ATACMS вперше використано Україною по російським загарбникам – ЗМІ. Ірта-Fax
Приєднуйтесь до нас: Facebook YouTube
Вибір за датою
Цитата дня
Уся пи*дота, що краде гроші на війні, мусить знати: ми вас, упирі та бля*і, на олівець кровʼю своєю пишемо. Сторінок там вже не мало... Ті з нас, хто повернеться з війни живим, знайдуть кожного. Тікайте не озираючись. А краще застрельтеся. У*обки.
МАДЯР 07.01.2024
Суспільна думка
Політика / Суспільство / Події
17 жовтня 2023, 17:37

ATACMS вперше використано Україною по російським загарбникам – ЗМІ

Українські збройні сили вперше використали американські балістичні ракети ATACMS у боротьбі проти російських загарбників. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на власні джерела, у вівторок, 17 вересня.

❗За отриманою інформацією, невелика кількість цих ракет була доставлена в Україну в умовах великої конфіденційності. Використання ATACMS має підвищити можливості України для проведення далеких ударів по російських військах, зокрема, під час наступальних операцій.

📢«Україна вже довгий час просила про надання ракет ATACMS, які є класом "земля-земля" і можуть уражати цілі на великій відстані в тилу російських сил. Ці ракети можуть бути запущені за допомогою системи HIMARS, яку США вже надали Україні», - йдеться в повідомленні.

🚀Стверджується, що ці ракети мають діапазон дії до 100 миль, або приблизно 160 кілометрів.

✔️Нагадаємо, що сьогодні вночі Збройні сили України провели удари по аеродромах у тимчасово окупованих Луганську і Бердянську. Це викликало не аби яку істерику та паніку в російських ЗМІ, які поширили інформацію про використання удару ракетами ATACMS.

📢Пізніше Сили спеціальних операцій (ССО) повідомили, що внаслідок спецоперації «DRAGONFLY» було знищено дев'ять вертольотів, установку ППО, склад боєприпасів, іншу техніку і багато росіян-окупантів.

❗Інформація про використання ATACMS наразі не підтверджена українськими військовими офіційно, але президент Зеленський висловив подяку партнерам за надану "ефективну зброю".


Джерело: "The Wall Street Journal"
+Поширити: