Зеленський прибув із робочим візитом до Швеції. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
19 серпня 2023, 13:17

Зеленський прибув із робочим візитом до Швеції

Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Швеції, під час якого планує провести важливі зустрічі. Цю інформацію глава держави опублікував у своєму каналі в месенджері Telegram.

Зеленський прибув до Швеції разом з першою леді України. У планах президента — зустрічі з прем'єр-міністром Ульфом Крістерссоном, королем Карлом XVI та королевою Сільвією, спікером Андреасом Норленом та лідерами парламентських партій.

"Масштабні українсько-шведські переговори. Висловлю особисту вдячність Швеції за її підтримку в нашій боротьбі за свободу та незалежність", - зазначив президент.

Головна мета поїздки, як наголосив глава держави, полягає в посиленні позицій української армії як на землі, — так і в повітрі, розвитку двосторонньої співпраці, включаючи оборонно-промисловий комплекс, європейську інтеграцію України та забезпечення спільної безпеки у євроатлантичному регіоні.

"Ми висловлюємо повну підтримку Швеції на її шляху до НАТО. Переконані, що разом ми гарантуємо стабільний мир в балто-чорноморсько-азовському регіоні", - додав Зеленський.

Швеція від самого початку конфлікту надає підтримку Україні. Наприклад, весною влада Швеції прийняла рішення передати Україні 8 самохідних артилерійських установок "Archer". Крім цього, шведська сторона буде навчати українських військових використовувати ці установки, а також планується створити логістичний центр поблизу України для обслуговування та ремонту техніки.


Джерело: "Президент України"
+Поширити: