Новини політики. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

14 квітня 2024, 13:00

Атака на Ізраїль: Іран випустив по Ізраїлю понад 300 ракет та дронів

У ніч на 14 квітня Іран здійснив масований повітряний удар із використанням ракет та безпілотників по території Ізраїля. Було випущено понад 300 ворожих повітряних засобів ураження. Більшість з цих цілей було випущено з Ірану, деякі засоби ураження також летіли з Іраку, Лівану, Сирії та Ємену.
13 квітня 2024, 12:10

Війна в Україні буде довгою, але росія не повинна перемогти – Шольц

Росія не може та не повинна виграти війну в Україні, однак перемогти агресора швидко неможливо. Протягом всього цього періоду, коли українці захищають свою незалежність та виборюють свою свободу, Німеччина буде продовжувати постачати зброю Україні. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц та підкреслив, що його непохитна підтримка України поєднується з політикою.
12 квітня 2024, 17:14

€1 млрд додатково надали Нідерланди на зброю для України

Президент України Володимир Зеленський оголосив про виділення Нідерландами додаткового 1 мільярда євро на військову допомогу Україні. Про це він повідомив за підсумками розмови з прем’єром Нідерландів Марком Рютте в п’ятницю, 12 квітня. Також обговорювалась спільна робота з партнерами щодо пришвидшення постачання снарядів для артилерії, амуніції й систем ППО.
11 квітня 2024, 18:00

Ініціатива Тримор’я у Вільнюсі: Зеленський зустрівся з президентами Литви, Латвії, Чехії та Румунії

Президент Володимир Зеленський на полях саміту Тримор’я зустрівся з керівниками чотирьох країн – Литви, Латвії, Чехії та Румунії та подякував всім партнерам й друзям України за військову, безпекову, гуманітарну допомогу. Зеленський обговорив питання стосовно можливостей збільшення виробництва необхідного озброєння та економічно вигідної взаємодії між нашими країнами.
10 квітня 2024, 14:35

Делегація посадовців із США прибула до Києва

Спеціальний представник США з питань економічного відновлення України, Пенні Пріцкер, разом з делегацією здійснила візит до Києва. Про це інформує посол США в Україні, Бріджит Брінк, у своєму повідомленні в соцмережі Х. Бріджит Брінк також поділилася фотографіями гостей на пероні залізничного вокзалу в Києві та на полях Міжвідомчої платформи координації донорів.
09 квітня 2024, 13:36

Майбутній Саміт миру: Китай вимагає участі росії

Влада Китаю висловлює підтримку проведенню міжнародної мирної конференції щодо війни в Україні, але за умови участі у цьому заході росії. Китай щодо війни росії проти України дотримується свого мирного плану, що був озвучений раніше та сподівається на якнайшвидше припинення вогню та завершення війни. Раніше Офіс президента України виключав участь росії у першому Саміті миру.
08 квітня 2024, 20:25

До Фонду підтримки енергетики України додатково надійде майже 6 млн євро від Данії

Міністерство клімату, енергетики та комунальних послуг Данії внесло майже 6 млн євро до Фонду підтримки енергетики та розглядає можливість впровадження біогазових проєктів в Україні, повідомив міністр Ларс Аагаард Меллер під час зустрічі з міністром енергетики Германом Галущенком у Києві 8 квітня, передає Міністерство енергетики України. Міністр також додав, що є плани розвитку біогазових проєктів у Львівській області.
08 квітня 2024, 17:25

На росії домовились з Казахстаном про поставки бензину на випадок дефіциту – ЗМІ

Повідомляється, що росія попросила Казахстан зробити резерв у 100 тисяч метричних тонн бензину, готових до оперативних поставок на росію, у разі дефіциту, який стрімко посилюється завдяки потужним атаками українських дронів та перебоями в роботі у зв’язку з природними катаклізмами. Угода про використання цих запасів для росії, за даними джерел, вже узгоджена.
06 квітня 2024, 18:54

Закон про повістки через СМС у Білорусі підписав Лукашенко

Формальний лідер Білорусі Лукашенко підписав закон «Про зміну законів з питань забезпечення національної безпеки», за яким передбачено впровадження нових механізмів сповіщення громадян про явку до військкомату чи призов на військову службу через СМС. Повний перелік інших диктаторських змін досить великий? f більшість положень цього закону набудуть чинності вже 7 квітня.
06 квітня 2024, 17:35

Зеленський провів зустріч з делегацією Конгресу США

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією американського Конгресу та розповів конгресменам про поточну ситуацію на передовій, першочергові потреби ЗСУ та поінформував про масштаби незаконної депортації українських дітей на росію. Важливо, що партнери бачать особисто, що відбувається в Україні, у наших регіонах, які обстрілюють російські терористи.
05 квітня 2024, 11:56

Шмигаль прибув з важливим візитом до Литви

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль почав свій візит до Литви та провів зустріч із литовською колегою Інгрідою Шимоніте, про що він повідомив у своєму Telegram каналі в п'ятницю, 5 квітня. Це вже третій день поспіль, коли Денис Шмигаль здійснює турне по країнах Балтії. У середу він провів переговори в Естонії, а у четвер – у Латвії.
04 квітня 2024, 14:14

Шмигаль з важливим візитом у Латвії: зустріч з прем'єр-міністеркою Евікою Сілінею

Українська урядова делегація здійснила візит до Латвії, який був оголошений прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. Уряд Латвії готовий й надалі підтримувати Україну на рівні 0,25% від їхнього ВВП щорічно. Прем’єр-міністр України особисто мав можливість подякувати за це Прем’єр-міністерці Евіці Сіліні. Латвія продовжує виступати одним з найбільш завзятих провідників України до ЄС та НАТО
03 квітня 2024, 16:33

Безпекову угоду підписано між Україною та Фінляндією

Президент України Володимир Зеленський та президент Фінляндії Александр Стубб уклали угоду про співпрацю у сфері безпеки та надання довгострокової підтримки. Угода буде чинною протягом десяти років та посилює підтримку України на шляху до членства в ЄС і НАТО.
03 квітня 2024, 13:48

Прем’єр-міністр України, Денис Шмигаль, розпочав візит до Естонії

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прибув до Естонії з робочим візитом. З парламентаріями Рійгікогу обговорили євроінтеграцію та співпрацю в кіберсфері, адже Естонія також має досвід відбиття російських кібератак. Шмигаль підкреслив, що Україна тісно співпрацює з Естонією щодо конфіскації російських активів та подякував за готовність допомогти з енергетичним обладнанням.
02 квітня 2024, 17:34

На росії призначено нового командувача залишками чорноморського флоту

Залишки російського чорноморського флоту отримали нового командувача. Новину про призначення віцеадмірала сергія пінчука замість адмірала віктора соколова повідомив міністр оборони на росії сергій шойгу. Зазначено, що у кремлі не змогли вибачити соколову таких величезних втрат.
31 березня 2024, 21:26

Виробництво ракет «Taurus» призупинено у Німеччині

Керівник німецького дочірнього підрозділу виробника далекобійних ракет «Taurus», європейського концерну Matra BAE Dynamics Aerospatiale (MBDA), Томас Готтшильд, у своєму інтерв’ю для видання Augsburger Allgemeine, повідомив, що в Німеччині тимчасово припинено виробництво крилатих ракет Taurus.
31 березня 2024, 18:14

Папа Римський закликав до обміну полоненими між Україною та росією

Після великодньої меси у неділю, 31 березня, на площі Святого Петра у Ватикані, Папа Римський Франциск закликав до проведення обміну полоненими між Україною та росією у форматі "всіх на всіх". Також він звернувся до вірян з традиційним великоднім посланням та благословенням Urbi et Orbi (Місту та світу). Він підкреслив, що "війна – це завжди абсурд і поразка".
29 березня 2024, 21:02

Зеленський підтвердив призначення Данілова послом України в Молдові

Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов призначений на посаду посла України у Молдові. Про це повідомив Володимир Зеленський під час свого вечірнього звернення в п'ятницю, 28 березня. Глава держави заявив, що Олексій Данілов продовжить свою подальшу діяльність на дипломатичному напрямі та підтвердив висунення Данілова як кандидата на посаду нового посла України в Молдові.
29 березня 2024, 17:43

Чоловіки за кордоном не зможуть оформити новий закордонний паспорт без військового обліку – Веніславський

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув усі правки, подані народними депутатами до законопроєкту про мобілізацію. Проте, все ж деякі пункти документа все ще узгоджуються. Комітет вирішив не прив'язувати до військово-облікового документа надання консульських послуг, але отримати новий закордонний паспорт без нього буде неможливо. Про це повідомив член Комітету Федір Веніславський.
28 березня 2024, 12:19

Шмигаль прибув з візитом до Польщі та зустрівся з Туском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прибув з офіційним візитом до Польщі. Під час зустрічі планується обговорення питань, що стосуються постачання зброї для України, ситуації на кордоні між двома державами, а також питань щодо розвитку торгівлі та інфраструктури. Про це повідомлено на офіційних ресурсах та в соцмережах у четвер, 28 березня.