Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

12 грудня 2023, 14:26

Під масованою DDoS-атакою опинився Монобанк

Під час значного порушення роботи оператора мобільного зв'язку "Київстар", яке викликала хакерська атака, сталася DDoS-атака на Монобанк, повідомив один з засновників банку. Пізніше Гороховський повідомив, що масивну DDoS-атаку на Монобанк вдалося відбити.
12 грудня 2023, 14:08

Мобільний оператор «Київстар» підтвердив хакерську атаку та проблеми зі зв’язком

Мобільний оператор "Київстар" оголосив про те, що став жертвою великої хакерської атаки. В компанії зазначили, що на цей час особисті дані абонентів не постраждали й не скомпрометовані, та намагаються якнайшвидше відновити зв'язок. Компанія також співпрацює з правоохоронними органами для розслідування цього випадку та виявлення винних.
11 грудня 2023, 14:26

Відпочивати не на часі: додаткових вихідних на Різдво та Новий Рік не буде

У період ведення війни в Україні скасовано святкові дні, що передбачені Кодексом законів про працю. Згідно із законом "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану", Різдво та Новий рік, які припадають на понеділок (25 грудня та 1 січня відповідно), вважатимуться звичайними робочими днями й додаткових вихідних не буде.
11 грудня 2023, 13:54

Чергова блокада руху на кордоні з Україною оголошена перевізниками Словаччини

Асоціація автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) повідомила про свої наміри знову заблокувати кордон з Україною. Зараз ця ініціатива обмежується лише одним пунктом пропуску. Словацькі перевізники планують здійснити блокаду пункту пропуску "Вишнє Нємецьке – Ужгород" починаючи з понеділка, 11 грудня. Старт акції оголошено на 15:00. Термін завершення протесту залишається невідомим.
09 грудня 2023, 20:26

Херсон під російським обстрілом: окупанти поцілили у житлову багатоповерхівку

Херсон в черговий раз потрапив під обстріл російських окупантів. Постраждали від ворожої атаки житлові квартали міста. Також під час обстрілу, який підступно здійснили російські загарбники, один зі снарядів потрапив у житлову багатоповерхівку.
08 грудня 2023, 14:08

Закарпатський ОТЦК просить з розумінням ставитись до рейдів у спортзалах

На Закарпатті здійснюються рейди представниками ТЦК у спортзалах, ресторанах та на базах відпочинку. Обумовлено це тим, що військовим потрібна заміна на фронті, – відзначили у Закарпатському обласному територіальному центрі комплектації та соціальної підтримки.
08 грудня 2023, 13:42

Перша за 79 днів атака росіян на Київ з Ту-95МС, збито всі ворожі ціли засобами ППО

Сьогодні вранці столицю України атакували крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Це сталося вперше за 79 днів, повідомили в пресслужбі Київської міської військової адміністрації. Сили та засоби протиповітряної оборони зуміли успішно збити усі ракети, що летіли у напрямку Києва. Вони були знищені ще на підльоті до столиці.
08 грудня 2023, 13:05

Киян попередили про зупинку руху поїздів на «синій» гілці метро

Від суботи, 9 грудня, тимчасово призупинять рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" у Києві через плановий ремонт перегінного тунелю. За повідомленням КМДА, причиною призупинення руху – є необхідність «негайного ремонту тунелю між зазначеними станціями». Рух поїздів залишиться зупиненим до завершення всіх необхідних робіт.
07 грудня 2023, 17:05

Через російські обстріли зупинились два блоки ТЕС

Декілька енергетичних об'єктів в прифронтовій зоні постраждало від атаки російських окупантів. Зазначено, що два енергоблоки зупинили роботу після серйозного ушкодження обладнання в результаті артобстрілу. Міненерго повідомляє про тимчасовий дефіцит електроенергії в енергосистемі.
07 грудня 2023, 13:28

З 18 сіл на Сумщині виїхали майже всі мешканці – ОВА

Майже всі жителі 18 сіл на Сумщині виїхали з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це у середу, 7 грудня, повідомив голова Сумської ОВА. Важливо зазначити, що за потреби місцевим жителям дозволено вільно відвідувати власні домоволодіння та знаходитись на території цих сіл.
06 грудня 2023, 13:33

Олексій Кузнєцов: «Вітаю з Днем Збройних сил наших мужніх захисників!»

6 грудня відзначається День Збройних сил України. З нагоди свята народний депутат України, голова Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Кузнєцов привітав військовослужбовців ЗСУ та звернувся до земляків.
05 грудня 2023, 20:06

Українців можуть змусити обов’язково носити з собою військовий квиток

У Верховній Раді планують можливість внесення законодавчих змін, щоб зобов'язати українців носити військовий квиток. В Україні, враховуючи нинішню ситуацію з повномасштабним вторгненням росії, вже введено та багаторазово продовжено загальну мобілізацію.
05 грудня 2023, 14:05

Роботодавцям компенсують витрати на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Триває урядова програма, за якою роботодавець може отримати компенсацію фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю. Сума компенсації не перевищує 100,5 тис. грн – за робоче місце особи з інвалідністю І групи та 67 тис. грн – за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю II групи.
05 грудня 2023, 13:49

У експорті 3500 дронів на росю підозрюють фінські компанії

Дві компанії із Фінляндії опинились під підозрою у відправці продукції на росію, яка може потрапляти під санкції Європейського Союзу, зокрема, безпілотників. За даними співробітників відомства, ці компанії могли експортувати товари на росію загальною сумою понад три мільйони євро, а це щонайменше – 3500 дронів.
04 грудня 2023, 17:04

Рятівне маскування: чоловік переодягнувся дитиною та намагався втекти з України

На Закарпатті прикордонникам вдалось затримати 29-річного мешканця Коломиї, який вже вчетверте намагався незаконно перетнути кордон. Про це повідомила Державна прикордонна служба. Прикордонна служба зазначила, що ці незвичайні та курйозні методи маскування не допомогли йому уникнути затримання.
04 грудня 2023, 16:43

У Сватівському районі СБУ знищила склад боєприпасів та броньовану техніку окупантів

Співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях отримали актуальну розвідувальну інформацію щодо розташування складу з боєприпасами та військовою бронетехнікою російських окупантів на лінії бойового зіткнення у Сватівському районі на Луганщині. Загарбникам в черговий раз успішно нагадали, що Луганщина – це Україна!
04 грудня 2023, 16:17

Під російським обстрілом Херсонщина, загинула людина

Голова Херсонської обласної адміністрації повідомив про атаку російських військ на Херсонську громаду, що призвела до поранень та жертв серед цивільного населення. З його слів, в Антонівці російські загарбники обстріляли житлові будинки. На жаль, травми несумісні з життям отримав місцевий житель 1959 року народження.
03 грудня 2023, 19:50

Зросла кількість загиблих та поранених у Херсоні від російського обстрілу

Зросла кількість загиблих людей внаслідок російського обстрілу багатоповерхівки в Херсоні, а поранених — до семи. Голова Херсонської ОВА, Олександр Прокудін, розповів у фейсбуці, що одна з жертв — літня жінка. Вона загинула на зупинці біля багатоповерхівки. Травми отримали жінки 35, 42, 47 та 52 років, а також чоловіки 28 та 46 років.
02 грудня 2023, 19:47

Ліквідовано понад 20 російських окупантів у Сімферополі шляхом отруєння – росЗМІ

У Сімферополі дві диверсантки отруїли 35 російських окупантів з роду загарбницьких військ рф. Понад 20 окупантів загинули, інші перебувають у лікарні. Повідомляється, що з 35 російських військових, що отруїлися, 24 загарбників вже померли, а ще 11 перебувають у лікарні в тяжкому стані. За повідомленням, дівчата пригощали окупантів їжею та горілкою, в які дбайливо додали миш'як та токсичний стрихнін.
02 грудня 2023, 19:28

Державна служба зайнятості пропонує навчання учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни

Луганський обласний центр зайнятості пропонує учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни пройти навчання у закладах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. На вибір 95 професій та 365 освітніх програм для навчання, які розміщені на сайті Державного центру зайнятості. Компенсація витрат на проїзд до місця навчання та у зворотному напрямку, а також надання місця проживання на період навчання.