Грузія обмежує експорт та реекспорт американських автомобілів на росію. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Економіка
02 серпня 2023, 22:29

Грузія обмежує експорт та реекспорт американських автомобілів на росію

Грузія прийняла рішення про запровадження обмежень на експорт та реекспорт американських автомобілів на росію з 1 серпня. Цю інформацію повідомило ресурс «Эхо Кавказа».

Згідно з даними Служби доходів Міністерства фінансів Грузії, з 26 вересня також будуть діяти обмеження на експорт та реекспорт автомобілів на росію, які були імпортовані з країн Євросоюзу, відповідно до 11-го санкційного пакету ЄС.

Відповідно до міжнародних санкцій, на росію заборонено ввозити автомобілі з об'ємом двигуна понад 1900 кубічних сантиметрів (1,9 літра), а також усі електричні та гібридні автомобілі. Така заборона на експорт і реекспорт автомобілів також поширюється на Білорусь.

Міністр економіки Грузії, Леван Давіташвілі, припускав раніше, що реекспорт автомобілів на росію ймовірно не буде припинений, оскільки він є важливим джерелом доходу для країни. Легкові автомобілі стали третім за величиною експортним товаром Грузії в торгівлі з росією.

За перші шість місяців 2023 року через Грузію на росію було експортовано автомобілів на суму 53 мільйони доларів, при зростанні експорту на 274%. Середня вартість автомобіля, що поставлялась, - становила 14 тисяч доларів.

У владі Грузії заявили, що країна повністю дотримується міжнародних санкцій, проте не має наміру вводити двосторонні санкції щодо росії, оскільки це не відповідає інтересам країни.


Джерело: "Эхо Кавказа"
+Поширити: