Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

15 жовтня 2023, 21:06

У Донецьку переповнені морги тілами окупантів, загроза поширення інфекцій – спротив

Ситуація в Донецьку щодо зберігання тіл мертвих окупантів стає критичною, оскільки сотні росіян щодня направляються до моргів, де вже не вистачає відповідних місць. Це може призвести до потенційного епідемічного спалаху інфекції. Медичні працівники висловлюють серйозне обурення тим, що тіла окупантів знаходяться в умовах, які не відповідають вимогам безпечного зберігання.
15 жовтня 2023, 20:47

На Миколаївщині, Харківщині та Чернігівщині цивільні підірвались на мінах, є загиблі

У Миколаївській області в результаті вибуху на міні загинув підліток. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. За даними управління ДСНС у Миколаївській області, травмованого хлопчика доставлено до лікарні з мінно-вибуховими травмами. Голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов також повідомив, що в селі Кам'янка Ізюмського району підірвався 14-річний хлопчик, який госпіталізований з пораненням.
15 жовтня 2023, 13:39

Добрі дрони уразили підстанцію на росії у Белгородській області – ЗМІ

Упродовж ночі на неділю СБУ вдало виконала атаку на електричну підстанцію у Бєлгородській області російської федерації. Про це 15 жовтня повідомила "Українська правда" з посиланням на представника у спецслужбі.
15 жовтня 2023, 13:03

Нічна атака Ізраїлю по аеропорту Алеппо на півночі Сирії

Вночі з 14 на 15 жовтня Ізраїль знову здійснив ракетний удар, на цей раз зафіксований по аеропорту Алеппо на півночі Сирії. Це вже другий раз протягом тижня, коли ізраїльські військові атакують аеропорт у місті Алеппо. Перед цим дві ракети були запущені із території Сирії в бік Ізраїлю.
14 жовтня 2023, 17:03

Авдіївка під російськими авіаударами, зруйнована багатоповерхівка

Вчора, 13 жовтня, пізно увечері російські війська завдали авіаудар по п’ятиповерховому будинку в Авдіївці, Донецька область. Під великою купою завалів може перебувати людина. Поліція закликає мешканців міста виїжджати з небезпечної зони, евакуюватись якомога далі від лінії фронту.
14 жовтня 2023, 14:07

Ситуація на фронті загострилась: росіяни хочуть оточити Куп’янськ – Сирський

Навала росіян на Куп'янському напрямі поновилась з новою силою. Загарбники активно намагаються оточити Куп'янськ та вийти до річки Оскіл. Про це повідомив генерал-полковник Олександр Сирський, командувач Східного угрупування військ. Активні наступальні дії в районі Макіївки, а згодом і на Куп'янському напрямку. Ідуть важкі бої.
14 жовтня 2023, 13:41

Пошкодження російських кораблів підтвердили у ВМС

У Військово-морських силах Збройних Сил України підтвердили, що минулого дня, 13 жовтня, отримали пошкодження декілька суден Чорноморського флоту росії. Зазначено, що буксир "Професор Микола Муру" та корабель "Павло Державін" зазнали ушкоджень.
13 жовтня 2023, 17:54

Ізраїль надав 24 години мирним жителям Сектору Гази для евакуації

Армія оборони Ізраїлю закликала жителів північної частини сектора Гази залишити свої місця проживання та переселитися на південні території протягом 24 годин. Організація Об'єднаних Націй висловила своє обурення цією ініціативою, вказавши, що це може призвести до переміщення понад мільйона людей та викликати серйозні гуманітарні проблеми.
13 жовтня 2023, 16:49

Поліція почала розслідування щодо скандальних заяв Арестовича

Поліція розпочала розслідування щодо скандальних заяв ексрадника Офісу Президента, Олексія Арестовича, стосовно жінок. Розслідування було ініційоване народною депутаткою Інною Совсун. Справа стосується скандалу, спричиненого висловами Арестовича під час одного з його "психологічних семінарів". Він висловив неприязні коментарі, назвавши жінок "розколотими істотами, які собі не належать", та додав, що хочеться "задушити" їх.
13 жовтня 2023, 14:23

Обов’язкова евакуація родин з дітьми: розширено список населених пунктів на Херсонщині

На новому засіданні Ради оборони Херсонської області було вирішено розширити перелік населених пунктів, для яких стає обов’язковою евакуація родин з дітьми. У зв’язку зі зростанням ворожих атак та обстрілів, до переліку були додані населені пункти Станіслав, Широка Балка та Олександрівка.
12 жовтня 2023, 20:39

В Ізюмському районі Харківщини на російській міні підірвався фермер

В Ізюмському районі Харківщини керівник місцевого фермерського господарства отримав поранення в результаті вибуху російської міни. Рятувальники знову закликають жителів області бути максимально обережними та завжди пам'ятати про велику мінну небезпеку. Вони підкреслюють, що недотримання правил безпеки може мати серйозні наслідки.
12 жовтня 2023, 20:00

Назвали кількість бомб, що скинуті на Газу, та кількість жертв

З початку бойових дій терористичного угрупування ХАМАС проти Ізраїлю на Сектор Гази було скинуто 6000 бомб. Загальна вага скинутих бомб становить 4000 тонн. У результаті масованих авіаударів були знищені сотні терористів.
12 жовтня 2023, 17:16

На росії в Бєлгород завітали дрони: зруйновано будинок, виникла пожежа

У ніч на 12 жовтня в російському Бєлгороді сталися вибухи схожі на «бавовну», які, за словами місцевої влади, були викликані падінням "ворожого дрона". На початку повідомили про «успішне збиття дрона» на підльоті його до міста, але пізніше оголосили про руйнування будинку та наявність загиблих.
11 жовтня 2023, 20:57

Черговий скандал із працівниками Львівського ТЦК: чоловіка силою затримали на вулиці

В мережі з'явилося свіже відео жорсткого затримання громадянина представниками військкомату (ТЦК та СП). Цього разу насильницький інцидент стався у Львові. У Львівському обласному ТЦК вже відреагували на запис і запевняють, що розпочали перевірку. Як повідомляється у багатьох Telegram-каналах, чоловіка затримали на очах у перехожих та вивезли до обласного Територіального центру комплектування (ТЦК) на вулиці Липинського.
11 жовтня 2023, 14:18

Зеленський про вибори та свій другий президентський термін

Президент України Володимир Зеленський зробив заяву про свої плани щодо участі у президентських виборах під час інтерв'ю Digi24. Він заявив, що він не планує йти на другий термін після закінчення війни, але якщо вибори відбудуться у період війни, то він розглядає можливість балотування.
11 жовтня 2023, 13:36

Зростає кількість загиблих в Ізраїлі через напад ХАМАС: понад 1200 осіб – ЗМІ

Кількість жертв нападу палестинського терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль стали понад 1200 осіб, ще близько 3000 отримали поранення, повідомляє газета The Times of Israel в середу, 11 жовтня, за даними ЗМІ. Серед загиблих вказані громадяни Ізраїлю, США, України, Росії, Таїланду, Непалу та Франції.
10 жовтня 2023, 13:56

По Авдіївці росіяни ведуть масований обстріл

Зранку у вівторок розпочався обстріл авіацією та артилерією міста Авдіївка у Донецькій області з боку російських агресорів. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко 10 жовтня. Місцеві мешканці розмістили в мережі відео, на яких помітний дим та чутні вибухи.
09 жовтня 2023, 20:31

Відсторонено від посади мера міста Суми

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) призначив тимчасове відсторонення від посади мера Сум, Олександра Лисенка, через його підозру у хабарництві, повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) в понеділок, 9 жовтня. Зазначено, що тривалість відсторонення підозрюваного складає два місяці, на період до 9 грудня.
09 жовтня 2023, 20:01

Припинено всю допомогу від ЄС Палестині після нападу ХАМАС на Іхраїль

Європейська комісія призупинила фінансування проєктів розвитку Палестини після атаки терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль. До того ж Єврокомісія негайно припиняє виплати за проєктами, що є для Палестини. Вона також переглядає всі проєкти та оцінює весь бюджетний портфель. Тим часом нові пропозиції щодо фінансування допомоги палестинцям відкладені до "подальшого повідомлення".
09 жовтня 2023, 17:39

Терористи з пвк «вагнер» тренували та готували ХАМАС до атак на Ізраїль

Група бійців зі складу приватної військової компанії «вагнер», яка покинула територію Білорусі, зафіксована у здійсненні тренувань та передачі свого бойового досвіду представникам ХАМАС. Про це повідомив Центр національного спротиву 9 жовтня. Основними аспектами навчання групи стали підготовка до штурмів та використання малих безпілотників із вибуховими пристроями.