Понад мільярд доларів нової допомоги США надали Украйні. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
11 жовтня 2023, 18:43

Понад мільярд доларів нової допомоги США надали Украйні

Україна отримала грант від США у розмірі 1,15 млрд доларів через фонд, що належить до Цільового фонду багатьох донорів Світового банку, згідно з повідомленням, оприлюдненим Міністерством фінансів в середу, 11 жовтня.

Ці кошти становлять частину п'ятого додаткового фінансування у рамках проєкту Світового банку "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine). У цьому році Україна вже отримала 10,9 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки від США у вигляді грантів.

Отримані гранти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків державного бюджету, зокрема на соціальні та гуманітарні сфери, не пов'язані з обороною та безпекою.

📊Міністерство фінансів уточнило, що залучені грантові кошти підуть на відшкодування витрат державного бюджету, зокрема на виплати за окремими програмами державної соціальної допомоги (ВПО, особам з інвалідністю, малозабезпеченим сім’ям, виплати житлово-комунальних субсидій), оплату праці рятувальникам та працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій та видатки на працівників державних органів та педагогічних установ, – уточнили в Мінфіні.

📈Відзначимо, що з початку повномасштабної війни США вже надали до державного бюджету Україні 22,9 мільярда доларів.

📅Нагадаємо, що у вересні цього року країна також отримала грант від США у розмірі 1,25 мільярда доларів.

✅Також повідомлялось раніше, що Україна розраховує на багатомільярдну допомогу від Сполучених Штатів у наступному році.


Джерело: "Міністерство фінансів України"
+Поширити: