Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини політики

18 березня 2024, 16:24

Посольство Великої Британії спростувало фейк про смерть короля Чарльза ІІІ

Новина про смерть британського короля Чарльза III, що миттєво була поширена у соцмережах, – є фейком. Про це офіційно повідомило посольство Великої Британії в Україні в понеділок, 18 березня. Цю фейкову інформацію про смерть британського короля Чарльза III, ймовірно, придумали та розтиражували російські пропагандистські ЗМІ. На офіційному інтернет-ресурсі королівської сім'ї такої новини не було.
18 березня 2024, 16:11

Зеленський провів чергову Ставку: оборонна інфраструктура та фронт

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якій обговорювалися питання стосовно ситуації на фронті, стану інфраструктури та будівництва оборонних рубежів. Про це повідомив глава держави у своєму каналі в Telegram в понеділок, 18 березня. Крім того, президент заслухав доповіді про виконання раніше прийнятих рішень Ставки.
16 березня 2024, 14:03

Авто з російськими номерами заборонено відсьогодні у Фінляндії

Згідно з повідомленням Ilta-Sanomat, з 16 березня введено обмеження на використання автомобілів із російськими номерами в Фінляндії без спеціального дозволу. Фінська митна служба зазначила, що тепер такі автомобілі можуть підлягати оподаткуванню, обкладатись митним збором та ПДВ й повинні будуть виїхати за межі Європейського союзу.
16 березня 2024, 13:17

Так звані «вибори» на ТОТ рішуче засудили понад 50 країн

Понад п'ятдесят країн-членів ООН висловили засудження так званих «виборів» президента рф, які організовує росія на окупованих українських територіях. Про це повідомляється з посиланням на постійне представництво України при ООН. Серед підписантів спільної заяви — Європейський союз і 55 країн, включаючи США, Аргентину, Австралію, Грузію, Японію, Молдову, Південну Корею, Велику Британію, Уругвай.
15 березня 2024, 20:13

Шольц та Макрон пообіцяли більше зброї для України

Прибутки, отримані від заморожених російських активів в Європі, будуть використані на закупівлю боєприпасів для України. Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час пресконференції у Берліні разом із президентом Франції Еммануелем Макроном та прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Шольц також повідомив, що три країни домовилися про ще більш інтенсивнішу співпрацю у військовій підтримці України.
13 березня 2024, 21:13

Постійні представники країн Євросоюзу схвалили 5 млрд євро на зброю для України

Постійні представники країн Євросоюзу затвердили план збільшення фінансування Європейського фонду миру на 5 млрд євро, який використовується для фінансування постачання озброєння для України. Також відзначено, що Євросоюз й надалі рішуче налаштований продовжувати активну підтримку України та «гарантувати, що країна отримає необхідну військову техніку для свого захисту».
12 березня 2024, 20:26

Новий пакет допомоги від США: Україна ще отримає ракети ATACMS – ЗМІ

Україна отримає далекобійні ракети ATACMS в межах нового пакету військової допомоги від Сполучених Штатів. Пентагон зміг використати заощадження від попереднього армійського контракту на зброю для України, що забезпечить тимчасове рішення по вкрай необхідному та своєчасному забезпеченню ЗСУ.
12 березня 2024, 14:18

Олексій Малеванець: «Бізнес та ветерани сформували спільне бачення на державну ветеранську політику»

З початку повномасштабного вторгнення багато підприємців стали на захист Батьківщини, тому тема ветеранської політики дуже близька цій категорії громадян. Конгрес ветеранських і бізнес-об’єднань є одним із важливих кроків на шляху до об’єднання підприємців та ветеранів навколо формування спільного бачення розвитку нашої держави, формування і реалізації державної політики у сфері обороноздатності України та соціального захисту ветеранів війни.
11 березня 2024, 17:53

НАТО стало більше, а путін зазнав стратегічного провалу – Столтенберг

Політика російського президента путіна зазнала стратегічного провалу, оскільки з початку його війни проти України до НАТО приєдналися дві країни, а українська держава стала ближчою до членства в Альянсі, ніж будь-коли раніше. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у понеділок, 11 березня.
11 березня 2024, 12:43

Президент Франції Макрон в третій раз відкладає візит до України – ЗМІ

Президент Франції Еммануель Макрон вже тричі переносив свій візит до України, але зараз планує відвідати країну у «найближчі тижні». У лютому Макрон мав намір підписати двосторонню безпекову угоду з президентом України Володимиром Зеленським, але поїздку відклали. Друга дата була запланована на початок березня. Потім вона була перенесена на кінець цього тижня, але зрештою строки знову змістились.
08 березня 2024, 13:47

Прем’єр-міністр Чехії повідомив, що зібрано гроші для закупки першої партії з 300 тисяч артснарядів для України

Чехія та її партнери зібрали кошти для закупівлі першої партії з 300 тисяч артилерійських снарядів для України, заявив прем'єр Чехії Петр Фіала. Він також повідомив, що Чехія продовжує шукати партнерів для подальшої підтримки України в боротьбі проти російського агресора.
07 березня 2024, 17:37

Макрон відмінив «червоні лінії» у підтримці України Францією

Президент Франції Еммануель Макрон провів зустріч з лідерами парламентських партій, під час якої розповів їм про те, як він бачить подальшу підтримку України та підкреслив, що Франція не має більше наміру встановлювати «жодні обмеження» та «жодні червоні лінії» щодо своєї підтримки України. Також Макрон попередньо висловлювався, що союзникам України настав час діяти.
07 березня 2024, 17:12

Швеція – новий член НАТО, тепер офіційно

Швеція офіційно приєдналася до Північноатлантичного альянсу та стала його 32-м членом. Цю інформацію підтверджує відповідний протокол, який був опублікований на сайті Держдепу США у четвер, 7 березня.
06 березня 2024, 17:53

Зеленський та голова уряду Греції вшанували пам’ять загиблих унаслідок влучання дрона рф у житловий будинок в Одесі

Під час робочого візиту до Одеської області Президент України Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс вшанували пам'ять жителів Одеси, загиблих у результаті атаки російського безпілотника типу "Шахед" у житлову дев’ятиповерхівку.
06 березня 2024, 17:33

Зеленський прокоментував російський ракетний удар по Одесі

У момент зустрічі президента України Володимира Зеленського з главою уряду Греції Кіріакосом Міцотакісом в Одесі, місто було обстріляне ракетами з боку російських загарбників, що призвело до жертв та поранених серед мирного населення. Про це Зеленський повідомив на пресконференції 6 березня. Кіріакос Міцотакіс, у свою чергу, підтвердив, що перебував у порту разом із Зеленським, коли сталася атака.
01 березня 2024, 18:39

Україна та Нідерланди підписали десятирічну безпекову угоду

Президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте уклали двосторонню угоду щодо співпраці у сфері безпеки. Підписання документа відбувалось у Харкові. Угодою передбачено виділення 2 мільярдів євро військової допомоги від Нідерландів у поточному році та надання оборонної підтримки протягом наступних 10 років.
29 лютого 2024, 17:13

В Європарламенті ухвалено резолюцію на підтримку України

Європарламент прийняв резолюцію, в якій висловив необхідність стійкої підтримки Європейським Союзом України після двох років повномасштабної війни. Європейські депутати знову засудили російську війну проти України, а також залучення до неї білоруського режиму. Вони висунули вимогу до росії та її поплічників негайно зупинити бойові дії та вивести всі свої окупаційні сили та військову техніку з усієї території України.
28 лютого 2024, 16:44

Сепаратисти невизнаного «придністров’я» звернулись за «допомогою» до росії - ЗМІ

«Влада» незаконної «придністровської республіки» офіційно звернулася до російської федерації «за допомогою». Таке рішення було прийняте з’їздом «депутатів усіх рівнів» у середу, 28 лютого. Причиною цього звернення депутати «придністров’я» вказують «економічну блокаду з боку Молдови».
28 лютого 2024, 12:57

Президент України завітав до Албанії, де візьме участь у саміті

Володимир Зеленський поділився своєю програмою робочого візиту до Албанії. Президент України планує зустрітися з прем'єр-міністром Еді Рамою та взяти участь у другому саміті «Україна – Південно-Східна Європа». З прем’єр-міністром Албанії Еді Рамою та його командою українська делегація проведе переговори щодо політичної та оборонної співпраці, підтримки Формули миру Зеленського та роботи над безпековими угодами.
27 лютого 2024, 17:18

Президент України прибув з візитом до Саудівської Аравії

Президент України Володимир Зеленський здійснив візит до Саудівської Аравії, повідомлення про що з'явилося у його каналі в Telegram у вівторок, 27 лютого. Президент зазначив, що головною темою переговорів буде Формула миру, та планується обговорення питання повернення полонених і депортованих осіб.