. В Успенському соборі Києво-Печерської лаври президент та перша леді долучилися до молитви пам’яті жертв голодоморів в Україні.
25 листопада 2023, 14:26

Кримський міст приречений на знищення, - Голова СБУ Василь Малюк

Служба безпеки України готує ворогу багато сюрпризів, щоб знищити не лише Кримський міст, а й спільно із Силами оборони звільнити від окупантів всі українські території. Про це Голова СБУ Василь Малюк розповів у першій серії циклу документальних фільмів «СБУ. Спецоперації перемоги». Зокрема, у фільмі розкриваються деталі підготовки операцій зі знищення Кримського мосту.
25 листопада 2023, 14:17

90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років: Володимир Зеленський закликав всіх об'єднатися, зупинити зло та відновити Справедливість

25 листопада в Україні та у всьому цивілізованому Світі вшановують пам’ять жертв Голодоморів, яких було три — у 1921-1922, 1932-1933 та 1946-1947 роках. Цього року відзначають 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років. З цієї нагоди Президент Володимир Зеленський звернувся до українців.
24 листопада 2023, 17:11

Зеленський провів чергову Ставку: питання мобілізацій, демобілізації, ВЛК та ТЦК

На засіданні Ставки Верховного головнокомандувача обговорили питання, пов'язані з мобілізацією, демобілізацією та роботою військкоматів. Президент також зазначив, що віддав доручення цим відомствам підготувати комплексні рішення, не розголошуючи подробиць.
23 листопада 2023, 21:04

Призупинено членство народного депутата Одарченка у фракції «Слуга Народу»

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді, на час проведення розслідування НАБУ, призупинив членство депутата Андрія Одарченка. Відзначено, що «ніхто нікого не вигороджуватиме», політична відповідальність вже настала, але тепер справа знаходиться в компетенції антикорупційних органів. Одарченко знаходиться під вартою з можливістю виходу під заставу у розмірі 15 млн грн.
21 листопада 2023, 16:51

У Міноборони заявили про спробу зриву закупівель продуктів для ЗСУ

Міністерство оборони повідомило про спроби деяких компаній перешкодити процесу закупівель продуктів харчування для Збройних сил України. Одна з компаній мала найвищі цінові пропозиції серед інших учасників тендеру, тому було відхилена цінова пропозиція даної фірми. Вважається, що це може бути спробою завадити своєчасному постачанню продуктів на перший квартал 2024 року.
21 листопада 2023, 14:16

Володимир Зеленський привітав з Днем Гідності та Свободи

В Україні сьогодні, 21 листопада, відзначають державне свято День Гідності та Свободи. З цієї нагоди президент Володимир Зеленський звернувся до громадян країни. Це свято встановлене на честь початку двох революцій — Помаранчевої та Революції Гідності.
20 листопада 2023, 19:43

Президент України провів зустріч з міністром оборони США

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони США Ллойдом Остіном, який прибув із візитом до Києва. До складу американської делегації також увійшов командувач Європейського командування Збройних сил США та верховний головнокомандувач об'єднаних сил НАТО у Європі Крістофер Каволі. Зеленський висловив подяку керівництву США та американському народу за незмінну потужну підтримку України.
19 листопада 2023, 20:04

Збільшено кількість мобільних груп для знищення ворожих БпЛА

Україна збільшує кількість мобільних груп, які працюють над збиттям ворожих БпЛА типу "шахед", щоб забезпечити захист енергетичної інфраструктури та цивільних об'єктів. Обласні військові адміністрації працюють над повним комплектуванням підрозділів, забезпечуючи їх необхідними засобами, транспортом та обладнанням.
18 листопада 2023, 17:03

Понад 2000 українських БпЛА отримали Сили оборони – Федоров

Сили оборони отримали від держави понад 2000 українських дронів, які розподілять та використають на найбільш напружених ділянках фронту. До партії увійшли "пташки" тільки українського виробництва. Ефективність використання дронів призвела до значущих втрат для противника, який втратив мільйони доларів.
17 листопада 2023, 17:58

Зеленський підписав закон про "військовий" ПДФО

Президент Володимир Зеленський затвердив законопроєкт №10037, який стосується перерозподілу військового податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та акцизу з місцевих бюджетів до державного. З 1 жовтня до 31 грудня 2023 року військовий ПДФО буде спрямовуватися до державного бюджету, розподілено в пропорціях 50% на 50%.
17 листопада 2023, 17:05

Зеленський на Ставці дав доручення щодо повітряних тривог від російських МіГ-31К

Після засідання Ставки, президент Володимир Зеленський висловив свою думку щодо вильотів російських носіїв "Кинджалів" МіГ-31К та їх впливу на Україну. У своєму телеграмі він зазначив, що необхідно забезпечити рішення, щоб ці вильоти не паралізували країну на години. Раніше МіГ-31К відпрацьовували злети та посадки доволі швидко, а тривога тривала в середньому 20 хвилин.
14 листопада 2023, 16:55

Результати перевірки Міноборони щодо загибелі бійців 128 ОГШБр

Головна інспекція Міноборони України представила висновки перевірки обставин ракетного удару рф, спрямованого на 128-у окрему гірсько-штурмову бригаду. Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров. Згідно з повідомленням, перевірка підтвердила, що бійці бригади зібрались у дворі будівлі для проведення церемонії нагородження, і при цьому було порушено правила маскування.
13 листопада 2023, 16:48

Зеленський зустрівся з Мустафою Джемілєвим та надав звання Героя України на його 80-річчя

Президент Володимир Зеленський особисто привітав Мустафу Джемілєва із його 80-річчям та надав йому звання Героя України. В указі президента сказано, що Мустафу Джемілєва нагороджено за визначний особистий внесок у становлення і розбудову незалежної Української держави, мужність і самовідданість у відстоюванні прав кримськотатарського народу, багаторічну плідну політичну та громадську діяльність.
12 листопада 2023, 17:04

У Мелітополі знищено мінімум трьох офіцерів рф – ГУР

В суботу, 11 листопада, група вправних партизанів вчинила вибух в штабі російських терористів у Мелітополі. Унаслідок «бавовни» знищено трьох офіцерів росії. Згідно з повідомленням, терористи використовували приміщення поштового відділення як свій штаб. Атака відбулася під час засідання офіцерів фсб та росгвардії.