Повернено ще 13 дітей з тимчасово окупованих регіонів. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Суспільство
12 вересня 2023, 21:37

Повернено ще 13 дітей з тимчасово окупованих регіонів

Сьогодні, 12 вересня, Україна вдало повернула ще 13 дітей з окупованих територій Херсонщини, Луганщини та Запорізької області. Про це розповів виконавчий директор організації Save Ukraine, колишній уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

"Врятувати цих дітей з окупації — завдання з зірочкою. Але наша команда Save Ukraine впоралася. Бо найважливіше — повернути дітей в Україну, на свободу, щоб дати їм можливість жити у вільній, щасливій країні", - підкреслив Кулеба.

📌Виконавчий директор організації розповів, як мама ховала Олесю від окупаційної влади й односельців цілий рік, щоб дівчинку не примусили навчатися в школі за російськими стандартами та програмою.

📌В іншій родині батьки відвезли дітей — Микиту, Сашка й Андрія — до бабусі й дідуся на лівий берег, де було безпечніше, але після визволення Правобережжя виявилося, що діти залишилися в окупації, а батьки — на вільній від загарбників території.

📌Розлучені батьки Поліни, Тараса й Матвія після початку повномасштабної війни опинилися по різні боки ідеологічної барикади: мати має проукраїнську позицію, а батько – проросійську, причому він заборонив матері вивезти дітей і примушував ходити їх у російську школу. Матері ж окупанти погрожували позбавленням батьківських прав.

Про подробиці порятунку дітей Кулеба не розповів, але додав, що за результатами 11 рятувальних місій організація повернула в Україну 176 дітей.


Save Ukraine
+Поширити: