Зустріч президентів України та Румунії у Бухаресті. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
10 жовтня 2023, 14:37

Зустріч президентів України та Румунії у Бухаресті

Президенти України та Румунії оголосили про початок своєї зустрічі у Бухаресті. Про це інформує пресслужба Володимира Зеленського та сам президент України.

📢«Я почав переговори з Клаусом Йоханнісом. На порядку денному – оборонна співпраця, безпека Чорного моря та економічна співпраця з акцентом на розвиток інфраструктури та створення робочих місць в обох країнах. Українсько-румунське партнерство є фактором стабільності для Європи та за її межами», - поділився Зеленський у своєму акаунті у соцмережі X (Twitter).

Офіційна церемонія зустрічі Володимира Зеленського з президентом Румунії Клаусом Йоганнісом транслювалася на сторінці президента України у Facebook. Зеленський прибув до Бухаресту без дружини.

📢«Під час урочистої церемонії зустрічі пролунали державні гімни України та Румунії. Президенти оглянули стрій почесної варти. Також відбулося представлення офіційних делегацій двох країн», - розповіли в Офісі президента України.

✅Лідери держав обговорять різноманітні аспекти співпраці, включаючи оборонну сферу, безпеку Чорного моря та економічні питання. Зустріч проходить як у форматі віч-на-віч, так і в розширеному форматі. Президенти також запланували зустріч із представниками ЗМІ.

📅Володимир Зеленський раніше повідомив, що прибув з офіційним візитом до Румунії, а зустріч із президентом Клаусом Йоганнісом відбудеться у резиденції президента Румунії Котроченському палаці на запрошення Клауса Йоганніса.


Джерело: "Офіс Президента"
+Поширити: