Суспільні новини. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

20 січня 2024, 19:57

У Сєвєродонецькій МВА перейменували вулиці окупованого міста та громади

Керівник міської військової адміністрації Сєвєродонецька, Олександр Стрюк, підписав розпорядження від 19 січня 2024 року (№47-ВА), яке стосується перейменування вулиць та населених пунктів у місті та Сєвєродонецькій громаді. Інформацію про це та відповідне розпорядження №47-ВА від 19 січня 2024 року оприлюднили на вебпорталі Сєвєродонецької міської військової адміністрації.
19 січня 2024, 19:58

Німеччина спростила отримання громадянства: три роки замість восьми

В Німеччині ухвалено закон, який розширює можливості отримання громадянства. Згідно з нововведеннями, термін проживання для отримання паспорта скорочено з восьми до п'яти років. При вдалій інтеграції, включаючи володіння німецькою мовою, участь у волонтерській діяльності, досягнення в професійній сфері та наявність кваліфікації, німецьке громадянство можна отримати вже за три роки.
17 січня 2024, 18:17

ТЦК не має права затримувати людей та перевіряти документи – Лубінець

Представники військкоматів повинні дотримуватися закону та не можуть застосовувати силу для затримання громадян чи вимагати та забирати у них документи. Про це зазначив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець.
17 січня 2024, 13:26

Про ситуацію у Північній операційній зоні від Командування об'єднаних сил ЗСУ

Війна з росією охопила не лише схід та південь України. Північна операційна зона також не є виключенням. В прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей (так як й на всій території країни) діє правовий режим воєнного стану. Щодня ворог наносить по тим територіям вогневе ураження. Противник використовує різні види зброї, включаючи авіацію, артилерію, міномети та гранатомети, залучає диверсійні групи.
16 січня 2024, 17:53

У телемарафоні «Єдині новини» показали карту росій з Кримом у складі

Під час трансляції телемарафону "Єдині новини" була представлена карта росії, на якій окупований Крим був вказаний як її складова частина. У сюжеті телеканалу «Ми — Україна» журналістки Олени Гончаренко йшлося про аварії на теплотрасах у різних містах на росії.
16 січня 2024, 16:40

З тимчасово окупованих територій було вивезено росіянами 4,8 млн тонн зерна – ЦНС

Минулого року російські загарбники, що перебувають на тимчасово окупованих територіях України, здійснили збір та вивезення 4,8 мільйона тонн українського зерна. Російські окупанти впровадили схему, в рамках якої всі аграрії повинні передавати зерно окупантам за фіксованою ціною, значно нижчою від ринкової.
15 січня 2024, 13:58

Засновник космічних компаній Михайло Кокорич відмовився від російського громадянства

Засновник відомих російських та міжнародних стартапів у сфері передових космічних технологій, серед яких "Даурія", Momentus Space та Destinus, Михайло Кокорич, оголосив про відмову від російського громадянства, висловивши свою незгоду з російським вторгненням в Україну та політикою уряду путіна.
15 січня 2024, 13:29

У Мелітополі підірвали авто з російськими окупантами – ГУР

З оперативних даних, отриманих від Головного управління розвідки України, стало відомо, що у неділю, 14 січня, сили опору в тимчасово окупованому Мелітополі здійснили підрив автомобіля російських загарбників на вулиці Гоголя. Зафіксовано, що ворог користувався позашляховиком УАЗ «Patriot».
14 січня 2024, 18:07

У Вовчанську на Харківщині росіяни авіабомбами знищили ангари із зерном

У ніч на 14 січня російські загарбники скинули авіабомбу на ангари із зерном на територію одного з сільськогосподарських підприємств у Вовчанську на Харківщині. Слідчо-оперативна група та вибухотехніки працювали на місці події. За фактом чергового порушення законів та звичаїв війни розпочато кримінальне провадження.
13 січня 2024, 16:47

В Україні змінено склад «Пакунку малюка» із урахуванням побажань батьків та експертів

З початку січня в Україні відбулися зміни у наповненні "пакету малюка", повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики. Зокрема, були внесені покращення до бебі-боксів, щоб задовольнити потреби молодих батьків більш якісними та практичними товарами. Зміст оновленого "пакету малюка" був схвалений наказом Міністерства соцполітики від 2 січня 2024 року.
12 січня 2024, 14:07

Як правильно вибрати та купити срібний ланцюжок

Існує безліч різних видів плетіння срібних ланцюжків, тому їх дизайн може змінюватись від класичних до сучасних. Подібні прикраси можуть бути тонкими та вишуканими або масивнішими, залежно від стилю та уподобань. Можна, можливо купити срібний ланцюжок, який впритул прилягає до шиї, або довший, що прикрашає зону декольте. Найширший асортимент подібних виробів ви знайдете в мережі ювелірних магазинів Золотий Вік.
12 січня 2024, 13:42

Херсон під російським обстрілом: загинули двоє людей

Окупаційні російські сили знову вбили цивільних людей у Херсоні, повідомив керівник Херсонської обласної військової адміністрації. Росія вчергове підтвердила, що вона — країна-терорист. Щирі співчуття родинам загиблих.
11 січня 2024, 14:03

Майно сім’ї бізнесмена Гринкевича потрапило під арешт – ДБР

На майно сім’ї та підприємств, пов'язаних із львівським підприємцем Ігорем Гринкевичем, одного з найбільших постачальників Міністерства оборони, накладено арешт. Його також підозрюють у наданні хабаря слідчому Державного бюро розслідувань. Також Міністерство оборони ухвалило рішення щодо розірвання договорів з львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем.
10 січня 2024, 16:36

В Україні масковий режим через COVID-19 вводити поки що не планують – МОЗ

Станом на 10 січня в Україні поки що не фіксується перевищення епідпорогу з захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19 в жодному регіоні. Міністерство охорони здоров'я підкреслило, що питання щодо введення маскових режимів наразі не розглядається. В Україні щотижня реєструється середньо 130-150 тисяч нових випадків захворювання на грип, ГРВІ та COVID-19, а кількість госпіталізацій складає приблизно 4 тисячі випадків на тиждень.
10 січня 2024, 14:36

Консульство України в Лондоні просить українських чоловіків встати на військовий облік

Консульство України в Лондоні закликало українських громадян стати на військовий облік, якщо вони планують вибути за кордон України на строк понад три місяці. Чинним законодавством не передбачено обмежень для чоловіків призовного віку щодо отримання консульських послуг. Зокрема, інформація, що для отримання паспорта або інших документів потрібні документи з військкомату, не відповідає дійсності.
09 січня 2024, 20:31

Гепатит А виявлено у селі на Прикарпатті

У селі Вістова зафіксовано наявність антигену гепатиту A у воді колодязя на подвір'ї жінки, яка нещодавно заразилася цим вірусом, повідомлено Калуською міською радою у вівторок, 9 січня. Попри доступність води з місцевого сільського водопроводу, опитування свідчить, що мешканці села іноді користуються водою з власного колодязя та використовують дворовий туалет.
08 січня 2024, 14:56

Офіційний Китай висловився щодо російського удару по Донецькій області

Китай закликав росію та Україну утриматися від ударів по цивільних об’єктах та гарантувати безпеку цивільних жителів. Мао Нін, речниця МЗС КНР, наголосила на цьому, коментуючи вбивство росіянами 11 мешканців Покровського району Донецької області.
06 січня 2024, 17:00

ТЦК у Закарпатті викрали чоловіка з авто, залишивши в ньому дружину з дитиною

У Закарпатській області, за словами народного депутата від фракції «Слуга народу» Георгія Мазурашу, співробітники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) здійснили викрадення водія, витягнувши його з автомобіля на блокпосту та перевезли до Хустського ТЦК. Його дружина залишилась разом із дитиною на трасі у селі Міжгір'я.
05 січня 2024, 15:06

Херсон знову під російським обстрілом, зруйновано склад з гуманітаркою, є поранені

В неділю, 5 січня, близько 11 години ранку, військові російської федерації провели обстріл Дніпровського району Херсона, в результаті чого є поранені. Удар російських окупантів призвів до пошкодження житлового будинку та викликав пожежу на складі, де зберігалася гуманітарна допомога. Крім того, 69-річна жінка отримала травми в результаті обстрілу, проте вона відмовилася від госпіталізації.
04 січня 2024, 18:00

Країна-агресор росія скуповує балістичні ракети у КНДР – ЗМІ

Повідомляється, що росія планує придбати балістичні ракети малої дальності в Ірану та вже отримала кілька десятків таких ракет та пускових установок від Північної Кореї, повідомляє The Wall Street Journal. В опублікованому матеріалі йдеться, що російські представники відвідали іранський полігон у середині грудня минулого року, де були свідками випробувань КВІР, включаючи ракети малої дальності Абабіль.