Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

10 листопада 2023, 16:39

Зеленський провів важливу Ставку: ухвалені рішення щодо захисту Херсона

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, де були ухвалені конкретні рішення щодо захисту Херсона. Обговорювалось «стратегічне бачення деокупації нашої землі та конкретні кроки для його втілення».
10 листопада 2023, 13:58

Російські воєнні катери ідуть на …"зустріч" з надводними дронами ГУР

Українські військові здійснили успішну атаку морськими дронами по російських десантних катерах класу «Серна», що підтверджується на відео, опублікованому Головним управлінням розвідки (ГУР) Міністерства оборони України в п'ятницю, 10 листопада. У розвідці нагадали, що російські катери класу «Серна» використовувались для перекидання військової техніки та десанту під час окупації острова Зміїний.
09 листопада 2023, 20:20

Призначено тимчасово виконувача обов’язків міністра молоді та спорту

Уряд призначив виконувачем обов'язків міністра молоді та спорту Матвія Бідного. Раніше він працював головним спеціалістом відділу пріоритетних неолімпійських видів спорту департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту, а також директором департаменту фізичної культури та неолімпійських видів спорту Міністерства молоді та спорту України.
09 листопада 2023, 14:40

У Верховній Раді ухвалено держбюджет-2024: половина коштів підуть на оборону

Верховна Рада України ухвалила у другому читанні державний бюджет на 2024 рік. 276 народних обранців підтримали законопроєкт №10000 під час пленарного засідання у четвер. Майже 50% наших видатків — на оборону та безпеку України. Буде ще більше зброї та техніки, більше дронів, боєприпасів, ракет.
09 листопада 2023, 13:12

Верховна Рада підтримала звільнення міністра молоді та спорту

Верховна Рада прийняла рішення про звільнення Вадима Гутцайта з посади міністра молоді та спорту України. Напередодні повідомлялось, що Гутцайт подав заяву про відставку з посади міністра молоді та спорту, а пізніше роз'яснив, що планує зосередитися на роботі в Національному олімпійському комітеті України, який він очолює протягом останнього року.
08 листопада 2023, 17:48

В Уряді визначились з кандидатом на посаду голови Фонду держмайна

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вніс подання до Верховної Ради щодо призначення Віталія Коваля головою Фонду державного майна. Варто відзначити, що наразі Віталій Коваль обіймає посаду голови Рівненської обласної військової адміністрації. Зараз обов'язки голови ФДМУ виконує Олександр Федоришин.
08 листопада 2023, 17:35

Міністр молоді та спорту Гутцайт подав заяву про відставку

Вадим Гутцайт, який обіймав посаду міністра молоді та спорту, подав свою заяву про відставку до Верховної Ради. Нагадаємо, що Гутцайта призначили міністром молоді та спорту 4 березня 2020 року, коли він отримав підтримку під час пакетного голосування за новий склад Кабінету міністрів.
08 листопада 2023, 13:26

В Україні продовжено воєнний стан та загальна мобілізація

Верховна Рада прийняла законопроєкти №10211 та №10212 щодо продовження терміну дії воєнного стану та строку проведення загальної мобілізації в Україні упродовж наступних 90 днів. Згідно з прийнятими документами, воєнний стан та загальна мобілізація залишаються активними щонайменше до 14 лютого 2024 року. Це вже дев'яте голосування на підтримку воєнного стану з початку війни.
07 листопада 2023, 13:37

Додаткові системи NASAMS стали на бойове чергування – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський після щоденного селектора, оголосив, що додаткові системи NASAMS NASAMS, отримані від партнерів, вже знаходяться на бойовому чергуванні. Він поділився цією інформацією у вівторок, 7 листопада, вказавши на важливе підсилення систем протиповітряної оборони перед настанням зими.
06 листопада 2023, 13:22

До Ради внесено законопроєкти про продовження воєнного стану та мобілізації

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкти законів, що передбачають продовження терміну воєнного стану та загальної мобілізації. Цю інформацію підтверджують записи на сайті парламенту, опубліковані у понеділок, 6 листопада.
05 листопада 2023, 17:58

Призов планують замінити на рекрутинг – Міноборони

Міністр оборони України Рустем Умєров підписав Наказ про затвердження Концепції військової кадрової політики до 2028 року. Документ визначає стратегічне бачення розвитку військової кадрової політики у сфері оборони впродовж наступних п’яти років — як під час дії воєнного стану, так і у мирний час.
04 листопада 2023, 17:36

ЗСУ зупинили наступ росіян під Куп’янськом – Сирський

На ділянці Ягідне – Куп'янськ-Вузловий російські війська зазнали суттєвих втрат. Дії ЗСУ змусили російських окупантів зупинити свій наступ, та відправитись на перегрупування. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський. Командувач також підкреслив, що сили оборони виконують свої завдання професійно.
04 листопада 2023, 17:05

Переговорів та поступок росії не буде, на фронті ситуація не патова - Зеленський

Володимир Зеленський зробив заяву, що навіть у складній обстановці на фронті ситуація не є патовою. Україна не планує проводити переговори з росією чи йти на якісь поступки агресору. Президент також спростував інформацію про тиск на нього з боку партнерів щодо початку переговорів з росією.
04 листопада 2023, 14:20

На росії відбулись невдалі випробування ядерних носіїв – ГУР

Першого листопада росія провела невдалі випробування міжконтинентальної балістичної ракети РС-24 "Ярс", що становить основу стратегічних ядерних сил країни-агресора. Зазначено, що запуск відбувся з космодрому Плєсєцк в Архангельській області по умовній цілі на полігоні Кура на Камчатці.
03 листопада 2023, 17:00

Президент призначив нового командувача ССО

Президент України Володимир Зеленський затвердив Сергія Лупанчука на посаді командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України (ССО). Зазначимо, що попереднім указом №727 президент звільнив Віктора Хоренка з цієї посади, який командував ССО з 25 липня 2022 року. 16 серпня він увійшов до складу Ставки головнокомандувача.
02 листопада 2023, 21:18

Зеленський провів важливу зустріч із головою Міноборони Нідерландів

У четвер, 2 листопада, президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен. Під час зустрічі Зеленський висловив подяку Кайсі Оллонгрен за велику увагу та неодноразові відвідування України у період повномасштабного вторгнення рф.
01 листопада 2023, 22:25

Зеленський про Формулу миру: не даємо шансу росії зірвати наші міжнародні зусилля

Чергова, вже третя, зустріч радників із національної безпеки на саміті «Формули миру» принесла корисні результати для України та міжнародного права загалом. За словами Зеленського, третя зустріч стала ще ефективнішою та ще сильнішою, порівняно з попередніми двома, сприяючи консолідації миру.
27 жовтня 2023, 13:56

Зеленський обговорив із Ріші Сунаком втрати росіян під Авдіївкою та посилення ППО України

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Співрозмовники обговорили ситуацію на фронті, зокрема спроби оточення Авдіївки. Президент подякував Сунаку за потужну й своєчасну допомогу від Британії, зокрема за нещодавній пакет оборонної підтримки на 100 млн фунтів стерлінгів.
26 жовтня 2023, 17:25

Зеленський скликав військовий кабінет в спеціальному форматі

Сьогодні, 26 жовтня, президент України Володимир Зеленський скликав засідання військового кабінету в особливому форматі, в якому взяли участь усі командувачі на місцях, включаючи Олександра Сирського, Олександра Тарнавського, Андрія Гнатова, Едуарда Москальова та Юрія Содоля.
24 жовтня 2023, 20:33

Зеленський зустрівся з міністром оборони Данії

Президент України, Володимир Зеленський, зустрівся із міністром оборони Королівства Данія, Троельсом Люндом Поульсеном, який сьогодні, 24 жовтня, прибув з візитом до України. Глава української держави висловив подяку данцям за 12 пакетів допомоги та особливо відзначив патронат Данії щодо відновлення Миколаєва та підтримку від офіційного Копенгагена в контексті шляху України до Європейського Союзу.