Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

30 листопада 2023, 14:47

Знищено російських офіцерів у тимчасово окупованому Токмаку – мер Мелітополя

Внаслідок вибухів, що сталися у тимчасово окупованому Токмаку Запорізької області 28 листопада, українські військові успішно ліквідували штаб російських загарбників. Знищено мінімум 14 осіб, включаючи офіцерів рф. Про це заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров під час телемарафону «Єдині новини».
29 листопада 2023, 11:51

Черговий російський генерал ліквідувався в Україні – соцмережі

В Україні ліквідувався заступник командира 14 армійського корпусу рф, генерал-майор володимир завадський. Про це у вівторок, 28 листопада, повідомив у соцмережах Полковник Збройних Сил України Анатолій Штефан "Штірліц". Російські окупанти повідомляють, що вибухова подія трапилась 28 листопада, близько 14:30. За їх дописами зазначено, завадський потужно «підірвався на міні».
29 листопада 2023, 10:05

Зеленський у рейтингу Politico: «Мрійник року»

Президент України, Володимир Зеленський, зайняв 20-е місце в рейтингу найвпливовіших діячів в Європі за версією видання Politico. Однак він визнаний переможцем у категорії "Мрійники". Цьогорічний рейтинг видання опублікувало у вівторок, 28 листопада. Politico підкреслює, що Зеленський надихнув українців на боротьбу, а західних партнерів та лідерів — на важливу фінансову та військову допомогу.
28 листопада 2023, 13:47

Уламки збитого російсько-іранського БпЛА впали на будинок у Хмельницькій області

Під час ранкового нападу 28 листопада російських безпілотних летальних апаратів на Хмельницьку область уламки збитого БпЛА впали на дах приватного будинку. Заступник начальника Хмельницької ОВА підкреслив, що вдалося уникнути пожежі та обійшлось без травмованих серед цивільних людей, але всі відповідні служби працюють на місці події.
27 листопада 2023, 19:45

Нікопольський район опинився під ударами російської важкої артилерії, одну людину поранено

Нікопольський район знову опинився під російським обстрілом з важкої артилерії. Окупанти шість разів здійснили ворожий обстріл. Пошкоджено об'єкти соціальної та культурної інфраструктури, такі як адмінбудівля, ліцей, храм і спортклуб. Також постраждали сім багатоквартирних будинків та 14 приватних, а також 12 господарських споруд. Ушкодження отримали автівки, постраждали лінії електропередач та газопроводу.
27 листопада 2023, 14:45

На росій ППО потрапило по житловому будинку під москвою – соцмережі

Розгінний блок зенітного ракетно-гарматного комплексу Панцир-С пробив стіну житлового будинку в підмосков'ї, коли відбувалася атака безпілотників на москву в ніч на 26 листопада. Про це повідомлено в російському Telegram-каналі Astra.
27 листопада 2023, 14:17

Російській військовий катер пішов до крейсера «москва» біля берегів Севастополя – соцмережі

Біля берегів Севастополя тимчасово окупованого Криму зафіксовано потоплення російського патрульного катера "Раптор". Раніше було повідомлено, що ураган і шторм, які обрушилися на Крим у неділю, тимчасово позбавили електроенергії майже півмільйона людей, що складає майже чверть населення півострова.
26 листопада 2023, 18:25

Посилення блокади кордону: польські перевізники цілодобово обмежать пункт пропуску «Шегині»

З наступного понеділка, 27 листопада, блокада польськими перевізниками навколо пункту пропуску "Шегині" буде тривати цілодобово. Про це заявив речник Держприкордонслужби України, Андрій Демченко, під час участі у телемарафоні "Єдині новини".
26 листопада 2023, 16:55

ЗСУ немає претензій до The Sun з Reuters за публікацію роботи ППО у Києві

Повітряні сили ЗСУ не висловили претензій до міжнародних видань Reuters та The Sun за публікацію відеоматеріалів, на яких показана робота протиповітряного оборонного комплексу (ППО) у Києві. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ, Юрій Ігнат, під час телемарафону.
25 листопада 2023, 16:46

Крадуть як в останнє: у депутата Рівненської облради виявлено статків на мільйони доларів

Детективи Державного бюро розслідувань виявили незадекларований статок на мільйони доларів у депутата Рівненської обласної ради, який одночасно є заступником голови Поліського лісового офісу ДСДП "Ліси України". Під час обшуків також вилучили золоті зливки та зброю.
25 листопада 2023, 14:26

Кримський міст приречений на знищення, - Голова СБУ Василь Малюк

Служба безпеки України готує ворогу багато сюрпризів, щоб знищити не лише Кримський міст, а й спільно із Силами оборони звільнити від окупантів всі українські території. Про це Голова СБУ Василь Малюк розповів у першій серії циклу документальних фільмів «СБУ. Спецоперації перемоги». Зокрема, у фільмі розкриваються деталі підготовки операцій зі знищення Кримського мосту.
25 листопада 2023, 13:26

Олексій Кузнєцов: «Відтепер люди з тимчасово окупованих територій мають змогу підтвердити свою освіту»

21 листопада на засіданні Верховної Ради України серед інших було розглянуто і прийнято законопроєкт № 9591 щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України. Чому передбачені зміни в законодавстві важливі для мешканців Луганської області, розповідає народний депутат України, голова Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Кузнєцов.
24 листопада 2023, 17:21

Евакуйовано вісім українців із Гази за останню добу

Протягом останніх 24 годин із Сектору Гази було вивезено вісім громадян України до Єгипту, а також 26 українців доставили з Єгипту до Молдови. Про це повідомив Олег Ніколенко, речник МЗС. Загалом під час першого етапу евакуації вдалося вивести 259 осіб з Гази.
24 листопада 2023, 13:50

На росії хочуть збудувати підводний тунель до Криму за допомогою Китаю – ЗМІ

Підсанкційна країна-агресор росія намагається домовитись з Китаєм про будівництво підводного тунелю через Керченську протоку до Криму. За матеріалами видання зазначено, що наприкінці жовтня відбулись таємні переговори між російськими та китайськими бізнесменами, що тісно пов’язані з урядами своїх країн.
23 листопада 2023, 20:52

У Луцьку провели реконструкцію історичного укриття за 2,3 млн євро

У Луцьку завершили ремонт захисної споруди 14 століття, яка обійшлася у 2,3 млн євро. Це повідомив заступник міністра зі стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко у четвер, 23 листопада. Під час повітряних тривог люди можуть знаходитись в цьому укритті як підземному музеї. В решту часу тут проводяться екскурсії.
23 листопада 2023, 16:12

Із серця пораненої у Херсоні дитини дістали уламок російської міни

У Києві була проведена операція чотирирічній дівчинці, що постраждала внаслідок російського обстрілу у Херсоні. З серця дитини дістали уламок міни. Про це повідомив генеральний директор Інституту серця МОЗ України, Борис Тодуров. Херсонська міська рада підтвердила, що це та сама дівчинка, яка постраждала в результаті обстрілу міста російськими військами.
22 листопада 2023, 17:48

Ліквідацію скупчення російських окупантів на Донеччині підтвердили в ЗСУ

Збройні сили України офіційно підтвердили інформацію про проведення удару по російських військових із 810-ї бригади на тимчасово окупованій території Донецької області. За оперативними даними, сили оборони вчасно виявили місце проведення святкових заходів росіян та «гаряче привітали їх».
22 листопада 2023, 17:16

Для ВПО готується Урядом новий механізм призначення фінансової допомоги

21 листопада Кабінет Міністрів вніс зміни до низки урядових постанов щодо обліку та виплат на проживання для ВПО. Для тих ВПО, яким допомога призначатиметься з моменту ухвалення цих змін, та які є працездатного віку, але не працюють, протягом трьох місяців після призначення допомоги потрібно буде або стати на облік в Державну службу зайнятості, або отримати іншу допомогу за програмами Мінекономіки щодо працевлаштування.
21 листопада 2023, 17:25

ТЦК на Львівщині перевірятимуть документи у всіх чоловіків від 18 до 60 років

Починаючи з понеділка, 20 листопада, на Львівщині вимагають від усіх чоловіків віком від 18 до 60 років мати при собі документи, що підтверджують їх особу, а також військово-облікові документи. Інформація з'явилась з посиланням на рішення Ради оборони Львівської області та наказ керівника апарату Львівської ОВА Тараса Греня.
20 листопада 2023, 14:06

Фінляндія готує повне закриття кордонів із росією

Фінляндія розглядає можливість закриття всіх пунктів пропуску, що залишились, на сухопутному кордоні з росією, і відповідне рішення може бути ухвалене урядом прем’єр-міністра Петтері Орпо. За даними джерел, уряд прем'єр-міністра Фінляндії розглядає можливість закриття всіх пунктів пропуску на сухопутному кордоні з росією з 22 листопада.