Суд визнав президентку Грузії винною у порушенні Конституції, очікується голосування за імпічмент. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика
16 жовтня 2023, 16:39

Суд визнав президентку Грузії винною у порушенні Конституції, очікується голосування за імпічмент

Конституційний суд Грузії дійшов висновку, що президентка Саломе Зурабішвілі порушила конституційні норми країни, вирушивши до Європи без попереднього затвердження уряду. Тепер парламент має протягом двох тижнів розглянути та поставити питання щодо її імпічменту на голосування, повідомляє "Ехо Кавказу".

Вирок про імпічмент вимагає підтримки принаймні 100 депутатів парламенту. Засоби масової інформації Грузії повідомляють, що практично всі опозиційні фракції обіцяють голосувати проти, тож ймовірності успіху цієї ініціативи дуже низькі й голосів буде недостатньо.

Підставою для конституційного розгляду стали поїздки Зурабішвілі до Європи без попередньої згоди уряду. Протягом періоду з 31 серпня по 2 вересня вона здійснила зустрічі з президентами Німеччини та Франції, а також головою Європейської ради Шарлем Мішелем.


Джерело: "Ехо Кавказу"
+Поширити: