Ухвалено закон про довічний фінансовий моніторинг посадовців. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Влада
17 жовтня 2023, 16:44

Ухвалено закон про довічний фінансовий моніторинг посадовців

Парламент ухвалив новий закон, який розширює фінансовий моніторинг політично значущих осіб (PEP). Про це повідомив Ярослав Железняк, народний депутат, у своєму телеграм-каналі у вівторок, 17 жовтня.

📢 «Головна новація: замість трьох років після посади топпосадовці (PEP) будуть фактично мати довічний статус РЕР. Але одночасно законопроєктом посилюється відповідальність СПФ (наприклад, банків) за необґрунтовану відмову користувачам фінансових послуг», - пояснив Железняк.

❗ Прийняття цього закону стало однією з умов співпраці України та Міжнародного валютного фонду (МВФ).

📅13 жовтня Комітет Ради з питань фінансів, податкової та митної політики вніс пропозицію відтермінувати впровадження фінансового моніторингу до моменту вступу України в Європейський союз. Однак цю поправку скасовано 16 жовтня після критики з боку ЄС, який закликав прийняти закон без відтермінувань.

📌 PEP (Politically Exposed Persons) - це особи, які займають ключові посади в державі. Це можуть бути президенти, прем’єр-міністри, міністри, депутати, а також вищі посадовці у судовій, правоохоронній, оборонній і фінансовій сферах.


Irta-fax
+Поширити: