Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

22 лютого 2024, 12:23

Байден назвав путіна божевільним собачим сином – CNN

Президент США Джо Байден на зустрічі зі спонсорами під час передвиборчого збору коштів у Сан-Франциско висловив влучну характеристику щодо російського поки що президента путіна, назвавши його «божевільним сучим сином». Байден підкреслив необхідність уважності до потенційного ядерного конфлікту, але одночасно відзначив, що екзистенційною загрозою для людства є кліматичні зміни.
21 лютого 2024, 21:15

У прикордонній зоні на Сумщині будуть діяти додаткові обмеження – ОВА

У 5-кілометровій зоні від державного кордону Сумської області з 26 лютого будуть діяти додаткові обмеження особливого режиму. Також раніше було повідомлено, що прикордонники додатково встановлюють камери цілодобового відеоспостереження на північному кордоні України.
21 лютого 2024, 13:56

Черговий удар росії по Краматорську: руйнування, поранені люди та проблеми з водопостачанням

Семеро людей отримали поранення, а ще одна людина знаходиться під завалами через черговий удар росії по Краматорську. Про це повідомив начальник міської військової адміністрації. Поліція Донецької області також підтвердила авіаудар росії по Краматорську, в результаті чого пошкоджено понад десять житлових будинків та об’єкти критичної інфраструктури.
20 лютого 2024, 18:10

Поблизу «уряду днр» в Донецьку пролунали вибухи – росЗМІ

У Донецьку, що тимчасово перебуває під окупацією російських загарбників, сталася серія вибухів у районі, де знаходиться будівля так званого "уряду днр". Згодом було додано, що один із боєприпасів впав поруч з бібліотекою імені Крупської. Також надійшла інформація про те, що ракета впала у дворі тієї ж бібліотеки.
20 лютого 2024, 14:48

Польські аграрії перекрили залізницю та висипали українське зерно з вагону

В Польщі фермери розпочали масштабний загальний страйк, під час якого заблокували майже 200 місць на дорогах по всій країні. Була також зупинена залізниця поблизу пункту пропуску "Медика — Шегині", де протестувальники зухвало й показово розсипали українське збіжжя з вантажного вагона під запис на власні пристрої та чисельні камери журналістів.
16 лютого 2024, 13:07

До України поверненули тіла 58 загиблих Захисників

У межах нового етапу репатріаційних заходів до України повернули тіла 58 загиблих Захисників України. ЗСУ забезпечать транспортування останків до визначених державних установ для подальшої ідентифікації представниками правоохоронних органів та судово-медичними експертами. Після проведення ідентифікації тіла українських воїнів будуть передані рідним для проведення гідного поховання.
15 лютого 2024, 13:45

На росії пролунав потужний вибух на оборонноу заводі «роскосмосу»

У місті Бійську Алтайського краю рф стався потужний вибух у районі оборонного підприємства в четвер, 15 лютого. Місцеві ЗМІ вказують, що за даними керівництва, вибух був пов'язаний з «технологічним процесом» на підприємстві. Зазначено, що причин для хвилювання, нібито, немає або ж просто «бєз панікі» продовжується на росії.
15 лютого 2024, 12:47

ЗМІ: Угорщина блокує 13 пакет санкцій проти росії

Затвердження 13-го пакету санкцій Євросоюзом проти росії було заблоковане Угорщиною. Згідно з повідомленням, на вчорашньому засіданні послів країн ЄС Угорщина виступила проти нового пакету санкцій, спрямованого проти понад 200 осіб та організацій із росії, Китаю та інших країн, що, ймовірно, підтримують кремль у військових діях.
14 лютого 2024, 15:14

Знищення «цезаря кунікова» підтвердили російські окупанти: «наблюдаю маслянистоє пятно»

Перехоплені радіопереговори росіян з місця знищення великого десантного корабля «цезар куніков» свідчать, що від ворожого судна після атаки спецпризначенців ГУР МО України залишилось лише «маслянистое пятно». Про це повідомили в ГУР МО.
14 лютого 2024, 14:23

Разом з кораблем «Цезар Куніков» могли бути знищені майже 90 російських моряків

Не кожному Цезарю вдається два рази померти в один день! Маємо лише інформацію, що пошукова операція окупантів успіхом не завершилася. Скоріше за все, відповідно до штатної чисельності, це майже 90 моряків.
13 лютого 2024, 14:48

В окуповану Горлівку приїхав кіркоров давати концерти пораненим російським загарбникам

Філіп «не в ту дверь» кіркоров приїхав до окупованої Горлівки Донецької області. Цю інформацію 13 лютого розповіли російські телеграм-канали «Mash», «RT» та «Обережно, новини». Російський «певец» виступив у міській лікарні №2, що є окупованою українською землею, заявив, що не планує покидати росію.
09 лютого 2024, 17:51

Всі рахунки росіян закриває ще один великий банк Кіпру

Банк Hellenic, один із найбільших банків на Кіпрі (а точніше четвертий за розміром активів банк Кіпру), почав закривати рахунки громадянам росії. На цьому тижні інформацію про закриття їх рахунків отримали вже сотні громадян рф. Наразі триває розслідування випадків можливого обходу міжнародних санкцій росіянами через кіпрські компанії.
09 лютого 2024, 16:40

ТЦК та СП дозволили працювати цілодобово, Кабмін вніс відповідні зміни

Кабмін дозволив Територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки – ТЦК та СП (колишнім військкоматам) працювати цілодобово під час проведення загальної мобілізації та/або дії правового режиму воєнного стану. Про це в п’ятницю, 9 лютого, повідомив представник уряду у Верховній Раді. Термін дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні буде діяти ще 90 діб.
07 лютого 2024, 17:29

На Прикарпатті жінки намагались побити ймовірних працівників ТЦК, сталась сутичка

У селі Космач Івано-Франківської області відбулася сутичка під час конфлікту між місцевими мешканцями, яких збентежило ймовірне прибуття представників «військкомату». Близько сотні розлючених жінок самостійно перекрили дорогу, коли дізнались про візит до їхнього населеного пункту працівників ТЦК та СП. Між громадянами трапилась бійка, внаслідок чого постраждало троє людей, серед яких опинилась 6-річна дівчинка.
06 лютого 2024, 16:55

З російської окупації повернуто три сім’ї з чотирма дітьми – ОВА

Три сім'ї з Херсонщини за допомогою організації Save Ukraine зуміли виїхати з окупованих районів на територію, що перебуває під контролем українського уряду. В окупації родини примушували оформлювати російські документи. Про це повідомив начальник Херсонської ОВА. Зараз сімʼї в безпечному місці, з ними працюють лікарі та психологи.
06 лютого 2024, 13:29

Князєва тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя – САП

6 лютого 2024 року Вища рада правосуддя, за ініціативою керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), прийняла рішення тимчасово відсторонити від суддівської діяльності колишнього голову Верховного Суду. Це сталося у зв'язку із притягненням його до кримінальної відповідальності у справі про одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.
05 лютого 2024, 17:07

Хлопчик 14-ти років помер у Кривому Розі після того, як йому видалили зуб

У місті Кривий Ріг медичні працівники видалили зуб 14-річному хлопчикові, але після цього його стан здоров'я погіршився. Про це повідомила представниця поліції Кривого Рогу Ангеліна Крадожон. Вона також зазначила, що причина смерті хлопчика буде встановлена за допомогою експертизи, і наразі поки що рано говорити про те, що могло спровокувати летальний випадок.
04 лютого 2024, 13:02

На росії визнали, що замінували Запорізьку АЕС

Постійне представництво російської федерації при міжнародних організаціях у Відні відреагувало на звіт МАГАТЕ, який стосується встановлення російськими окупантами мін по периметру Запорізької АЕС, заявивши, що це заходи безпеки, які не загрожують персоналу та інспекторам.
03 лютого 2024, 14:38

У прикордонній зоні на Сумщині заборонено рух деякими дорогами – ОВА

Щоб запобігти можливим жертвам серед мирного населення, у Сумській області вжито заходів і заборонено рух транспорту на ділянках доріг в п'ятикілометровій зоні від кордону з росією. Таке рішення ухвалили за розпорядженням командувача оперативно-стратегічного угрупування "Північ". На інших ділянках доріг транспорт може рухатися визначеними годинами.
03 лютого 2024, 13:24

Окупанти дістають рештки російського корабля Новочеркаськ – соцмережі

Загарбники з росії в тимчасово окупованому Криму «грають в Lego» – підіймають по частинах рештки колись великого десантного корабля (ВДК) Новочеркаськ у порту Феодосії. Повідомлено, що знімки з місця події зроблені одним із підписників Telegram-каналу.