Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

14 березня 2024, 14:54

TikTok отримав штраф на 10 млн євро від італійського регулятора

Італійський регулятор AGCM наклав штраф у розмірі 10 млн євро на застосунок TikTok через недостатні заходи захисту неповнолітніх від шкідливого контенту. Повідомляється про штрафування трьох відділів TikTok за недостатню перевірку контенту платформи на те, чи не є він небезпечним для неповнолітніх користувачів застосунку.
14 березня 2024, 14:36

На підконтрольну Україні територію вдалось повернути ще трьох дітей з російської окупації

З тимчасово захопленої росіянами території Херсонської області вдалося евакуювати ще трьох дітей. Під час перебування в окупації їх змушували ходити до російської школи, а родина через постійний тиск практично не виходила з дому. Голова Херсонської обласної військової адміністрації, повідомив про це в Telegram у четвер, 14 березня.
14 березня 2024, 12:42

У Сумах було оголошено дводенну жалобу, пошуково-рятувальна операція триває

У Сумах 14 березня оголошено день жалоби за жертвами ракетного удару, який стався 12 березня внаслідок дій російських окупантів. Завали ще розбирають. Про це повідомив голова Сумської ДВА. Наразі у лікарні перебувають 4 постраждалих (двоє у тяжкому стані, двоє — середньої тяжкості), амбулаторно лікуються 8 осіб. Роботи на місці відновлення після удару безпілотника розпочалися з 6:00 ранку.
13 березня 2024, 19:07

Окупаційні російські війська скинули авіабомбу на Вовчанськ, під завалами житлового будинку можуть бути люди

Російські війська в середу, 13 березня, здійснили чергову атаку на Вовчанськ у Харківській області. Зазначено, що від ворожого удару житловий будинок отримав пошкодження, під завалами можуть заходитись люди. Про це повідомила поліція Харківської області.
13 березня 2024, 14:52

До п’яти людей зросла кількість жертв російського удару по Кривому рогу

Кількість загиблих в результаті вчорашньої ракетної атаки російських військ на Кривий Ріг у Дніпропетровській області зросла до п'яти людей.14 березня оголошено днем жалоби в Кривому Розі через загиблих внаслідок терористичної атаки з боку росії.
13 березня 2024, 14:18

Скільки людей ще планують мобілізувати в Україні за новим законом – ЗМІ

За новим законом про мобілізацію, який буде винесений на голосування у Верховній Раді 31 березня, Україна планує замінити 330 тисяч військових, які перебувають на фронті вже протягом двох років. Міністерство оборони стверджує, що 330 тисяч осіб будуть призвані для заміщення військових на фронті, яким потрібна ротація. Про це повідомила газета Financial Times з посиланням на Міноборони України.
12 березня 2024, 16:46

Фермери польщі повністю перекрили рух транспортних засобів з України на чотирьох напрямках

Польські фермери на кордоні вночі повністю заблокували рух вантажівок з України на чотирьох напрямках, повідомив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. Польські фермери обмежують кількість транспортних засобів, які можуть в'їжджати з Польщі до України через пункти пропуску "Ягодин" та "Шегині". Упродовж останньої доби було дозволено проїхати лише 50 та 30 автівкам відповідно.
12 березня 2024, 14:30

Створення альтернативної реальності – головна мета російської пропаганди на тимчасово окупованих територіях

На сьогодні мешканців окупованих територій, які вимушено покинули свої домівки, налічується понад 4,5 млн осіб. Продовжують мешкати на окупованих територіях 6,7 млн. українців. Причому, на окупованих територіях залишилося багато людей похилого віку, які в силу різних причин не змогли виїхати. Лише це вже свідчить про відсутність масової підтримки населенням окупації окремих регіонів України. Але ситуація набагато гірша, ніж можна уявити, якщо не знати, що в дійсності відбувається на окупованих територіях.
11 березня 2024, 18:28

Ще п’ятьох дітей із сім’ями вдалося повернути до України з тимчасово окупованих території

З тимчасово окупованих територій на підконтрольну Україні частину вдалося повернути сім’ї з п’ятьма дітьми та 18-річну сироту. Про це повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації. Зі слів голови ОВА, наймолодшій дитині всього 2 роки. Він також зазначив, що нині як діти, так і дорослі перебувають у безпеці та отримують допомогу від психологів та лікарів.
11 березня 2024, 17:30

На польському-українському кордоні почали зупиняти пасажирські автобуси

Повідомлено, що польські протестувальники разом із поліцією затримують автобуси, які перетинають кордон між Україною та Польщею. Віцепрем'єр та міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков висловив своє занепокоєння з цього приводу. Ці заходи щодо українських громадян він вважає неприйнятними.
09 березня 2024, 14:51

Часів Яр знову під обстрілом російських окупантів, загинула людина

Вранці 9 березня місто Часів Яр на Донеччині знову потрапило під обстріли ворожої артилерії. У результаті цих атак загинув 46-річний мирний житель. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації (ОВА). Також в результаті обстрілів постраждали дві багатоповерхівки в місті.
09 березня 2024, 14:30

Загинув 16-річний хлопець на Нікопольщині під час удару російських загарбників

Вранці 9 березня стався ще один удар російських сил по Нікопольському району Дніпропетровської області. Унаслідок цього загинув16-річний хлопець, а 22-річний молодий чоловік був госпіталізований у важкому стані. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації.
09 березня 2024, 12:48

На росію напали безпілотники, всю ніч атакували чотири регіони – соцмережі

Під час нічних дивовижних подій у чотирьох регіонах на росії було зафіксовано гучний звук безпілотників. Так зване міністерство оборони рф повідомило про «перехоплення» дронів, зазначивши «перехоплення та знищення 41 дрону».
09 березня 2024, 12:12

Журналіст та захисник України Дмитро Сінченко загинув на фронті

У боях за Україну загинув Дмитро Сінченко. Журналіст та військовий із Кропивницького, відомий під позивним Перун, служив у складі Української добровольчої армії. Він вступив у лави УДА після початку повномасштабного вторгнення рф. До того, з 2014 року свою роботу присвятив волонтерству та публікаціям про будні бійців на передовій.
08 березня 2024, 18:38

Чому було заблоковано і як розблокували домен UKR.NET

Команда УКРНЕТ впевнена, що результат було досягнуто завдяки спільним зусиллям. Ми вдячні кожному, хто долучився, допомагав, підтримував. Наша сила завжди була і буде в єднанні! Це надихає працювати надалі задля мільйонів інтернет-користувачів, створюючи з великою любов’ю українські інтернет-сервіси.
08 березня 2024, 14:06

На Херсонщині загинув чоловік, який підірвався на російському снаряді

У селі Широка Балка на Херсонщині стався трагічний випадок – місцевий мешканець під час роботи в полі натрапив на російський боєприпас, який виявився смертельно небезпечним. Від отриманих травм людина загинула. Прокуратура розпочала досудове розслідування щодо цього випадку, кваліфікуючи його як порушення законів та звичаїв війни, що спричинило умисне вбивство.
08 березня 2024, 11:54

Колишнього «керівника» тимчасово окупованого Лисичанська арештували на росії - ЗМІ

Колишній «голова адміністрації» окупованого Лисичанська, що перебуває під тимчасовою окупацією російських загарбників, був заарештований на росії за підозрою в оборудках з майном приватних підприємців та муніципальною власністю. У 2023 році скорого звільнили з посади. Нещодавно стало відомо, що після того, як він втік на росію, його там арештували та посадили у СІЗО.
07 березня 2024, 13:35

На росії в Казані згоріли казарми танкового училища - росЗМІ

Велика пожежа сталась у вищому танковому командному училищі на Оренбурзькому тракті в російській Казані в четвер, 7 березня. Повідомляється, що згарищу присвоєно другий ранг займання. На місці працюють пожежники. За попередніми даними, горить не менше, ніж 120 кв. м казарм. За даними російських ЗМІ, була проведена евакуація. Традиційно заявляється про те, що постраждалих немає.
07 березня 2024, 13:10

Перестали працювати продукти ресурсу Ukr.net: немає доступу до пошти та новинної стрічки

Українські користувачі стикнулися з проблемами доступу до електронної пошти та сайту новин ukr.net. Про це повідомила компанія "Укрнет" у своєму пресрелізі від четверга, 7 березня. Керівництво порталу зазначило, що не вдалося вирішити проблему через службу підтримки реєстратора. Тепер компанія сподівається отримати більше інформації та вирішити питання блокування з початком робочого дня офісу американської компанії-реєстратора.
07 березня 2024, 11:48

Диверсантів з росії з боєм зупинено у прикордонні Сумщини

Російські окупанти в черговий раз здійснили спробу, намагаючись прорвати кордон України в Сумській області. Після виявлення загрози прикордонники взяли під контроль ситуацію та відкрили вогонь у відповідь зі стрілецької зброї та гранатометів по диверсантах.