Папа Римський Франциск виправдовувався за «велику матінку росію». Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Суспільство
04 вересня 2023, 20:26

Папа Римський Франциск виправдовувався за «велику матінку росію»

Папа Римський Франциск надав пояснення стосовно своїх нещодавніх слів про "велику матінку росію", заявивши, що вони не мали політичного підтексту. З цим виступом Папи ознайомило агентство Reuters.

Під час бесіди з журналістами Папа Франциск визнав, що його минулі коментарі були "погано сформульовані". Він стверджує, що фразу слід розглядати у культурному, а не політичному контексті.

"Я не мав на увазі імперіалізм, коли сказав це. Можливо, це не був найкращий спосіб висловити це, але, говорячи про велику росію, я мав на увазі не стільки географію, – скільки культуру", - пояснив Папа.

За його словами, ця заява була "спонтанним коментарем", спричиненим його вивченням російської історії у школі. Папа також висловив думку, що культуру країни-окупанта не слід скасовувати цивілізованим країнам через політичні проблеми.

"Це не повинно скасовуватися через політичні конфлікти. На росії були тяжкі моменти в історії, але спадщина все ще існує і є доступною для всіх", - відзначив Папа.

Нагадаємо, наприкінці серпня Папа Римський виступив перед російською молоддю через відеозв'язок і назвав їх "нащадками великої матінки росії", закликавши не забувати про спадщину, згадавши Петра I та Катерину II.

У Міністерстві закордонних справ України ці слова Франциска назвали прикрими.


Джерело: "Reuters"
+Поширити: