Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

05 листопада 2023, 21:02

На Донеччині у окупантів потужні вибухи та великі пожежі – ЗМІ

Пабліки тимчасово окупованого Донецька повідомляють про серію вибухів, які сталися як у самому місті, так і в районі Сєдово поблизу Маріуполя. Інформація надходить про «прильоти» по великому складу боєприпасів у Сєдово. Зокрема, з'явились повідомлення про пожежу на складах та «підгорілі» гелікоптери, які перебували на ремонті.
05 листопада 2023, 20:19

Незвичайне сяйво над Україною: у соцмережах поширюють фото

Сьогодні, 5 листопада, після заходу сонця в Україні спостерігається несподіване природне явище, яке нагадує північне сяйво. Соцмережі активно діляться вражаючими відео та фотографіями цього світлового явища, зафіксованого над різними містами України.
05 листопада 2023, 13:43

Оголошено триденну жалобу на Закарпатті за загиблими бійцями 128 ОГШБр від ракетного удару рф

У Закарпатській області оголосили триденну жалобу у зв'язку із загибеллю бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, які стали жертвами російського ракетного удару. Увечері 4 листопада Збройні сили України та міністр оборони Рустем Умєров підтвердили, що 3 листопада росія завдала удару "Іскандер-М" по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади на Запорізькому напрямку, внаслідок чого загинули військовослужбовці.
04 листопада 2023, 21:55

ЗСУ підтвердили, що ще один російський корабель пішов на…у Керчі

В суботу, 4 листопада, українські військові здійснили успішний удар по суднобудівному заводу "Залив" в тимчасово окупованій Керчі. З соцмереж повідомляють, що мінімум три ракети влучили в малий ракетний корабель "Аскольд", який знаходився на заводі "Залив", будівництво якого саме завершувалось. Цей корабель мав бути озброєний вісьмома ракетами "Калібр" або "Онікс".
04 листопада 2023, 21:29

Полтавщина під російським ракетним ударом, є загиблі

В суботу, 4 листопада, російські агресори запустили ракети по Миргородському району. Є руйнування, загиблі та поранені серед цивільних. Про це повідомив голова Полтавської ОВА. Всі відповідні служби знаходяться на місці ворожої атаки та надають допомогу.
04 листопада 2023, 21:13

Під російським обстрілом опинилось місто Дніпро

В місті Дніпро в суботу, 4 листопада, пролунали потужні вибухи. Російські агресори атакували інфраструктурний об'єкт. Перед тим в Дніпропетровській області була оголошена повітряна тривога. Повітряні сили України заявили про загрозу застосування балістичного озброєння у східних областях.
04 листопада 2023, 17:36

ЗСУ зупинили наступ росіян під Куп’янськом – Сирський

На ділянці Ягідне – Куп'янськ-Вузловий російські війська зазнали суттєвих втрат. Дії ЗСУ змусили російських окупантів зупинити свій наступ, та відправитись на перегрупування. Про це повідомив командувач Сухопутних військ Олександр Сирський. Командувач також підкреслив, що сили оборони виконують свої завдання професійно.
03 листопада 2023, 17:25

У Тернопільській області виявлено гепатит А

Ще один випадок гепатиту A зафіксовано в Україні, на цей раз у Тернопільській області. Тернопільська область стала вже третім регіоном, де виявлено захворювання на гепатит A. Про це повідомив голова Тернопільської обласної державної адміністрації. Раніше випадки цієї хвороби зафіксували спочатку у Вінницькій області, а потім і на Прикарпатті.
02 листопада 2023, 20:41

Сполучені Штати впровадили нові санкції проти росії

Влада США оголосила про новий пакет санкційних обмежень проти росії. За інформацією від американського фінансового відомства, цього разу у "чорний список" потрапили понад 30 фізичних осіб та майже 200 юридичних осіб. Особлива увага приділена санкціям стосовно російського конструктора олександра захарова, учасника розробки дронів Ланцет. Також санкційні обмеження поширилися на членів його родини.
02 листопада 2023, 17:32

Міжнародні спонсори війни: корпораця Nestle «годує» окупантів та загарбників з росії

Україна включила швейцарську корпорацію Nestle до списку міжнародних спонсорів війни, зважаючи на те, що компанія повністю не вийшла з російського ринку. Отже, залишаючись у рф, Nestle вкотре показує усьому світу, що співпрацювати з агресором – нормально. А самій рф демонструє, що вона й досі інтегрована у світові процеси, попри воєнні злочини та вбивства тисяч українців
02 листопада 2023, 16:16

Запрошуємо на музичний вечір гранджу та інді-року від українського музичного гурту TWO BUS з акустичною рок-програмою: "Диво".

Гурт TWO BUS – це ефект синергії та еклектики однодумців з різних куточків України, а зараз і Німеччини, які об’єдналися для створення мелодій та рим. Це одна з небагатьох груп східноукраїнського андеграунду, що нині активна. Їх грандж та інді-рок огортаються соціальними темами та проникають у ваші вуха та душі.
01 листопада 2023, 14:23

Зросла кількість хворих на гепатит А на Вінниччині

Станом на 18:00 вечора 31 жовтня ситуація з захворюванням на вірусний гепатит A в Вінницькій області погіршилася, кількість виявлених випадків досягнула 247. За останню добу захворіло 16 осіб. Лабораторно підтверджені 207 випадків, при цьому 118 людей перебувають на стаціонарному лікуванні, а 71 вже виписані, включаючи 14 дітей.
01 листопада 2023, 13:18

У Сєвєродонецьку окупанти з росії продовжують відбирати нерухоме майно - ОВА

Окупанти продовжують вчиняти грабежі населення в окупованому Сєвєродонецьку Луганської області. Також в місті вже багато місяців немає мобільного зв'язку та інтернету для пересічних громадян, але ті, хто пішов на співпрацю з окупаційною адміністрацією – мають якусь можливість користуватись інтернет-підключенням загарбників.
31 жовтня 2023, 17:31

На Вінничині оголошено надзвичайний стан через спалах гепатиту А

Ситуація зі спалахом гепатиту A на Вінниччині визначено як надзвичайну на рівні області. У регіоні посилюють протиепідемічні заходи, повідомила 31 жовтня пресслужба Міністерства охорони здоров'я. За результатами позачергового засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій спалах визнано надзвичайною ситуацією природного характеру обласного рівня.
31 жовтня 2023, 13:49

Велика пожежа на Буковині: горить національний природний парк

У Чернівецькій області продовжується ліквідація пожежі, що виникла на території національного природного парку. Про це інформує пресслужба ДСНС України. Рятувальники підтверджують, що на цей час немає загрози для населених пунктів.
30 жовтня 2023, 14:05

Залишки «вагнерівців» заявили про перехід до росгвардії

Приватна російська військова компанія «вагнер» оголосила про формальний перехід до складу «росгвардії» та плани повернення до бойових дій в Україні. Відзначено, що всім бойовикам «вагнера» пропонують укласти індивідуальний контракт, інакше вони "працюватимуть на існуючих умовах". Однак, вся структура пвк «вагнера», порядок роботи та командири залишаться незмінними.
30 жовтня 2023, 13:33

Українцям приготуватись до «смарт-мобілізації»

В Україні планується впровадження "смарт-мобілізації", що дозволить громадянам вибирати самостійно напрямок, або спеціалізацію на яку вони хочуть мобілізуватися. Якщо громадянин подасть заявку, пройде відбір та тести, йому буде надано навчання, а після успішного завершення – він буде мобілізований у різні підрозділи залежно від обраної ним посади.
29 жовтня 2023, 17:50

На росії у Челябінську партизанами виявлено завод з виробництва ракет

У Челябінську (на росії), згідно з інформацією, наданою партизанським рухом АТЕШ, виявлено новий завод, який займається виробництвом ракет. За даними руху, на Челябінському ковальсько-пресовому заводі розпочали виготовлення ракет різних типів.
29 жовтня 2023, 13:45

Тищенко на Львівщині постраждав від іншої людини десь в області верхньої частини тулуба

У Львівській області народний депутат Тищенко постраждав від іншої людини десь в області верхньої частини тулуба. Повідомлення про це надійшло від речниці обласного управління Національної поліції, Світлани Добровольської. Правоохоронці активно вивчають обставини події, але поки що не розголошують інших деталей.
28 жовтня 2023, 20:57

Звинувачення та погрози Ердогана: назвав Ізраїль "окупантом" та звинуватив «Захід»

Туреччина планує представити Ізраїль як "військового злочинця" та "окупанта" на світовій арені. Про це оголосив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган під час так званого "Великого палестинського мітингу" у Стамбулі. Ердоган наголосив на тому, що Туреччина завжди стоїть на стороні тих, хто звертається за допомогою, і зараз Газа потребує цієї підтримки.