Мінсовіти підтримало скасування відстрочки для студентів 30+. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Влада / Суспільство
05 вересня 2023, 21:51

Мінсовіти підтримало скасування відстрочки для студентів 30+

Міністерство освіти висловило свою підтримку законопроєкту щодо скасування відстрочки від призову для студентів старше 30 років, щоб вступ до університетів не використовувався як засіб ухилення від мобілізації. Про це було оголошено міністром освіти Оксеном Лісовим та пресслужбою міністерства.

«Моя позиція проста: освіта в жодному разі не має бути про імітацію та лазівки. Натомість освіта, а тим паче вища освіта, має бути про усвідомлений вибір і процес здобуття. Навчатися ніколи не пізно, утім, вступ до університету не повинен ставати формальністю лише для отримання якихось переваг та бонусів», - написав Лісовий.

Після оголошення воєнного стану, вступ до університетів став популярним юридичним способом ухилення від призову. Міністр наводить статистику, яка свідчить про зростання кількості чоловіків старше 25 років, які обирають здобути вищу освіту, — на 55 тисяч в порівнянні з 2021 роком. Він вважає, що це має негативний вплив на якість освіти.

Законопроєкт № 9672, який передбачає скасування відстрочки від призову для студентів старше 30 років, які здобувають непослідовну другу, третю або четверту освіту, було зареєстровано в Раді 30 серпня. Проте відстрочка залишатиметься для студентів-чоловіків, які ще не досягли 30 років і здобувають послідовну освіту, а також для педагогічних працівників, які працюють у закладах освіти.


Джерело: "Міністерство освіти України"
+Поширити: