Зросте тариф на передачу електроенергії в Україні. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
16 листопада 2023, 14:04

Зросте тариф на передачу електроенергії в Україні

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила плани щодо тарифів на передачу електроенергії. Згідно з рішенням, у 2024 році тариф НЕК Укренерго на передачу електроенергії складатиме 592,89 грн/МВт-год (тут і далі без ПДВ). Відповідне рішення про схвалення тарифів прийнято на засіданні регулятора в четвер, 16 листопада.

📈 Зокрема, для підприємств "зеленої" металургії тариф становитиме 412,68 грн/МВт-год.

📈Важливо зауважити, що регулятор залишає можливість коригування тарифів відповідно до нового тарифного плану після надходження до нього вже затвердженого Міністерством енергетики Прогнозного балансу електроенергетичної системи України на 2024 рік.

📈У додаток до цього, НКРЕКП затвердила збільшення тарифу НЕК Укренерго на диспетчеризацію на 5%, піднімаючи його до 100,37 грн/МВт-год.

Нагадаємо, що наразі тарифи на передачу становлять 485,1 грн/МВт-год, тарифи для "зеленої" металургії - 209,42 грн/МВт-год, а тариф на диспетчеризацію - 95,54 грн/МВт-год до кінця 2023 року.

📅Минулого тижня, НКРЕКП також оголосила про встановлення нових граничних цін на ринку електроенергії, які набудуть чинності з 30 листопада.


Джерело: "НКРЕКП"
+Поширити: