Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Суспільні новини

18 березня 2024, 17:42

Ще один чоловік загинув на Закарпатті у річці Тиса при спробі втекти з України

На Закарпатті в річці Тиса прикордонні служби виявили тіло загиблого чоловіка. Вчора наші прикордонники відділу Тячів Мукачівського загону отримали повідомлення від своїх румунських колег про виявлення тіла людини у річці Тиса. Згідно з наданою інформацією, загиблий ідентифікований як 33-річний громадянин України, що мешкав у місті Харків.
18 березня 2024, 12:31

Закарпатський ОТЦК заперечує побиття та доведення до самогубства хлопця, припускаючи, що наругу над собою здійснив сам

У Закарпатському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки заперечують причетність до побиття 28-річного Євгена Хабарова, але підтвердили його спробу суїциду.
17 березня 2024, 12:09

У віці 73 роки помер український політик Геннадій Москаль

У віці 73 років пішов із життя український політик, колишній голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль.
16 березня 2024, 20:08

В Україні є села, де через мобілізацію не залишилось чоловіків – ЗМІ

В Україні з’являються населені пункти, де практично не залишилось чоловіків через мобілізацію, повідомляє The Washington Post у своєму матеріалі про село Маків Хмельницької області. Ті, хто залишився, побоюються, що їх призвуть будь-якої хвилини. Їхні сусіди вже перебувають за сотні миль на схід у траншеях на лінії фронту. Декого було вбито або поранено., а хтось втік через кордон до сусідніх держав.
16 березня 2024, 17:21

Завершено розбір завалів житлової багатоповерхівки у Сумах після атаки російського БпЛА

Вдень у суботу, 16 березня, рятувальні служби завершили аварійно-пошукові роботи в Сумах, на місці 5-поверхівки, до якої потрапив російський безпілотник типу "шахед" 13 березня. Тіло дівчини, мешканки п'ятого поверху, не знайшли. Про це повідомив прессекретар ДСНС Сумщини.
16 березня 2024, 16:58

В ТЦК на Закарпатті чоловік намагався скоїти самогубство

У Хустському РТЦК та СП здійснюють службову перевірку внаслідок повідомлення про можливу спробу самогубства цивільної людини. Згідно з відомством, 13 березня прикордонники затримали чоловіка при спробі незаконного перетину кордону. Представники Державної прикордонної служби доставили людину до РТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних. Версія дівчини чоловіка кардинально відрізняється.
16 березня 2024, 12:22

Мету ударів по російських НПЗ пояснили в ГУР

Удари по нафтобазах на росії суттєво впливають на постачання паливно-мастильних матеріалів російським окупаційним військам в Україні. Про це заявив Андрій Юсов, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР).
15 березня 2024, 13:06

Вдалося повернути ще сто тіл полеглих Захисників України

Тіла ста загиблих Захисників України повернуті на підконтрольну територію в рамках чергового репатріаційного заходу. Про це повідомили з Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у п'ятницю, 15 березня. Також зазначено, що процес репатріації тіл був організований за участю Об'єднаного центру при СБУ, МВС, ЗСУ, ДСНС, а також за сприяння Міжнародного комітету Червоного Хреста.
14 березня 2024, 17:56

Шановні мешканці Луганщини! Запрошуємо Вас отримати ваучер та безкоштовно здобути нову професію

Луганський обласний центр зайнятості запрошує Вас скористатися можливістю отримати ваучер та безкоштовно здобути нову професію або спеціальність. На Ваш вибір 79 професій та 45 спеціальностей. Обирайте те, що цікавить саме Вас та звертайтеся до нас за вказаними номерами телефону, онлайн на порталі Луганського ОЦЗ або в соцмережах та месенджерах Вайбер або Телеграм.
14 березня 2024, 14:54

TikTok отримав штраф на 10 млн євро від італійського регулятора

Італійський регулятор AGCM наклав штраф у розмірі 10 млн євро на застосунок TikTok через недостатні заходи захисту неповнолітніх від шкідливого контенту. Повідомляється про штрафування трьох відділів TikTok за недостатню перевірку контенту платформи на те, чи не є він небезпечним для неповнолітніх користувачів застосунку.
14 березня 2024, 14:36

На підконтрольну Україні територію вдалось повернути ще трьох дітей з російської окупації

З тимчасово захопленої росіянами території Херсонської області вдалося евакуювати ще трьох дітей. Під час перебування в окупації їх змушували ходити до російської школи, а родина через постійний тиск практично не виходила з дому. Голова Херсонської обласної військової адміністрації, повідомив про це в Telegram у четвер, 14 березня.
14 березня 2024, 12:42

У Сумах було оголошено дводенну жалобу, пошуково-рятувальна операція триває

У Сумах 14 березня оголошено день жалоби за жертвами ракетного удару, який стався 12 березня внаслідок дій російських окупантів. Завали ще розбирають. Про це повідомив голова Сумської ДВА. Наразі у лікарні перебувають 4 постраждалих (двоє у тяжкому стані, двоє — середньої тяжкості), амбулаторно лікуються 8 осіб. Роботи на місці відновлення після удару безпілотника розпочалися з 6:00 ранку.
13 березня 2024, 19:07

Окупаційні російські війська скинули авіабомбу на Вовчанськ, під завалами житлового будинку можуть бути люди

Російські війська в середу, 13 березня, здійснили чергову атаку на Вовчанськ у Харківській області. Зазначено, що від ворожого удару житловий будинок отримав пошкодження, під завалами можуть заходитись люди. Про це повідомила поліція Харківської області.
13 березня 2024, 14:52

До п’яти людей зросла кількість жертв російського удару по Кривому рогу

Кількість загиблих в результаті вчорашньої ракетної атаки російських військ на Кривий Ріг у Дніпропетровській області зросла до п'яти людей.14 березня оголошено днем жалоби в Кривому Розі через загиблих внаслідок терористичної атаки з боку росії.
13 березня 2024, 14:18

Скільки людей ще планують мобілізувати в Україні за новим законом – ЗМІ

За новим законом про мобілізацію, який буде винесений на голосування у Верховній Раді 31 березня, Україна планує замінити 330 тисяч військових, які перебувають на фронті вже протягом двох років. Міністерство оборони стверджує, що 330 тисяч осіб будуть призвані для заміщення військових на фронті, яким потрібна ротація. Про це повідомила газета Financial Times з посиланням на Міноборони України.
12 березня 2024, 16:46

Фермери польщі повністю перекрили рух транспортних засобів з України на чотирьох напрямках

Польські фермери на кордоні вночі повністю заблокували рух вантажівок з України на чотирьох напрямках, повідомив представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. Польські фермери обмежують кількість транспортних засобів, які можуть в'їжджати з Польщі до України через пункти пропуску "Ягодин" та "Шегині". Упродовж останньої доби було дозволено проїхати лише 50 та 30 автівкам відповідно.
12 березня 2024, 14:30

Створення альтернативної реальності – головна мета російської пропаганди на тимчасово окупованих територіях

На сьогодні мешканців окупованих територій, які вимушено покинули свої домівки, налічується понад 4,5 млн осіб. Продовжують мешкати на окупованих територіях 6,7 млн. українців. Причому, на окупованих територіях залишилося багато людей похилого віку, які в силу різних причин не змогли виїхати. Лише це вже свідчить про відсутність масової підтримки населенням окупації окремих регіонів України. Але ситуація набагато гірша, ніж можна уявити, якщо не знати, що в дійсності відбувається на окупованих територіях.
11 березня 2024, 18:28

Ще п’ятьох дітей із сім’ями вдалося повернути до України з тимчасово окупованих території

З тимчасово окупованих територій на підконтрольну Україні частину вдалося повернути сім’ї з п’ятьма дітьми та 18-річну сироту. Про це повідомив голова Херсонської обласної державної адміністрації. Зі слів голови ОВА, наймолодшій дитині всього 2 роки. Він також зазначив, що нині як діти, так і дорослі перебувають у безпеці та отримують допомогу від психологів та лікарів.
11 березня 2024, 17:30

На польському-українському кордоні почали зупиняти пасажирські автобуси

Повідомлено, що польські протестувальники разом із поліцією затримують автобуси, які перетинають кордон між Україною та Польщею. Віцепрем'єр та міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков висловив своє занепокоєння з цього приводу. Ці заходи щодо українських громадян він вважає неприйнятними.
09 березня 2024, 14:51

Часів Яр знову під обстрілом російських окупантів, загинула людина

Вранці 9 березня місто Часів Яр на Донеччині знову потрапило під обстріли ворожої артилерії. У результаті цих атак загинув 46-річний мирний житель. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації (ОВА). Також в результаті обстрілів постраждали дві багатоповерхівки в місті.