Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини спорту

22 листопада 2023, 13:45

Відбір на ЧЄ-2025: Україна U-21 здобула перемогу над Азербайджаном

Своєрідним важким випробуванням став черговий етап кваліфікації на Чемпіонат Європи-2025 для молодіжної збірної України, яка зіткнулася у номінально домашньому матчі з командою однолітків з Азербайджану. У цьому протистоянні вирішальним став момент, коли капітан збірної України Володимир Бражко реалізував пенальті на 34-й хвилині гри. За результатом гри: Україна U-21 виграла п'ятий матч з п'яти у відборі.
17 листопада 2023, 13:17

Списки спортсменів, які «втекли» за кордон і не повернулись в Україну видалили з сайту Мінспорту

На вебпорталі Міністерства молоді та спорту зник перелік спортсменів, які вчасно не повернулися до України після своїх спортивних заходів. Інформація відображала стан справ щодо «утікачів» станом на 23 жовтня. Міністерство зазначило, що щомісяця в середньому 13-14 спортсменів втікають з України, багато з яких знаходяться у Національному рейтингу.
13 листопада 2023, 17:04

Олексій Малеванець: «Важливо постійно дякувати нашим захисникам та підтримувати їх»

Наприкінці жовтня секретар Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Малеванець долучився до участі в забігу «Найдовший у світі марафон», організований одним із поштових операторів та однією з громадських організацій на підтримку захисників. Олексій уже не вперше бере участь у подібних забігах. Про це він розповів у інтерв’ю.
11 листопада 2023, 16:43

ФК «Зоря» офіційно повідомив про звільнення головного тренера

Футбольний клуб "Зоря" розповів про відставку Валерія Кривенцова з посади головного тренера. Заяву про звільнення фахівець подав після гри у четвертому турі групового етапу Ліги конференцій проти Маккабі Тель-Авів, де "Зоря" зазнала поразки з рахунком 1:3. Новим виконувачем обов'язків головного тренера став Юрій Коваль, який раніше обіймав посаду спортивного директора.
04 листопада 2023, 16:35

Олександра Шовковського призначено в.о. головного тренера київського «Динамо»

Олександр Шовковський призначений виконуючим обов'язки головного тренера ФК "Динамо" (Київ) і буде готувати команду до майбутніх матчів у чемпіонаті України. Зміна сталася після поразки від «Шахтаря» (0:1), яка призвела до відставки з посади головного тренера «Динамо» румунського фахівця Мірчі Луческу. Також у тренерському штабі Шовковського працюватимуть Еміль Карас, Олег Гусєв і Михайло Михайлов.
02 листопада 2023, 17:05

В НОК України визначили найкращого спортсмена жовтня 2023 року

Сьогодні відбулося засідання Експертної комісії НОК України, яка, враховуючи досягнення спортсменів на провідних міжнародних змаганнях в олімпійських видах програми, визначила найкращого спортсмена та тренера місяця. Уже вдруге 2023 року почесну відзнаку «Найкращий спортсмен місяця» отримав Ілля Ковтун, який у жовтні здобув срібну медаль чемпіонату світу зі спортивної гімнастики у багатоборстві (м. Антверпен, Бельгія).
26 жовтня 2023, 17:04

Питання з дискваліфікацією Харлан повністю врегульовано та закрито

Міжнародна федерація фехтування "закрила питання" з дискваліфікацією лідера збірної України Ольги Харлан за принципову відмову потиснути руку «нейтральній» росіянці на чемпіонаті світу-2023. Президент ФФУ пояснив, що таке формулювання не означає анулювання попереднього рішення, проте FIE не залишила його чинним та більше не має зауважень або претензій до Харлан.
21 жовтня 2023, 21:18

Турнірі серії Сателіт FIE: Ольга Харлан здобула золото

Українська титулована спортсменка Ольга Харлан здобула золото на турнірі серії Сателіт FIE з фехтування на шаблях. "Маємо подвійний п'єдестал на турнірі серії Сателіт FIE з фехтування на шаблях, який відбувається цього вікенду в турецькому Стамбулі. Переможно відкрила олімпійський сезон, зійшовши на найвищий щабель п'єдесталу пошани, Ольга Харлан".
17 жовтня 2023, 13:15

Національна збірна України з футболу U-21 здобула перемогу у кваліфікації на молодіжне Євро-2025

росто неймовірну перемогу здобула національна збірна України з футболу U-21 у рамках кваліфікації на молодіжне Євро-2025! У третьому турі на номінально домашній арені у словацьких Кошицях "синьо-жовті" взяли гору над представниками Англії.
14 жовтня 2023, 19:57

Олімпіада-2028: МОК додатково включив до програми п’ять видів спорту

Вчора, 13 жовтня, Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету погодила включення п'яти додаткових видів спорту до програми літньої Олімпіади-2028. Серед нових видів спорту, які будуть включені до програми, – флаг-футбол, сквош, лакрос, бейсбол/софтбол та крикет. Їх включення дозволить Олімпійському руху взаємодіяти з новими спільнотами спортсменів та вболівальників у США та у всьому світі.
12 жовтня 2023, 17:50

Членство росії в МОК призупинено

Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення про призупинення членства Олімпійського комітету росії. Ухвала стала реакцією на самовільне включення ОКр до свого складу олімпійські комітети тимчасово окупованих територій України. Цей крок МОК вважає порушенням Олімпійської хартії та порушенням територіальної цілісності Національного олімпійського комітету України.
03 жовтня 2023, 20:50

Спортсменка з Луганщини дебютувала на чемпіонаті України з бодібілдингу та фітнесу

Спортсменка з Луганщини дебютувала на чемпіонаті України з бодибілдингу та фітнесу. З 30 вересня по 1 жовтня у місті Київ відбувся чемпіонат України з бодибілдингу та фітнесу. Луганську область на змаганнях представила Катерина Уманська та здобула три золоті медалі. Вітаємо спортсменку з вдалим дебютом та бажаємо подальших перемог!
29 вересня 2023, 21:23

До Паралімпіади-2024 у Парижі допустили росіян під нейтральним прапором

Російські спортсмени отримали можливість взяти участь у Паралімпійських іграх-2024 у Парижі під нейтральним прапором. Цю інформацію 29 вересня оголосив Міжнародний паралімпійський комітет після проведення Генасамблеї в Бахрейні. Засідання Міжнародного олімпійського комітету пройде у Мумбаї 15-17 жовтня. На ньому розглядатиметься ймовірна участь російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі.
25 вересня 2023, 21:35

Атлет з Луганщини Олександр Дубовий - чемпіон світу з багатирського багатоборства

24 вересня у німецькому місті Фульда відбувся командний чемпіонат світу U105 «Найсильніша нація планети-2023». У змаганнях, крім України, взяли участь команди Німеччини, США, Англії, Франції, Австрії, Данії та Чехії. У складі збірної команди України виступав кремінський богатир, майстер спорту України міжнародного класу з богатирського багатоборства — Олександр Дубовий.
24 вересня 2023, 13:55

Збірна України виграла чемпіонат світу з ловлі коропа

У місті Шомар, Франція, на озері Lac de Panneciere завершилося 23-й чемпіонат світу з карпфішингу — виду спортивної риболовлі, спрямованої на ловлю коропа. Українська збірна з вражаючими досягненнями виборола перше місце і здобула звання чемпіона світу. Це вже не перший успіх української риболовної збірної цього року. У березні Естонія приймала XIX Чемпіонат світу з ловлі риби під льодом.
17 вересня 2023, 21:25

Українська збірна завершила свій виступ на Іграх нескорених-2023. Рекордна кількість нагород

Українська збірна завершила свій виступ на Іграх нескорених-2023, які відбулися у місті Дюссельдорф, Німеччина. Цей раз команда складалася з найбільшої кількості спортсменів у своїй історії - 25 учасників, серед яких були військові та ветерани Збройних Сил України, Нацгвардії, Національної поліції та добровольчих батальйонів.
03 вересня 2023, 17:27

Українки – чемпіонки Світу! Золото України з армреслінгу та жиму лежачи

Лілія Занько, представниця Полтавки, здобула перемогу на чемпіонаті світу з армреслінгу, який проходив у місті Алмати. Участь у 44-му чемпіонаті світу принесла їй повний набір нагород. Ще однією гордістю України стала Ганна Рикун, яка виграла "золото" на чемпіонаті світу з жиму лежачи, що проходив у південноафриканському Сан Сіті.
02 вересня 2023, 17:46

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх стає чемпіонкою світу!

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх здобула перемогу на етапі Діамантової ліги у стрибках у висоту, який відбувся в китайському Сямені. Її вражаюча перемога на висоті 2.02 метра виявилась не лише особистим рекордом сезону, але й встановленим кращим результату сезону у світі. Перемога на цьому етапі Діамантової ліги гарантує Ярославі Магучіх участь у Суперфіналі змагань.
23 серпня 2023, 21:29

Україна достроково вийшла в 1/8 фіналу на жіночому Євро з волейболу

Українська жіноча збірна з волейболу здобула перемогу над командою Словенії з рахунком 3:1 (19:25, 25:23, 26:24, 25:17). Ця важлива перемога принесла українкам змогу достроково забезпечити собі місце в 1/8 фіналу на жіночому Євро-2023 з волейболу, повідомлено з Національного олімпійського комітету.
21 серпня 2023, 22:13

Воїн подолав Лондонський марафон на протезі, тримаючи прапор України

У житті військових бувають моменти, коли вони стикаються з випробуваннями, що перевищують можливості звичайних людей. Існують ті, хто навіть у таких ситуаціях стає прикладом незламності та надії для інших. Одним із таких героїв є Роман Кашпур, воїн під псевдо "Скіф". Також, перший ветеран України, який в Лондоні пробіг на протезі повну марафонську дистанцію довжиною 42 кілометри.