Комітетом Ради вже схвалено проект державного бюджету 2024. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Економіка
16 жовтня 2023, 14:10

Комітетом Ради вже схвалено проект державного бюджету 2024

Комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував проєкт державного бюджету України на 2024 рік до першого читання. Про це напередодні повідомила голова комітету Роксолана Підласа на сторінці соцмережі Facebook.

За її словами, серед ключових змін, які рекомендується уряду врахувати при підготовці до другого читання:

  • у випадку ухвалення законопроєкту про оподаткування банків (№9656-д) збільшити планові доходи держбюджету на 9,9 млрд гривень;
  • зменшити видатки на будівництво, ремонти та закупівлі майна в різних органах влади на 1,3 млрд гривень;
  • скоротити видатки на Бюро економічної безпеки на 409 млн гривень і спрямувати ці кошти на закупівлю сканерів для митниці на пунктах пропусках залізничного сполучення;
  • витратити додаткові 574 млн гривень на протезування для військових;
  • збільшити видатки на освітню субвенцію на 384 млн гривень.

Зі слів народного депутата Ярослава Железняка, голосування першого читання бюджету в залі по регламенту повинно відбутися до 20 жовтня.

📢 "І це станеться на наступному тижні. Також, скоріш за все, із поправочними боями та розглядом протягом кількох днів", - додав він.

📅 Нагадаємо, 15 вересня Кабмін затвердив проєкт держбюджету на 2024 рік та подав його до Ради. Зазначено, що оборона та безпека будуть отримувати більше половини всіх ресурсів бюджету - 1 трлн 685 млрд гривень, що на 113 млрд гривень більше, ніж у 2023 році.

📅 Також відомо, що 20 вересня Верховна Рада прийняла проєкт держбюджету до відома.


Irta-fax
+Поширити: