Володимир Московченко провів майстер клас для студентів релокованої Луганської державної академії культури і мистецтв. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Культура / Регіональні
11 травня 2023, 19:00

Володимир Московченко провів майстер клас для студентів релокованої Луганської державної академії культури і мистецтв

11 травня у столиці пройшов майстер клас з майстерності актора. Проводив його театральний педагог, відомий на всю Луганщину режисер, драматург, заслужений діяч мистецтв України - Володимир Московченко.

Захід проводився для студентів релокованої з тимчасово окупованої Луганщини у Київ Луганської державної академії культури і мистецтв та інших закладів.

«Ми хочемо запустити цикл таких майстер класів. Плануємо проводити їх кожен семестр у рамках навчання. Планується, що це будуть майстер класи, як викладачів інших мистецьких закладів, так й майстер класи працівників культури і мистецтва», - повідомив директор Фахового коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв Сергій Плуталов.

В свою чергу Володимир Московченко зазначив, що під час своєї викладацької роботи він завжди звертає увагу початківців на елементи акторської майстерності. Саме тому він завжди працює на найпростіших вправах, перевага яких полягає у тому, що до них викладач може додавати будь-які надбудови, ускладнювати до максимуму, адже вони формують акторську органіку, розвивають уміння бути уважним, дієвим, зосередженим та працювати в ритмі.

«Для мене дуже важливо, щоб вони не пропустили оці перші кроки, які треба робити у своєму фаху. Якщо вони (студенти ред.) одразу починають грати великі складні ролі – вони пропускають у своїй підготовці ці малесенькі але такі потрібні елементи, без яких набирається купа штампів та непотрібних й зайвих абсолютно елементів. А вони перешкоджають тому органічному й доцільному існуванню актора», - підкреслив Володимир Московченко.

Під час спілкування студентів з журналістами «Ірта-fax», здобувачі освіти позитивно оцінили проведений майстер клас.

Наша команда анонсує незабаром вихід матеріалу про релокацію закладів фахової передвищої освіти Луганської області. Зокрема, у наступному матеріалі ми вам розкажемо про позитивний досвід двічі переміщеного з окупованої Луганщини Фахового коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв.


Ірта-fax
+Поширити: