Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

17 грудня 2023, 14:27

Нова ракета для HIMARS успішно пройшла випробування у США

Американська компанія Lockheed Martin успішно завершила серію кваліфікаційних тестів ракет збільшеного радіуса дії ER GMLRS для систем M142 HIMARS та M270 MLRS. Протягом останніх двох років проводилися заходи, спрямовані на перевірку точності та дальності цих ракет. За словами представників компанії, кожен етап тестів наближає систему до включення в арсенал Збройних сил США, оскільки вже завершується заключна фаза розробки.
15 грудня 2023, 16:34

Херсон під черговим російським артобстрілом: є поранені та руйнування

Сьогодні, 15 грудня, протягом дня російські загарбники здійснили артилерійський обстріл Дніпровського району Херсона. Поцілили по багатоповерховому житловому будинку, до лікарні доставлено двох потерпілих. Голова Херсонської ОВА, зазначив, що стан потерпілих оцінюється як середньої тяжкості, і медичний персонал надає їм допомогу.
15 грудня 2023, 16:16

МОП запрошує жінок пройти навчання з можливістю отримати грант до $25 000 на відкриття дитсадка

Міжнародна організація праці запрошує на навчання жінок з Київської та Житомирської областей, які мріють створити у своїх громадах бізнес по догляду за дітьми до 3 років. Програма навчання включає 5-денний інтенсивний курс для 30 відібраних учасниць.
15 грудня 2023, 14:11

Нічні вибухи у Маріуполі: деякі подробиці та наслідки

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив деякі подробиці та наслідки щодо нічних вибухів увечері 14 грудня у тимчасово окупованому місті. Вибухів було два. Місць влучання — два, і вони різні. Перше відео з мігрантами — це той самий "бетонний завод". Перше влучання. Друге — територія за Порт-Сіті, де окупанти розміщували техніку військову та частини систем ППО.
14 грудня 2023, 17:09

Ще п’ятьох дітей вдалося повернути з окупації в Україну

У Херсонській області з російської окупації знову вдалися повернути на вільну територію України п'ятьох дітей. Про це у четвер, 14 грудня, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації. Наразі всі вони перебувають у безпечному місці, отримують необхідну допомогу. Очільник області висловив вдячність структурам та організаціям, які активно долучаються до звільнення громадян з окупованих територій.
14 грудня 2023, 16:55

Хмельницька область опинилась під російською атакою ракетами «Кинджал»

Хмельницька область опинилась під атакою російських агресорів, які використали аеробалістичні ракети "Кинджал", які вони часто називають "гіперзвуковими". Цю інформацію надав речник Повітряних сил ЗСУ, Юрій Ігнат. Тривога була оголошена в Україні вже тричі через підйом літаків МіГ-31К, які є носіями для «Кинджалу». У ході однієї з тривог відбулися вибухи в Києві та Старокостянтинові.
14 грудня 2023, 16:34

Знайшли уламки російського ударного БпЛА типу «шахед» на території Румунії

У результаті нічної атаки росії на Україну поруч із румунським містом Грінду впав російський безпілотник типу "Shahed-136/131". Міністерство оборони Румунії вжило необхідних безпекових заходів через цей інцидент. Повідомлено компетентні органи для збору доказів та початку проведення розслідування відповідно до встановлених процедур.
14 грудня 2023, 13:35

Одещина під російською атакою БпЛА: пошкоджено гуртожиток, припортову інфраструктуру

Внаслідок атаки безпілотників, яку в черговий раз здійснили російські окупанти, пошкоджено гуртожиток в Одесі, постраждало 11 осіб. Зараз на місці події функціонує мобільний пункт обігріву, працюють психологи для допомоги постраждалим та мешканцям. Організовано також доставку їжі та теплих речей.
13 грудня 2023, 16:58

Для абонентів Київстару заблоковано національний роумінг – Держспецзв’язку

Оператор мобільного зв'язку Київстар тимчасово припинив послугу національного роумінгу для своїх абонентів після потужної кібератаки, яка відбулася вчора. У відомстві вказали, що з метою запобігання перевантаженню мереж інших операторів, тимчасово заблоковано послугу національного роумінгу.
13 грудня 2023, 16:01

Єврокомісія не буде розморожувати 10 млрд євро для Угорщини

Єврокомісія не планує та відмовилась розморожувати 10 млрд євро для Угорщини, поки Будапешт не здійснить останніх кроків для розблокування доступу до цих коштів, які були заморожені у зв'язку з діями прем'єр-міністра Віктора Орбана, що завдали шкоду демократичній системі стримувань та противаг.
13 грудня 2023, 14:12

Священника на Львівщині схопили військові за горло та вручили повістку

На Львівщині стався черговий скандал за присутності представників ТЦК та СП. У Мережі шириться інформація, що співробітники військкомату із погрозами, образами та застосуванням сили виписали повістку місцевому священнику. Відповідно до відомостей з місця подій, йому було оголошено ультиматум: прийти до військкомату добровільно, чи заберуть його сина та зятя.
12 грудня 2023, 14:26

Під масованою DDoS-атакою опинився Монобанк

Під час значного порушення роботи оператора мобільного зв'язку "Київстар", яке викликала хакерська атака, сталася DDoS-атака на Монобанк, повідомив один з засновників банку. Пізніше Гороховський повідомив, що масивну DDoS-атаку на Монобанк вдалося відбити.
12 грудня 2023, 14:08

Мобільний оператор «Київстар» підтвердив хакерську атаку та проблеми зі зв’язком

Мобільний оператор "Київстар" оголосив про те, що став жертвою великої хакерської атаки. В компанії зазначили, що на цей час особисті дані абонентів не постраждали й не скомпрометовані, та намагаються якнайшвидше відновити зв'язок. Компанія також співпрацює з правоохоронними органами для розслідування цього випадку та виявлення винних.
11 грудня 2023, 14:26

Відпочивати не на часі: додаткових вихідних на Різдво та Новий Рік не буде

У період ведення війни в Україні скасовано святкові дні, що передбачені Кодексом законів про працю. Згідно із законом "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану", Різдво та Новий рік, які припадають на понеділок (25 грудня та 1 січня відповідно), вважатимуться звичайними робочими днями й додаткових вихідних не буде.
11 грудня 2023, 13:54

Чергова блокада руху на кордоні з Україною оголошена перевізниками Словаччини

Асоціація автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) повідомила про свої наміри знову заблокувати кордон з Україною. Зараз ця ініціатива обмежується лише одним пунктом пропуску. Словацькі перевізники планують здійснити блокаду пункту пропуску "Вишнє Нємецьке – Ужгород" починаючи з понеділка, 11 грудня. Старт акції оголошено на 15:00. Термін завершення протесту залишається невідомим.
09 грудня 2023, 20:26

Херсон під російським обстрілом: окупанти поцілили у житлову багатоповерхівку

Херсон в черговий раз потрапив під обстріл російських окупантів. Постраждали від ворожої атаки житлові квартали міста. Також під час обстрілу, який підступно здійснили російські загарбники, один зі снарядів потрапив у житлову багатоповерхівку.
08 грудня 2023, 14:08

Закарпатський ОТЦК просить з розумінням ставитись до рейдів у спортзалах

На Закарпатті здійснюються рейди представниками ТЦК у спортзалах, ресторанах та на базах відпочинку. Обумовлено це тим, що військовим потрібна заміна на фронті, – відзначили у Закарпатському обласному територіальному центрі комплектації та соціальної підтримки.
08 грудня 2023, 13:42

Перша за 79 днів атака росіян на Київ з Ту-95МС, збито всі ворожі ціли засобами ППО

Сьогодні вранці столицю України атакували крилатими ракетами з бортів стратегічної авіації Ту-95МС. Це сталося вперше за 79 днів, повідомили в пресслужбі Київської міської військової адміністрації. Сили та засоби протиповітряної оборони зуміли успішно збити усі ракети, що летіли у напрямку Києва. Вони були знищені ще на підльоті до столиці.
08 грудня 2023, 13:05

Киян попередили про зупинку руху поїздів на «синій» гілці метро

Від суботи, 9 грудня, тимчасово призупинять рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" у Києві через плановий ремонт перегінного тунелю. За повідомленням КМДА, причиною призупинення руху – є необхідність «негайного ремонту тунелю між зазначеними станціями». Рух поїздів залишиться зупиненим до завершення всіх необхідних робіт.
07 грудня 2023, 17:05

Через російські обстріли зупинились два блоки ТЕС

Декілька енергетичних об'єктів в прифронтовій зоні постраждало від атаки російських окупантів. Зазначено, що два енергоблоки зупинили роботу після серйозного ушкодження обладнання в результаті артобстрілу. Міненерго повідомляє про тимчасовий дефіцит електроенергії в енергосистемі.