Азербайджан розглядає можливість вторгнення на південь Вірменії – Politico. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Події
15 жовтня 2023, 19:58

Азербайджан розглядає можливість вторгнення на південь Вірменії – Politico

Азербайджан розглядає можливість вторгнення на південь Вірменії у найближчі тижні. Про це повідомляє Politico з посиланням на висловлення державного секретаря США Ентоні Блінкена.

За повідомленням видання, Блінкен ніби заявив кільком законодавцям про те, що Держдепартамент шукає шляхи притягнення Азербайджану до відповідальності та розповів, що "Сполучені Штати бачать можливість того, що Баку вторгнеться на південь Вірменії найближчими тижнями".

Президент Азербайджану Ільхам Алієв раніше закликав Єреван відкрити "коридор" на південь від свого кордону, загрожуючи вирішити питання силовим шляхом. Блінкен, зі свого боку, сказав, що він "глибоко стурбований військовими діями Азербайджану" та наголосив на тому, що "використання сили для вирішення суперечок є неприйнятним".

📢 «Цей конфлікт треба вирішувати шляхом прямих переговорів між сторонами», – додав Блінкен.

📅Нагадаємо, що 19 вересня Азербайджан оголосив про проведення "антитерористичних заходів" в Карабасі з метою відновлення конституційного ладу. Того ж дня Баку назвав умови припинення операції, серед яких капітуляція та роззброєння формувань у регіоні. 20 вересня "влада" Нагірного Карабаху прийняла пропозицію щодо припинення вогню.


Джерело: "Politico"
+Поширити: