Новини спорту. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини спорту

16 квітня 2024, 16:43

З нагоди літніх Ігор у Парижі урочисто запалено олімпійський вогонь в Греції

У Греції відбулася церемонія урочистого запалення вогню літніх Олімпійських ігор у Парижі. Важливо, що вперше з часу літніх Олімпійських ігор у Токіо у 2021 році та зимових Олімпійських ігор у Пекіні у 2022 році вона відбувалась за участю глядачів. Естафета олімпійського вогню триватиме у Греції 11 днів, після чого вогонь прибуде до Франції 8 травня.
26 березня 2024, 19:59

Українська збірна U-21 обіграла Азербайджан та пройшла на молодіжне Євро-2025

Молодіжна збірна України з футболу U-21 вражаюче й розгромно обіграла команду з Азербайджану з рахунком 3:0 та забезпечила собі кваліфікацію на Євро-2025. Для виходу на молодіжний чемпіонат Європи з футболу українцям було достатньо навіть нічиї. Про це повідомляє Українська асоціація футболу у вівторок, 26 березня.
19 березня 2024, 14:17

На фронті загинув майстер спорту з кікбоксингу Іван Фесенюк

На Авдіївському напрямку під час виконання бойового завдання загинув боєць 3-ї окремої штурмової бригади, відомий як майстер спорту з кікбоксингу Іван "Бонус" Фесенюк. До повномасштабного вторгнення російських загарбників він активно займався фізичним розвитком української молоді та представників трибун зокрема, був майстром спорту з кікбоксингу.
13 березня 2024, 12:32

Марта Костюк розгромила «нейтральну» росіянку на WTA 1000

Марта Костюк продовжує свої успішні виступи в цьому сезоні, здобуваючи чергову перемогу на турнірі серії WTA 1000 в американському Індіан-Веллс. Цього разу перед українкою не встояла представниця країни-агресорки, росії, Анастасія Павлюченкова. Цей успіх дозволив Марті Костюк вийти вперше в кар'єрі у чвертьфінал турніру WTA 1000, вигравши 14 з 19 матчів.
12 березня 2024, 12:12

Багаторазовий чемпіон України з веслування, Дмитро Губанов, загинув на фронті

У боях за Україну загинув 28-річний спортсмен-весляр Дмитро Губанов. Про це повідомили у "НОК України та олімпійська команда". Дмитро Губанов мав високі досягнення у спорті, він був майстром спорту України та відомим українським чемпіоном, а також бронзовим призером на чемпіонаті Європи серед юніорів віком до 19 років та фіналістом чемпіонату світу серед молоді віком до 23 років. У Дмитра залишилася кохана дружина та дочка.
04 березня 2024, 13:08

Незламні духом: ветерани України змагатимуться на престижних іграх США

Команда з 30 українських ветеранів і військовослужбовців вирушила на спортивні змагання Повітряних Сил “United States Air Force and Marine Corps Trials 2024”, що пройдуть у Лас-Вегасі, США. Українська збірна вперше братиме участь в іграх для американських ветеранів. Організатори Змагань Повітряних Сил США запросили українську команду долучитись до відбіркових змагань.
27 лютого 2024, 13:25

Пашинського випустили із СІЗО після внесення застави у 270 млн гривень

Екснардепа Сергія Пашинського напередодні взяли під варту з правом внесення застави у 272 мільйони гривень, а вже у вівторок, 27 лютого, він вийшов із СІЗО після внесення повної суми застави. Повідомляється, що повну заставу (272,520 млн грн — за рішенням суду) внесли члени Національної асоціації підприємств оборонної промисловості.
25 лютого 2024, 13:15

У Польщі на етап Відкритого Кубка Європи з дзюдо український спортсмен здобув «золото»

У Варшаві, Польща, відбувається другий у цьому сезоні етап Відкритого Кубка Європи з дзюдо – Warsaw European Open 2024. З першого дня змагань збірна України здобула дві нагороди, повідомила Федерація дзюдо України. Микита Голобородько став володарем золотої медалі, перемігши у фіналі вагової категорії до 66 кг Сердара Рахімова з Туркменістану. Анастасія Антіпіна (63 кг) здобула бронзову нагороду.
14 лютого 2024, 13:59

ЧЄ з боротьби: українець відмовився від спільного фото з російським спортсменом

Український борець Олександр Грушин, який став срібним призером у ваговій категорії до 63 кг, відмовився від спільного фото з російським спортсменом Анваром Аллах’яровим, який має російський паспорт, під час нагородження на Чемпіонаті Європи з боротьби у Бухаресті. Для Грушина це друга в кар'єрі медаль чемпіонату Європи після бронзи у Будапешті-2022.
06 лютого 2024, 15:11

Глядач засунув палець між сідниць гравцеві Севільї

Вражаючий та скандальний інцидент, що потрапив на відео, відбувся під час зустрічі іспанської Ла Ліги між командами Райо Вальєкано та Севільї. Під час гри один з уболівальників мадридської команди вирішив провести несподіваний рух та вставити палець у задню частину вінгеру гостей, Лукаса Окампоса.
27 січня 2024, 13:57

Футбольну команду не випустили за кордон через відсутність необхідних документів

Державна прикордонна служба України не пропустила через кордон футбольну команду "Покрова АМП" через відсутність необхідних документів, повідомила пресслужба ДПСУ. Зазначається, що керівництво команди не дотрималося всіх необхідних процедур для узгодження дозволів для виїзду команди за межі країни.
26 січня 2024, 13:58

Українська тенісистка Людмила Кіченок вийшла у парний фінал турніру Великого шлему

Українська тенісистка Людмила Кіченок вперше у своїй спортивній кар'єрі пробилася до фіналу жіночих парних змагань турнірів Великого шолому. Це досягнення стало можливим завдяки перемозі у півфіналі Australian Open, де вона виступила в парі з латвійською тенісисткою Єленою Остапенко. Спортсменки програли лише один сет у чотирьох матчах на шляху до півфіналу.
10 січня 2024, 16:44

Стало відомо, хто з ветеранів представить Україну на змаганнях у США

Оголосили імена 30 ветеранів, які представлятимуть Україну на змаганнях United States Air Force Trials, що пройдуть у Лас-Вегасі в березні 2024 року. Українська збірна змагатиметься та обмінюватиметься досвідом з військовими Повітряних сил та морської піхоти США. Основна ціль змагань “United States Air Force Trials 2024” — залучати ветеранів та військових до фізичних занять, популяризувати реабілітацію через спортивні заходи серед ветеранів.
05 січня 2024, 13:49

Білорусів з росіянами не пустили на юнацькі Олімпійські Ігри 2024

Російські та білоруські спортсмени не візьмуть участь у зимовій юнацькій Олімпіаді-2024. Таке рішення прийняв Міжнародний олімпійський комітет, заборонивши представникам країн-агресорок брати участь у змаганнях. Юнацькі Олімпійські Ігри проходитимуть з 19 січня по 1 лютого у корейському Канвондо, де Україну представлять 44 спортсмени.
29 грудня 2023, 16:30

Внаслідок російського ракетного обстрілу Львова загинув баскетболіст Віктор Кобзистий

Внаслідок російської ракетної атаки на Львів загинув відомий баскетболіст, тренер та майстер спорту Віктор Кобзистий. У своїй кар'єрі досяг значних успіхів: був чемпіоном України у 2011 році, віцечемпіоном у 2010-му, брав участь у двох чемпіонатах Європи (2001, 2005) та двох Універсіадах (2003, 2005). Начальник управління спорту Львівської міської ради Антон Нікулін підтвердив цю трагічну інформацію.
28 грудня 2023, 12:43

Єдиним кандидатом на посаду президента УАФ став Андрій Шевченко

Стало відомо, що Андрій Шевченко став єдиним кандидатом на посаду президента Української асоціації футболу. Він може бути обраним на посаду на Конгресі УАФ 25 січня. Реєстраційна комісія на засіданні робочої групи визначила, що кандидатура Шевченка відповідає критеріям та вимогам, встановленим статутом УАФ, та отримала письмову згоду від Шевченка на участь у виборах.
24 грудня 2023, 12:07

Грошові винагороди отримають переможці та призери спортивних змагань з Луганщини

Так, грошову винагороду отримають: Олександр Дмитриєнко, який на чемпіонаті Європи з легкої атлетки серед осіб з порушенням слуху, що відбувся у серпні в Польщі, здобув три призові місця. Чемпіоном світу з паверліфтингу у листопаді став Микола Бараннік. Три медалі на чемпіонаті світу з паверліфтингу в ОАЕ у серпні здобула Наталія Олійник. Відповідне розпорядження № 293 від 21 грудня 2023 року підписав очільник Луганської ОВА.
18 грудня 2023, 13:19

На тенісному турнірі у Франції українська спортсменка відмовилась грати з росіянкою

Марта Костюк вирішила не брати участь у протистоянні проти Мірри Андрєєвої на виставковому турнірі у Франції. Повідомлення від організаторів Négométal Open de Bourg-de-Péage зазначає, що причиною цього рішення став "геополітичний контекст в Україні". Українська спортсменка категорично відмовилась ділити тенісний корт з представницею країни-агресорки.
14 грудня 2023, 14:05

У боротьбі з російськими загарбниками загинув фехтувальник збірної України

Величезна втрата для українського фехтування та спорту загалом. Федір Єпіфанов, член національної збірної України з фехтування, загинув на фронті у боротьбі з російськими загарбниками. Федір боронив Україну з перших днів повномасштабного вторгнення росії до нашої держави. Тоді йому тільки-но виповнилось 18 років, і він призупинив спортивну кар’єру заради захисту Батьківщини.
10 грудня 2023, 13:36

Клуб «Будівельник» повідомив ФБУ про зняття з чемпіонату через фінансові труднощі

Баскетбольний клуб "Будівельник" з міста Київ прийняв важке рішення про відмову від участі в українській Суперлізі з баскетболу через фінансові труднощі. Відомо, що клуб має лише кілька днів, щоб зберегти проєкт, і Федерація баскетболу України закликала потенційних спонсорів та меценатів допомогти команді. Крім того, керівник не виключив можливості перетворення структури клубу на акціонерне товариство.