Ізраїль надав 24 години мирним жителям Сектору Гази для евакуації. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Суспільство / Події
13 жовтня 2023, 17:54

Ізраїль надав 24 години мирним жителям Сектору Гази для евакуації

Армія оборони Ізраїлю закликала жителів північної частини сектора Гази залишити свої місця проживання та переселитися на південні території протягом 24 годин. За інформацією The New York Times, Організація Об'єднаних Націй висловила своє обурення цією ініціативою, вказавши, що це може призвести до переміщення понад мільйона людей та викликати серйозні гуманітарні проблеми.

Речник ООН Стефан Дюжаррік закликав владу скасувати цей наказ, наголошуючи, що його виконання може мати катастрофічні наслідки. Наказ стосується не лише мешканців, але й працівників ООН та осіб, які перебували в будівлях, контрольованих ООН, включаючи школи, медичні центри та клініки.

Ізраїльські війська пояснюють, що ця евакуація призначена для захисту цивільного населення, оскільки вони стверджують, що ХАМАС використовує людей як "живий щит".

Цей крок викликав обурення та критику з боку міжнародних організацій та спільноти. Рада Безпеки ООН планує провести екстрене засідання в закритому форматі, проте її члени ще не домовилися про спільне засудження атак ХАМАС і не вирішили питання щодо блокади сектору Газа.

Загальна ситуація в регіоні погіршується, а гуманітарна криза стає ще більш актуальною.

Газа, яка має значне населення, та вже стикається з гуманітарною кризою через блокаду Ізраїлю. Заборони на рух продуктів, пального та інших необхідних речей призвели до погіршення умов життя. Електростанція припинила виробництво електроенергії, водопостачання теж постраждало, а лікарні переповнені пораненими, відчувається гостра нестача медичних засобів.

❗❗❗Нагадаємо, що вже до 12 осіб зросла кількість жертв серед громадян України в Ізраїлі. Ще 8 вважаються зниклими безвісти, — посольство України в Ізраїлі.


Джерело: "The New York Times"
+Поширити: