Влада повернула в Україні довоєнні податки. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
26 липня 2023, 20:17

Влада повернула в Україні довоєнні податки

Президент України Володимир Зеленський 26 липня підписав законопроєкт, який передбачає скасування єдиного податку зі ставкою 2% та часткове зняття мораторію на перевірки бізнесу. Цю новину офіційно оголосив голова податкового комітету Верховної Ради, Данило Гетманцев, у своєму Telegram каналі, повідомляючи: "Законопроєкт 8401 став законом. Користуйтеся".

Важливо зазначити, що прийняття цього закону було умовою, передбаченою угодою з Міжнародним валютним фондом.

Згідно з ухваленим законопроєктом, з 1 серпня в Україні будуть скасовані:

  • спеціальний режим єдиного податку зі ставкою 2% від суми доходу;
  • право на звільнення ФОП першої та другої груп від сплати єдиного податку (крім прифронтових територій).

Тепер платник матиме можливість подати заяву про відмову від застосування 2% єдиного податку і вказати, на яку систему оподаткування він бажає перейти. У разі, якщо така заява не буде подана, або якщо платник не вкаже бажану систему в заяві, його автоматично переведуть на систему оподаткування, на якій він перебував до обрання 2% єдиного податку.

Додатково, законопроєкт передбачає:

  • часткове відновлення документальних перевірок, які стосуватимуться підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг;
  • відновлення штрафів за порушення податкового законодавства та порядку використання касових апаратів (РРО/ПРРО) з 1 жовтня. Важливо зазначити, що розмір штрафних санкцій буде зменшений (з 100% і 150% вартості товару до 25% і 50% відповідно), якщо бізнес не використовуватиме РРО до закінчення воєнного стану, але не довше 1 серпня 2025 року.

irta-fax
+Поширити: