У МЗС Індії назвали причину, через яку Україну не запросили на саміт G20. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
16 серпня 2023, 22:17

У МЗС Індії назвали причину, через яку Україну не запросили на саміт G20

Міністр закордонних справ Індії, Субраманіям Джайшанкар, підтвердив, що запрошення на майбутній саміт G20 у Нью-Делі не було надіслано Україні.

Він зазначив, що таке рішення було прийнято відповідно до специфікацій самого саміту G20, який фокусується на економічних питаннях, зокрема зростанні та розвитку груп країн і окремих держав. Джайшанкар висловив думку, що врегулювання війн та конфліктів є справою для Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй.

Він також наголосив, що відносини між Індією та Україною залишаються важливими та міцними в різних сферах. Прем'єр-міністр Індії, Нарендра Моді, раніше мав зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, що підтримує співпрацю між двома країнами.

Варто зазначити, що саміт G20 запланований на 9-10 вересня, і серед запрошених постійних членів є також путін. Крім того, на саміт у Нью-Делі були запрошені представники країн-гостей, зокрема Бангладешу, Єгипту, Маврикія, Нідерландів, Нігерії, Оману, Сінгапуру, Іспанії та Об'єднаних Арабських Еміратів.

Слід згадати, що під час попереднього саміту G20, який відбувся в Індонезії, президент України Володимир Зеленський брав участь віртуально та представив свій план "Формула миру".


Irta-fax
+Поширити: