Бої за Бахмут: військовий експерт оцінив перспективи російських окупантів. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Регіональні
30 листопада 2022, 07:33

Бої за Бахмут: військовий експерт оцінив перспективи російських окупантів

За словами Згурця, незважаючи на всі складнощі, Бахмут буде утримано.

Довкола Бахмута Донецької області триває типова війна на виснаження. Значні сили та ресурси витрачаються з обох сторін – як в українських сил для оборони, так і в окупантів для нападу.

Військовий експерт та директор Defense Express Сергій Згурець у своїй колонці для "Еспресо" написав, що для окупантів підійти до околиць Бахмута чи навіть оточити місто – це єдиний шанс роздути тактичний успіх хоча б до якоїсь перемоги. Він наголосив, що просування бодай на 100 чи 500 метрів можна подавати, як перемогу на російських пропагандистських каналах, оскільки на всіх інших напрямках у ворога системні стратегічні поразки.

"До речі, у московитів за останню добу вже почали називати безліч містечок на південь від Бахмута, де начебто відбулося захоплення цих населених пунктів вагнерівцями. Вони говорять про Курдюмівку, і про Кліщіївку, і Андріївку, і Зеленопілля, але якщо зважити на повідомлення Генштабу України, то можна сказати, що після неймовірних втрат, ворог має обмежений тактичний успіх, хіба що у селищі Озерянівка. Але це позиційна війна, і в цій зоні за шість місяців ситуація нагадує "гойдалки", коли противник зупиняється, його накриває вогнем, і він зазнає втрат. А потім ми відбиваємо назад позиції, де ворог просунувся на нашу територію. Думаю, що так буде й далі", – зазначив експерт.

За словами Згурця, незважаючи на всі складнощі, Бахмут буде утримано.

"Особливо, якщо з боку українських сил будуть застосовані наземні резерви та артилерія, адже все це буде незайвим для наших бійців, які утримують Бахмут і лінію оборони навколо нього", – резюмував експерт.


Ірта-fax
+Поширити: