Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини економіки

18 березня 2024, 16:39

Остаточно схвалено €5 млрд від ЄС на зброю для України

На засіданні Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу ухвалено остаточне рішення щодо виділення додаткових 5 мільярдів євро на військову підтримку України в рамках Європейського фонду миру. У засіданні брав участь глава українського МЗС Дмитро Кулеба, який висловив вдячність за цей крок та подякував Чехії за ініціативу щодо закупівлі снарядів для України та всім країнам-членам ЄС, які вже зробили свої внески для її втілення.
15 березня 2024, 14:03

Португалія надала €100 млн на снаряди для України

Уряд Португалії прийняв рішення про виділення 100 мільйонів євро для України в рамках чеської ініціативи щодо закупівлі снарядів з третіх країн. У міністерстві оборони Португалії також підкреслили, що використання снарядів на полі бою досягло дуже високого рівня, що «робить життєво важливим і терміновим для України отримання додаткових боєприпасів для відповіді на інтенсивніші атаки росії».
13 березня 2024, 21:13

Постійні представники країн Євросоюзу схвалили 5 млрд євро на зброю для України

Постійні представники країн Євросоюзу затвердили план збільшення фінансування Європейського фонду миру на 5 млрд євро, який використовується для фінансування постачання озброєння для України. Також відзначено, що Євросоюз й надалі рішуче налаштований продовжувати активну підтримку України та «гарантувати, що країна отримає необхідну військову техніку для свого захисту».
13 березня 2024, 11:59

Поляки знову заблокували пункт пропуску Краківець на кордоні

Польські фермери та перевізники відновили акцію протесту й блокування руху вантажного транспорту перед пунктом пропуску Корчова – Краківець, який було розблоковано 10 березня, повідомила Державна митна служба України. Блокування розпочалося о 10:00 за варшавським часом. Рух пасажирського транспорту (легкових автомобілів, автобусів) в обидва напрямки здійснюватиметься безперешкодно.
12 березня 2024, 17:34

США планують надати нову військову допомогу Україні – ЗМІ

Влада Сполучених Штатів планує виділити 400 мільйонів доларів військової допомоги для України, що може стати першим таким кроком у 2024 році, повідомляє Reuters у вівторок, 12 березня. Це перший такий крок за кілька місяців, оскільки додаткові кошти для Києва залишаються заблокованими лідерами республіканців у Конгресі. Офіційне оголошення військової допомоги очікується пізніше у вівторок.
12 березня 2024, 16:46

Фермери польщі повністю перекрили рух транспортних засобів з України на чотирьох напрямках

Польські фермери на кордоні вночі повністю заблокували рух вантажівок з України на чотирьох напрямках, повідомив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. Польські фермери обмежують кількість транспортних засобів, які можуть в'їжджати з Польщі до України через пункти пропуску "Ягодин" та "Шегині". Упродовж останньої доби було дозволено проїхати лише 50 та 30 автівкам відповідно.
11 березня 2024, 14:00

Рух вантажівок заблоковано поляками у пункті пропуску «Угринів»

У понеділок, 11 березня, польські фермери здійснили блокування руху вантажівок у пункті пропуску «Угринів» у напрямку Польщі. Додаткові ускладнення руху вантажівок відзначено ще в п'яти інших пунктах пропуску, повідомлено Державною прикордонною службою України. Зазначено в повідомленні, що «На виїзд з Польщі пропускатимуть по 4 вантажні автомобілі щогодини».
05 березня 2024, 16:12

Рекордні обсяги експорту електроенергії пояснили в Укренерго

Український енергетичний ринок продовжує оновлювати рекорд в експорті електроенергії, що свідчать про потенціал української енергетики навіть в умовах повномасштабної війни росії проти України. Так у вівторок, 5 березня, Укренерго повідомило про новий рекорд експорту, зафіксований другий день поспіль.
01 березня 2024, 13:45

Рекордний експорт морським коридором за лютий місяць 2024 року

Українським морським шляхом у лютому цього року було вивезено надзвичайно рекордний обсяг вантажів – 8 мільйонів тонн. Також відзначається, що ці показники експорту наближаються до тих, що були до початку війни – повномасштабного вторгнення рф в Україну. З початку діяльності морського коридору експорт його шляхами досяг 28 мільйонів тонн, з яких 19 мільйонів тонн становили зернові та олійні культури.
01 березня 2024, 12:08

Відома мережа магазинів повертається в Україну – ЗМІ

Мережа магазинів Zara готується до повторного відкриття своїх закладів в Україні, які вона закрила після початку повномасштабної війни, яку росія розв’язала понад два роки тому. За інформацією Inditex, іспанського власника Zara, планується відкриття магазинів вже на початку квітня.
29 лютого 2024, 17:40

Данія надасть Україні $1,45 млн допомоги на відновлення

Данський уряд виділяє грант у розмірі 1,45 мільйона доларів для допомоги з відновлення України. Про це повідомляє пресслужба уряду Данії у четвер, 29 лютого. Ці кошти будуть використані для співпраці між муніципалітетами Орхуса і Копенгагена та українськими містами Львовом, Києвом та Миколаєвом.
27 лютого 2024, 14:13

Надання €50 млрд допомоги Україні схвалено Європарламентом

Європарламент схвалив надання 50 млрд євро допомоги Україні. Повідомляється, що 536 євродепутатів проголосували «За», «проти» – 40 голосів. Також зазначено, що перша виплата має відбутися вже на наступному тижні. Нещодавно близько 20 європейських лідерів зустрілися у Парижі для обговорення посилення координації між союзниками та Україною.
23 лютого 2024, 12:36

13 пакет санкційних обмежень проти росій ухвалено в ЄС

Влада Європейського Союзу прийняла новий пакет санкцій проти росії на тлі наближення другої річниці початку повномасштабної загарбницької війни росії проти українського народу. Обмеження стосуються особистостей, що пов'язані з режимом путіна, а також тих, «хто несе відповідальність за продовження його незаконної, неспровокованої та невиправданої агресивної війни та тих, хто її суттєво підтримує».
20 лютого 2024, 17:32

Євросоюз надав €83 млн на гуманітарну допомогу Україні

Європейський союз надасть гуманітарну допомогу Україні та Молдові, загальна сума якої складає 83 мільйони євро. Більша частина цих коштів спрямована саме на підтримку України, повідомила Єврокомісія. Зазначається, що на цей час в Україні 14,6 млн осіб потребують гуманітарної допомоги. 75 мільйонів євро з загальної суми дозволять реалізувати низку гуманітарних проєктів у країні.
19 лютого 2024, 13:16

ПП «Ягодин - Дорогуськ»: поляки не пропускають гуманітарні грузи та паливо – Мінінфраструктури

На ранок 19 лютого польські перевізники продовжують блокувати шість пунктів пропуску. Найскладніша ситуація на ПП «Ягодин – Дорогуськ», де взагалі припинився рух вантажного транспорту. Про це повідомили в пресслужбі Мінінфраструктури. Водії вимушені чекати у понад 15-кілометровій черзі для порожніх авто на пункті пропуску «Нижанковичі – Мальховіце», де тимчасово була призупинена реєстрація до «єЧерги».
18 лютого 2024, 13:34

Передати Україні всю свою артилерію пообіцяла Данія

Прем'єр-міністрка Данії, Метте Фредріксен, на 7-му Українському ланчі в Мюнхені оголосила про намір передати Україні всю артилерію своєї країни. Вона підкреслила, що інші країни Європи також повинні передати Україні військове обладнання, яке зараз не використовується, оскільки воно дійсно необхідне прямо зараз. Фредріксен також попередила європейців, що не варто чекати на вирішення кризи з фінансуванням від США.
17 лютого 2024, 17:41

Естонія отримала від США конфісковані російські активи для допомоги Україні

Сполучені Штати вперше в історії передали конфісковані російські активи з метою підтримки України. Гроші у сумі 500 тисяч доларів будуть перераховані Естонії. Ці кошти були конфісковані у справі про мережу незаконних закупівель високоточних верстатів для військової промисловості росії. Це стало першою у своєму роді передачею грошей іноземному союзнику з метою допомоги Україні.
17 лютого 2024, 14:44

Поліцейські отримали пакет технічної допомоги від США для фіксації російських злочинів

Слідчі підрозділи МВС України отримали новий пакет технічної допомоги від Сполучених Штатів, що включає 66 автомобілів, 250 дронів, 9 систем 3D наземного лазерного сканування зі спеціальним програмним забезпеченням та ДНК-лабораторії. Ігор Клименко наголосив, що нова техніка допоможе швидко та ефективно виявляти та фіксувати всі злочини, які заподіяла росія.
16 лютого 2024, 19:41

Потужний пакет військової допомоги від Німеччини: бронетехніка, дрони, снаряди

Німеччина виділила Україні новий пакет військової допомоги. Про це свідчать публіковані відомості на сайті уряду ФРН у п’ятницю, 16 лютого. Зазначено, що українські військові отримали 18 бронетранспортерів, проте точної моделі техніки не вказано. Олаф Шольц також зробив анонс про виділення Україні потужного пакета військової допомоги на 1,1 млрд євро.
15 лютого 2024, 12:47

ЗМІ: Угорщина блокує 13 пакет санкцій проти росії

Затвердження 13-го пакету санкцій Євросоюзом проти росії було заблоковане Угорщиною. Згідно з повідомленням, на вчорашньому засіданні послів країн ЄС Угорщина виступила проти нового пакету санкцій, спрямованого проти понад 200 осіб та організацій із росії, Китаю та інших країн, що, ймовірно, підтримують кремль у військових діях.