Зеленський поговорив з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
08 жовтня 2023, 18:35

Зеленський поговорив з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, повідомлено главою держави у Telegram в неділю, 8 жовтня.

📢Прем’єр Ізраїлю розповів про ситуацію в країні та дій збройних сил і органів правопорядку в протидій нападу угрупування ХАМАС.

«Солідарні з Ізраїлем, який потерпає від зухвалого масштабного нападу, та співчуваємо у зв'язку з численними жертвами. Зараз важлива співпраця між ізраїльською поліцією та українськими дипломатами у питанні безпеки та захисту громадян України в Ізраїлі. Ми обговорили вплив нападу на Ізраїль на безпекову ситуацію в регіоні та за його межами», - відзначив президент.

📢 Нетаньягу також повідомив у соцмережі «Х» про телефонні розмови з іноземними лідерами.

«Я спілкувався з канцлером Німеччини Олафом Шольцем, президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Італії Джорджею Мелоні та прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Усі вони висловили беззастережну підтримку права Ізраїлю захищатися в разі необхідності», - зазначив він.

📅Нагадаємо, 7 жовтня бойовики ХАМАС влаштували масовану ракетну атаку на Ізраїль та проникли на його територію. У відповідь армія Ізраїлю розпочала операцію «Залізні мечі», та завдала відповідних ударів по об'єктах угруповання в секторі Газа.

❗ Військово-політичний кабінет Ізраїлю оголосив стан війни.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: