Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

06 березня 2024, 15:00

Селище під Ізюмом було атаковано російськими загарбниками, є жертви

Російські окупанти атакували селище Борова Ізюмського району. Є загиблий і поранені, серед яких діти. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації. За його даними, внаслідок обстрілів виникла пожежа на території приватного домоволодіння, зруйновано автомобіль, гараж і господарські споруди.
05 березня 2024, 18:04

У річці Тиса на Закарпатті знайдено тіло молодого чоловіка

На території Закарпаття з річки Тиса вилучили тіло молодого чоловіка. Під час ранкового патрулювання річкової ділянки кордону прикордонний наряд відділення Солотвино виявив у Тисі тіло людини без ознак життя. До місця події були викликані рятувальники та правоохоронці. Тіло було витягнуте з води. Як виявилося, загиблим є мешканець Івано-Франківської області, народжений у 2002 році.
05 березня 2024, 17:27

Під російським обстрілом опинилось село на Харківщині, загинула жінка

У результаті російського обстрілу Харківської області загинула жителька Куп'янського району, а днем раніше – водій швидкої допомоги отримав поранення. Розпочато досудове розслідування щодо порушень законів та звичаїв війни.
04 березня 2024, 13:34

В ніч на 4 березня рф атакувала Нікополь з БпЛА, пошкоджено цивільну інфраструктуру

У пізній вечір у неділю, 3 березня, було зафіксовано атаку російських безпілотників на Дніпропетровщину. Нікополь в черговий раз виявився серед постраждалих міст, де росіянами було пошкоджено поштове відділення, житловий будинок і автомобіль.
03 березня 2024, 17:42

В Одесі померла жінка, яка постраждала від російського удару 23 лютого

У лікарні померла 61-річна жінка, що постраждала внаслідок попередньої російської дронової атаки на Одесу. Про це в неділю, 3 березня, повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації. Понад тиждень жінка знаходилась у блоці інтенсивної терапії опікового профілю. Весь період перебування у медичному закладі стан пораненої залишався вкрай важким та критичним, лікарі робили все можливе й неможливе.
03 березня 2024, 16:32

Олексій Приходько: «Маємо відновити ліси Сходу для майбутніх поколінь!»

Депутат Кремінської міської ради від політичної партії «Слуга Народу» Олексій Приходько до повномасштабного вторгнення військ рф на територію України опікувався екологічними питаннями Сходу України. Не полишає він цю діяльність і зараз.
03 березня 2024, 13:15

Херсон під російським обстрілом: загибла цивільна людина, поранено поліцейських

Рано вранці неділі, 3 березня, російські загарбники з окупованого лівого берега Херсонщини кілька разів здійснили удари по Корабельному району Херсона, що призвело до п'яти прямих влучань в житлові будинки, повідомив начальник Херсонської МВА.
02 березня 2024, 16:58

Зросла кількість загиблих в Одесі, рятувальники дістали тіло ще однієї жертви російської агресії

У суботу, 2 березня, ДСНС повідомила про виявлення тіла ще одного загиблого під завалами будинку в Одесі, який постраждав від атак російських агресорів. Загалом вже принаймні п'ять людей, включаючи одну дитину, стали жертвами російської атаки дронів по житловому багатоквартирному будинку в Одесі.
02 березня 2024, 14:44

Рятувальники повідомили, що в Одесі зросло число загиблих

Рятувальники повідомили про виявлення тіла четвертої жертви, що загинула внаслідок удару російських загарбників по житловому будинку в Одесі в ніч на 2 березня. Про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.
01 березня 2024, 16:44

Олексій Кузнєцов – про закон щодо питань роумінгу: «Продовжуємо євроінтеграцію України»

Народний депутат України, голова Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Кузнєцов підтримав під час голосування у Верховній Раді євроінтеграційний законопроєкт № 10265 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу».
01 березня 2024, 12:08

Відома мережа магазинів повертається в Україну – ЗМІ

Мережа магазинів Zara готується до повторного відкриття своїх закладів в Україні, які вона закрила після початку повномасштабної війни, яку росія розв’язала понад два роки тому. За інформацією Inditex, іспанського власника Zara, планується відкриття магазинів вже на початку квітня.
29 лютого 2024, 13:54

З російської окупації повернуто ще п’ятьох українських дітей

Ще двох дівчаток і трьох хлопчиків вдалося евакуювати з тимчасово окупованих територій Херсонщини. Про це у четвер, 29 лютого, повідомив начальник Херсонської ОВА. Вік визволених з окупації дітей – від 4 до 16 років. Серед них є одна дитина-сирота. Нагадаємо, нещодавно про повернення Україні 11 дітей заявила дитячий омбудсмен рф.
28 лютого 2024, 16:44

Сепаратисти невизнаного «придністров’я» звернулись за «допомогою» до росії - ЗМІ

«Влада» незаконної «придністровської республіки» офіційно звернулася до російської федерації «за допомогою». Таке рішення було прийняте з’їздом «депутатів усіх рівнів» у середу, 28 лютого. Причиною цього звернення депутати «придністров’я» вказують «економічну блокаду з боку Молдови».
28 лютого 2024, 12:20

На росії готуються до вторгнення Китаю з використанням ядерної зброї – Financial Times

За даними видання Financial Times, збройні сили росії провели навчання щодо можливого використання ядерної зброї у контексті можливого вторгнення Китаю на росію. До доступу FT потрапило 29 документів, які описують сценарії "військових ігор" та презентаціями принципів використання ядерної зброї в період з 2008 по 2014 рік. Експерти вважають, що ці документи, незважаючи на вік, залишаються актуальними для стратегії російської армії сьогодні.
27 лютого 2024, 17:51

Херсонщина під російським обстрілом: загинула літня жінка

У Білозерській громаді Херсонщини відбувся черговий російський обстріл, у результаті чого загинула літня мешканка села Велетенське. Про це повідомив начальник Херсонської ОВА.
26 лютого 2024, 18:12

Шольц знову виступає проти надання Україні далекобійних крилатих ракет «Taurus»

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив свою незгоду щодо передачі Україні крилатих ракет «Taurus» після того, як Бундестаг закликав уряд здійснити передачу далекобійних систем Києву. Він висловив здивування тим, що питання про «Taurus» знову постає, і наголосив на тому, що «деякі люди навіть не замислюються про те, чи може те, що ми робимо, в якомусь сенсі привести до участі у війні».
25 лютого 2024, 12:20

Російські загарбники розпочали «вибори» путіна на ТОТ Запоріжжя

У неділю, 25 лютого, на тимчасово окупованих територіях Запорізької області стартувало «дострокове голосування» у «виборах» президента на росії. Організатори «виборчого процесу» планують зганяти людей на виборчі дільниці з 15 по 17 березня, щоб виконати завдання від кремля і місцевих гауляйтерів: зібрати підтримку президента рф путіна на рівні не менше 94%.
24 лютого 2024, 14:02

Друга річниця повномасштабного вторгнення росії в Україну

Сьогодні, 24 лютого, виповнюється друга річниця від початку вторгнення військ рф в Україну. Російський поки що президент путін планував за короткий строк завоювати всю нашу державу. Але героїчний опір українського народу зірвав ці плани.
23 лютого 2024, 13:37

Від удару російських «шахедів» загинуло 15 телят на Харківщині

Близько 23:00 вечора 22 лютого, за інформацією голови громади Олександра Єсіна та начальника поліції Харківської області Володимира Тимошка, село Мокра Рокитна у Нововодолазькій громаді Харківської області було атаковане «шахедами» росіян. П'ять безпілотників вдарили у склад із зерном та корівник, призвівши до загибелі 15 телят.
23 лютого 2024, 13:04

У Польщі знову висипали на землю сільгосппродукцію з України, що прямувала до Німеччини

У Польщі на станції "Дорогуськ" відбувся черговий скандальний інцидент, коли невідомі особи відкрили три зерновози, що перевозили ріпак з України до Німеччини, та висипали українську сільгосппродукцію на землю. Про це повідомив міністр інфраструктури України. Укрзалізниця готує відповідне звернення до правоохоронних органів Польщі стосовно цього інциденту.