Понад $2 млрд для України та Ізраїлю буде просити в Конгреса Білий дім. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
15 жовтня 2023, 20:24

Понад $2 млрд для України та Ізраїлю буде просити в Конгреса Білий дім

Адміністрація президента США Джо Байдена планує звернутися до Конгресу із запитом виділення понад два мільярди доларів на допомогу Україні та Ізраїлю, повідомив радник президента з національної безпеки Джейк Салліван в інтерв’ю CBS.

Він підкреслив, що Сполучені Штати продовжують постачати до України критично важливе озброєння для оборони України від російських атак.

📢«Але нам потрібно, щоб Конгрес діяв. І президент чітко дав зрозуміти, що він збирається звернутися до Конгресу з пакетом фінансування для України, а також продовженням підтримки Ізраїлю. Ви можете очікувати інтенсивної взаємодії з Конгресом вже цього тижня, оскільки ми працюємо над таким пакетом і прагнемо забезпечити його двопартійну підтримку», – заявив Салліван.

На запитання журналістів, чи йдеться про пакет у два мільярди, який об’єднає допомогу Україні, Ізраїлю, кошти на захист кордону і підтримку Тайваню, – подробиць щодо обсягу фінансування в рамках цього пакету не було розкрито, але Салліван зазначив, що сума «буде значно більшою».

📢«Як я вже сказав, він, безумовно, включатиме необхідне військове обладнання для захисту свободи, суверенітету і територіальної цілісності України, а також для допомоги Ізраїлю в його боротьбі з терористичними ворогами», – додав представник Білого дому.

Попередньо повідомлялося, що Джо Байден вже наступного тижня має намір оголосити свій запит на додаткове фінансування для України та Ізраїлю.


Джерело: "CBS"
+Поширити: