Як відновлюватимуть зруйновані українські міста, зокрема на Луганщині.. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство / Події / Регіональні
18 грудня 2022, 19:00

Як відновлюватимуть зруйновані українські міста, зокрема на Луганщині.

Польща готує закон, який передбачає гарантування страхування ризиків для своїх інвесторів: підприємства, як державних, комунальних так й приватних. Про це нашим журналістам у столиці розповіла віце-прем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що польська держава, в разі якщо їх інвестор заходить на територію України та вкладає інвестиції у певний регіон гарантує компенсацію, у випадку якщо настануть небажані наслідки.

«Вони готові застрахувати ризики для таких підприємств та таких міст, які будуть вкладати, інвестувати в Україну під розвиток. Тобто це не лише компанії з відбудови (ред.). Вони кажуть, що розуміють, що це теж бізнес. А це дуже важливо, щоб бізнес відчував, що тут є потенціал. А він є! Тут величезний потенціал», - зазначає Верещук.

Вона також уточнила, що відновлення українських міст займе різний проміжок часу та буде залежати, в першу чергу, від їх деокупації, а також безпекової ситуації тобто українські військові спершу мають відтіснити ворога на безпечну для відновлення території дистанцію.

«Якщо ми говоримо про Київщину, яка була у окупації 2,5 місяці, то це одна справа. Коли ми говоримо про Херсонщину, це інша. На Харківщині 90% руйнувань. Те саме й Луганщина та Донеччина. Все залежить від характеру та масштабу (ред.)», - додала Верещук.

Міністерка також підкреслила, що наразі український уряд звертається до міжнародних партнерів та урядів інших країн, з проханням зробити подібні до Польщі страхові гарантії для своїх інвесторів, для міст, які вкладатимуть кошти у розбудову України. На її думку, якщо це зробити, розпочнеться бум інвестицій, які надходитимуть у нашу державу для відновлення зруйнованих російськими окупантами міст.


Ірта-fax
+Поширити: