Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

15 квітня 2024, 13:48

Громадяни просять дрони замість «Телемарафону», а влада каже «не є доцільним»

Перерозподіл коштів, призначених для телемарафонів «Єдині новини» та телеканалу FreeДом, на фінансування закупівлі безпілотних літальних апаратів і пікапів для Збройних сил України, за словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, є нецільовим. Таким чином прем'єр-міністр України Денис Шмигаль надав відповідь на відповідну петицію №41/005936-24еп на сайті Кабінету міністрів України.
12 квітня 2024, 13:54

До України повернули тіла 99 загиблих воїнів

Тіла 99 загиблих захисників України вдалось повернути на підконтрольну територію в рамках чергового репатріаційного заходу. Цю інформацію надав Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Збройні сили України візьмуть на себе транспортування репатрійованих тіл до визначених державних установ. Особи загиблих будуть ідентифіковані представниками правоохоронних органів та судово-медичними експертами.
11 квітня 2024, 17:31

Завершується навчання на F-16 українськими пілотами

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 у США та Данії майже завершено. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ. Пілоти вже вдосконалюють свою майстерність на завданнях, які їх чекають в Україні. Але все, що стосується F-16, проводиться за зачиненими дверима. І про терміни ми не говоримо.
11 квітня 2024, 13:08

Росія зруйнувала Трипільську ТЕС у Київській області. Всі об'єкти генерації ПАТ «Центренерго» втрачено

Сьогодні російські загарбники повністю зруйнували Трипільську ТЕС у Київській області. За офіційними даними, унаслідок влучань сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Трипільська ТЕС — була найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Масштаби руйнувань — жахливі. Грошима це не оцінити.
09 квітня 2024, 18:04

Керівника департаменту кібербезпеки Вітюка відправлять на фронт – ЗМІ

Керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллю Вітюка тимчасово відсторонили від виконання посадових обов'язків через розслідування, ініційоване журналістами «Слідство-інфо». На час перевірки оприлюднених фактів він проходитиме службу в бойовому підрозділі департаменту кібербезпеки, що виконує оборонні завдання на фронті. Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.
08 квітня 2024, 16:41

Два роки тому росіяни вдарили ракетами по вокзалу Краматорська та вбили 61 людину

Рівно два роки тому, 8 квітня 2022 року, росія вдарила по залізничному вокзалу міста Краматорська, вбивши 61 людину, серед яких було п'ятеро дітей. 121 людина отримала поранення. Українці просто чекали евакуації в більш безпечні місця. Цей трагічний інцидент залишається одним з найжорстокіших за останні 10 років війни та з моменту повномасштабного вторгнення рф в Україну.
07 квітня 2024, 17:32

Одеський ТЦК надав відповідь на звинувачення у викраденні 14-річного підлітка

Одеський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) розпочав службову перевірку через інформацію про викрадення 14-річного підлітка. У пресслужбі поліції Одеської області також повідомили, що розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі або викрадення людини.
06 квітня 2024, 20:27

В Україні тарифи на електроенергію можуть знову зрости – Галущенко

Влада України розглядає можливість підвищення тарифів на електроенергію у зв'язку зі зростанням нападів та новими атаками росії на енергетичну інфраструктуру. Міністр енергетики Герман Галущенко розповів про це у своєму інтерв'ю для Bloomberg. Також Галущенко зазначив, що не виключено підвищення тарифів на електроенергію для населення. Уряд досліджує різні варіанти фінансування ремонтів своїх енергетичних потужностей.
05 квітня 2024, 17:48

Про наслідки атаки на російські військові аеродроми повідомили в ЗМІ

Вранці у п’ятницю, 5 квітня, зазнали атак безпілотників відразу три російські військові аеродроми. Вказано, що аеродром Енгельс-2 зазнав значних пошкоджень через спільну операцію ГУР і ЗСУ, внаслідок чого, ймовірно, постраждали три стратегічні бомбардувальники Ту-95МС. Також від влучного удару постраждав аеродром у місті Єйськ, де повністю знищено, за попередніми даними, два Су-25 та загинули чотири російські військовослужбовці.
05 квітня 2024, 13:13

У Міноборони розповіли про смарт-мобілізацію та цифровий рекрутинг в Україні

Наступним етапом після цифровізації вручення повісток військовозобов'язаним, настане час для запровадження смартмобілізації, яка дозволить подати заявку на мобілізацію всього за два кліки. Про це заявила заступник міністра оборони України Катерина Черногоренко. Збройні Сили України є найбільшим працедавцем у країні, що дає можливість привернути кращих фахівців з цивільного життя.
04 квітня 2024, 14:46

Німецькі компанії допомагають російським окупантам будувати в Маріуполі – ЗМІ

Німецькі компанії сприяють та допомагають російському терористичному режиму у виконанні будівельних робіт в окупованому Маріуполі. Цю інформацію німецьке видання Tagesschau повідомило на своєму ресурсі з посиланням на розслідування телеканалу ARD. Журналісти мають матеріали доказів у вигляді фото та відео, що підтверджують участь компаній Knauf та WKB Systems у будівництві в окупованому рашистами місті.
03 квітня 2024, 20:04

Сєвєродонецьк деколонізували

Верховна Рада України збирається перейменувати окупований Сєвєродонецьк, а також ще шість міст й 44 села/селища в Україні. Про це було повідомлено першим заступником голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Романом Лозинським.
02 квітня 2024, 20:56

На Закарпатті врятовано з Тиси чоловіка, тіло іншого шукають

Згідно з інформацією, вночі при патрулюванні річкової ділянки українсько-румунського кордону, прикордонний наряд помітив чоловіка, який ігнорував вимоги правоохоронців та скочив у річку Тиса. Під час подальшого моніторингу річки з повітря оператором безпілотного літального апарату (БпЛА) була помічена ще одна людина, що перебувала у воді. На її порятунок негайно висунулася група реагування, але чоловік зник під водою.
02 квітня 2024, 12:14

В Рубіжному на Луганщині російські окупанти «загубили» авіабомбу

Повідомляється, що російські терористичні війська знову запускали авіабомбу, яка "загубилася" неподалік залізничного вокзалу у тимчасово окупованому Рубіжному на Луганщині. Про це повідомила пресслужба Луганської обласної військової адміністрації у вівторок, 2 квітня.
01 квітня 2024, 17:09

У Старобільську на Луганщині підірвали в авто колаборанта Валерія Чайку – росЗМІ

За інформацією російських ЗМІ, в тимчасово окупованому Старобільську Луганської області стався вибух автомобіля у результаті підриву, в якому знаходився «заступник голови Центру з обслуговування освітніх організацій лнр» Валерій Чайка.
01 квітня 2024, 16:53

Ще один працівник ТЦК та СП у Києві попався на хабарі

Повідомлено, що правоохоронці затримали працівника одного з відділів Київського ТЦК та СП під час отримання хабаря. Цю інформацію повідомили в Оперативному командуванні «Північ». Оперативне командування «Північ» запевнило, що всебічно сприятиме розслідуванню та обіцяє також сприяти його проведенню з метою очищення територіальних центрів від корупціонерів.
31 березня 2024, 20:22

Ракетний удар по Львівщині: число жертв російської атаки збільшилось

Після обстрілу російськими крилатими ракетами адмінбудівлі критичної інфраструктури у Львівській області, з-під завалів вдалося витягти тіло ще одного чоловіка. Про це заявив голова Львівської обласної державної адміністрації.
30 березня 2024, 17:49

На Хмельниччині жінки «напали» на співробітників ТЦК

Інцидент, що стався у Шепетівському РТЦК, привернув увагу Хмельницького територіального центру комплектування та соціальної підтримки. За їхніми даними, на місцевих працівників напала "група агресивних місцевих жительок", що призвело до пошкодження автомобіля.
30 березня 2024, 13:33

Дистанційний шлюб. Українці зможуть одружитись онлайн по відеозв’язку у «Дії»

Уряд України ухвалив постанову про реєстрацію шлюбу через відеозв'язок у застосунку «Дія». Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації. Для реєстрації шлюбу необхідно відправити заяву через застосунок. Церемонію одруження проводить працівник ДРАЦСу по відеозв'язку, а наречені підписують актовий запис про шлюб через застосунок Дія.Підписом.
29 березня 2024, 16:40

На російській вибухівці підірвався тракторист на Херсонщині – ОВА

У Бериславському районі Херсонщини під час виконання польових робіт тракторист підірвався на вибухівці, залишеної російськими окупантами. Про це заявив начальник Херсонської ОВА. Близько 60% херсонських полів наразі потенційно заміновані, тому безпечно працювати можна лише на землях, обстежених саперами.