Влада України продовжує спроби евакуювати українців із Сектору Гази. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
14 жовтня 2023, 21:11

Влада України продовжує спроби евакуювати українців із Сектору Гази

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець прибув до Єгипту з метою організації евакуації громадян України з Сектору Газа. Про це він повідомив увечері 14 жовтня у своїх соціальних мережах. За його даними, 243 українці, зокрема жінки та діти, потребують термінової евакуації з Сектора Газа.

📢«Прибув в Каїр (Єгипет) для того, щоб допомогти з налаштуванням механізму евакуації наших громадян із Сектору Гази. Внаслідок нападу терористів ХАМАС на Ізраїль, у Секторі Газа залишаються заблокованими цивільні громадяни України. Ситуація там критична. Люди без світла, комунікацій, у небезпеці. Тому наразі термінової евакуації потребують 243 українці, а саме жінки та діти», - написав уповноважений з прав людини.

Лубінець вказав, що прикордонний пункт перетину Рафах між Єгиптом і Сектором Гази зараз заблокований. Президент України Володимир Зеленський висловив доручення омбудсману терміново вирушити до Єгипту для проведення зустрічей з відповідними органами задля вирішення цього гуманітарного питання.

📢«Наразі я співпрацюю з Національною комісією з прав людини Єгипту, аби якнайшвидше допомогти громадянам України. Зокрема, провів зустріч із Президенткою комісії Муширою Хаттаб», - розповів Лубінець.

❗Уповноважений з прав людини також наголосив, що питання евакуації українських громадян знаходиться під особистим контролем Володимира Зеленського та керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

📅 Раніше, у суботу, посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив "Дзеркалу тижня", що сьогодні евакуюють 208 громадян України з Ізраїлю до Румунії, а 15 жовтня - 52 особи. Наступний рейс МЗС заплановано на 18 жовтня.

📅13 жовтня посольство України в Ізраїлі повідомило, що внаслідок нападу ХАМАС на Ізраїль із Сектора Газа загинули 12 українців. Серед них виключно український паспорт мала лише одна людина. Вісім українців вважаються зниклими безвісти.


Джерело: "Уповноважений Верховної Ради з прав людини"
+Поширити: