Швейцарія оголосила про виділення нового пакету допомоги для України понад 100 млн євро. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Економіка
25 листопада 2023, 17:25

Швейцарія оголосила про виділення нового пакету допомоги для України понад 100 млн євро

Швейцарія оголосила про виділення нового пакету допомоги для України, що становить понад 100 млн євро. Про це президент країни Алан Берсе повідомив під час спільної пресконференції з президентами України, Латвії та премʼєр-міністром Литви у суботу, 25 листопада.

📢«Ми за пріоритет вважаємо гуманітарне розмінування в Україні, а це має безпосередньо вплив на покращення продовольчої безпеки. Ми ухвали рішення виділити додатковий пакет на 100 мільйонів швейцарських франків (трохи більше, ніж 103 млн євро)», - заявив він.

За словами Берсе, ці кошти будуть спрямовані упродовж наступних кількох років.

📢«Це дозволить підвищити нашу участь у вирішенні аспектів розмінування і постачанні продуктів, а також сприятиме експорту зернових з України», - підкреслив він.

📅Нагадаємо, до Києва у суботу, 25 листопада, прибув президент Швейцарії. У столиці України він мав взяти участь у міжнародному саміті з питань продовольчої безпеки. Також запланована зустріч з Володимиром Зеленським.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: