Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка

Новини влади

18 березня 2024, 13:52

Кабінет міністрів України додатково виділив мільярди на дрони

Кабінет міністрів України затвердив виділення додаткових 5 мільярдів гривень для потреб Сил безпеки й оборони, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він наголосив, що кожна гривня, яка надходить у держбюджет у вигляді податків, буде використовуватися на зміцнення обороноздатності України, а виділені кошти будуть спрямовані на придбання дронів, необхідних для наших захисників на передовій.
17 березня 2024, 18:42

ГУР спростувало російські фейки про збитий український гелікоптер Black Hawk

У пресслужбі Головного управління розвідки (ГУР МО) було спростовано фейкове повідомлення російських пропагандистів щодо збитого гелікоптера Black Hawk, що належить Українській армії. Усі борти "Black Hawk" Головного управління розвідки Міністерства оборони України знаходяться у відмінному робочому стані; їх екіпажі продовжують виконувати бойові та спеціальні завдання.
16 березня 2024, 20:30

Юрій Ігнат пішов з посади спікера Повітряних Сил ЗСУ

Полковник Юрій Ігнат пішов з посади спікера Повітряних Сил ЗСУ, повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук. За його словами, полковник Ігнат залишатиметься у складі Повітряних Сил і працюватиме на іншому напрямку не менш успішно.
16 березня 2024, 12:22

Мету ударів по російських НПЗ пояснили в ГУР

Удари по нафтобазах на росії суттєво впливають на постачання паливно-мастильних матеріалів російським окупаційним військам в Україні. Про це заявив Андрій Юсов, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР).
15 березня 2024, 14:17

Значно зросла кількість загиблих та поранених в Одесі від російського удару, завтра оголошено день жалоби

Внаслідок російських ударів по Одесі в п'ятницю, 15 березня, загинуло чотирнадцять людей, серед яких місцеві жителі, медик та рятувальник. Ще 46 людей, в тому числі семеро співробітників ДСНС, отримали поранення. Постраждалим надається вся необхідна допомога. Всі відповідні служби ліквідовують наслідки ворожої атаки.
13 березня 2024, 14:15

Олексій Кузнєцов: «Важливо посилювати оборону України на всіх напрямках!»

Народний депутат України, голова Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Кузнєцов із робочим візитом відвідав Сумську та Запорізьку області, де разом із колегами-парламентарями фракції «Слуга Народу» побував у місцях зведення фортифікаційних споруд.
12 березня 2024, 13:14

Закон про «Про доброчесне лобіювання» підписано президентом України

Президент України Володимир Зеленський офіційно підписав закон №10337 «Про доброчесне лобіювання», про що стало відомо з інформації на сайті Верховної Ради у вівторок, 12 березня. У картці документа було зазначено, що цей закон повернувся сьогодні з підписом глави держави. Цим документом визначено термінологію у сфері лобіювання, права та обов'язки суб'єктів лобіювання, методи впливу, правила етичної поведінки суб'єктів лобіювання.
08 березня 2024, 19:49

Візит до Туреччини: Президент України присвоїв назву корвету ВМС України

Президент України Володимир Зеленський дав назву новому корвету, який будується у Туреччині для України. Згідно з наказом №150/2024, корвет класу "Ada" Військово-Морських Сил Збройних Сил України отримав ім'я гетьмана Івана Виговського.
08 березня 2024, 16:27

Зеленський прибув до Туреччини з офіційним візитом

Літак українського лідера приземлився в аеропорту імені Ататюрка у Стамбулі, де він має намір провести переговори з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Зустріч між лідерами буде присвячена обговоренню ходу повномасштабної війни між Україною та росією. Планується також детально розглянути ситуацію стосовно продовження угоди про зерновий коридор та пошук можливостей для довгострокового миру в регіоні.
07 березня 2024, 20:03

Зеленський призначив Залужного послом у Британії

Президент Володимир Зеленський затвердив кандидатуру Валерія Залужного на посаду посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, повідомлення про це надійшло від пресслужби Міністерства закордонних справ у четвер, 7 березня. МЗС України вже звернулося до британської сторони з відповідним запитом на затвердження.
06 березня 2024, 17:53

Зеленський та голова уряду Греції вшанували пам’ять загиблих унаслідок влучання дрона рф у житловий будинок в Одесі

Під час робочого візиту до Одеської області Президент України Володимир Зеленський та Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс вшанували пам'ять жителів Одеси, загиблих у результаті атаки російського безпілотника типу "Шахед" у житлову дев’ятиповерхівку.
06 березня 2024, 12:20

В ГУР повідомили нові подробиці про втрати росіян на знищеному кораблі «сєрґєй котов»

В результаті знищення російського патрульного корабля «сєрґєй котов» було вбито і поранено десятки членів його екіпажу. Про це заявило Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України. При цьому безповоротні втрати серед особового складу ворожого судна, як і раніше оцінюються у сім моряків. Інформація щодо втрат росіян й надалі уточнюється.
05 березня 2024, 16:47

В ГУР порахували знищених російських моряків на потопленому кораблі окупантів «сєрґєй котов»

На затонулому російському патрульному кораблі «сєрґєй котов» знищено принаймні сімох російських моряків. Також було відзначено, що ще 52 члени екіпажу, які перебували на кораблі, можливо, змогли врятуватися та їм, поки що, пощастило.
05 березня 2024, 12:55

В ГУР розповіли про екіпаж знищеного російського корабля «сєрґєй котов»

Українська розвідка активно працює над встановленням інформації щодо долі екіпажу знищеного та потопленого патрульного корабля чорноморського флоту рф «сєрґєй котов». Інформацію про загиблих та поранених підтвердив представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, Андрій Юсов.
04 березня 2024, 20:11

Президент України призначив нового командувача Силами підтримки ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський затвердив нового командувача Сил підтримки Збройних Сил України. На цю посаду було призначено бригадного генерала Олександра Яковця. Одночасно з цим рішенням глава держави звільнив Дмитра Герегу з посади командувача Сил підтримки. Раніше, 11 лютого, були призначені нові командувачі для різних підрозділів Збройних Сил України.
04 березня 2024, 13:00

ГУР: Виведено з ладу логістичний шлях російських окупантів в Самарській області

Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України повідомило про вибух та виведення з ладу залізничного мосту в Самарській області, що призвело до паралізації руху переправою, якою російські окупанти перевозили боєприпаси та військову техніку.
04 березня 2024, 12:26

Кіберфахівці ГУР МО зламали сервери міноборони на росії

Хакери з Головного управління розвідки (ГУР) запустили потужну DDoS-атаку на сервери міністерства оборони росії, отримавши доступ до різних видів інформації, включаючи секретні дані. За даними розвідників, українська спецслужба володіє програмним забезпеченням для захисту і шифрування, яке використовувалося російським міністерством оборони, а також доступом до секретної службової документації.
02 березня 2024, 16:26

Олексій Малеванець: «Активно долучатимуся до розбудови Луганщини»

Секретар Луганської обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Олексій Малеванець узяв участь в обговоренні результатів дослідження щодо комунікації органів влади Луганщини та Донеччини з громадськістю, використання інструментів локальної демократії та перспективи їх використання в повоєнний період. Захід організовано громадською організацією «Громадська ініціатива Луганщини".
02 березня 2024, 13:57

Сирський заявив про кадрові зміни в окремих бойових бригадах

Відбулись зміни в керівництві окремих бойових бригад в ЗСУ, що мають на меті підвищення ефективності захисту та збереження життів військовослужбовців. Сирський відзначає, що різниця в успішності бригад полягає у рівні підготовки командира, його досвіді, а також вмінні приймати обґрунтовані рішення. Головнокомандувач ЗСУ продовжує працювати на східному фронті.
01 березня 2024, 12:30

Офіційних даних щодо падіння Іл-76 росією не передавалось – Лубінець

Уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що росія досі не надала жодних офіційних даних щодо падіння Іл-76 у Бєлгородській області 24 січня. Він підкреслив, що російська сторона не надала офіційні списки, не підтвердила факт, та не дозволила міжнародним організаціям отримати доступ до місця падіння російського військового літака.