Мера міста Суми затримано під час отримання хабаря. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Кримінал
02 жовтня 2023, 22:48

Мера міста Суми затримано під час отримання хабаря

Під час отримання хабаря були затримані міський голова Сум Олександр Лисенко та директор Департаменту ЖКГ міської ради. Про це повідомлено пресслужбою Національного антикорупційного бюро.

"Сумського міського голову та директора Департаменту ЖКГ міськради викрили під час одержання останнього траншу - 1,4 млн грн — за прийняття рішення про встановлення тарифу та нестворення штучних перешкод у діяльності підприємства. Загальна сума неправомірної вигоди - 2 130 000 грн", - йдеться у повідомленні.

За даними в СБУ, підозрювані отримали хабар від місцевої компанії, яка здійснює вивезення сміття. Зазначається, що посадовці "обклали даниною" цю компанію. Вони вимагали з підприємців 2 млн 130 тис. грн. У разі відмови платити погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру — прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Пізніше посадовцям буде обрано запобіжний захід

Олександр Лисенко, 52 роки, перебуває на посаді міського голови Сум вже дев'ять років і був переобраний на другий строк 25 жовтня 2020 року.


Джерело: "СБУ, НАБУ, САП"
+Поширити: